Üniversite öğrencilerinin ödüllü otomobili sergilendi

GÜNDEM 25.06.2018 - 10:30, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2243+ kez okundu.
 

Üniversite öğrencilerinin ödüllü otomobili sergilendi

– Mersin Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Otomotiv Mühendisliği öğrencileri tarafından oluşturulan Teknoloji Sporları (MEUTechSportbs) ekibi tarafından geliştirilen li-lon batarya teknolojili hidrojen ve elektrikli “Myrtus” isimli otomobil, kentin buluşma noktası Adana Optimum Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nde sergilendi.    Bütün bir yıla yaydığı kültürel ve sanatsal faaliyetleriyle kentin sosyal yaşamına renk katan Optimum AVM, eğitim–öğretim ve genç beyinlerin bilimsel çalışmalarına destekleriyle de öne çıkıyor.  Optimum AVM, bu kez 2015 yılında Tarsus Teknoloji Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından oluşturulan MEUTechSport ekibini konuk etti.    “Teknolojik ve prototip araç üretimi projelerini” hayata geçirmeye yönelik çalışmalar yürüten 29 kişilik MEUTechSport grubu tarafından geliştirilen ‘Myrtus’ otomobili AVM ziyaretçilerine tanıtıldı.    2016-2017 yılında TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nda performans kategorisinde 12 üniversite takımı arasında Türkiye 3’üncü olan ‘Myrtus’  ilgi odağı oldu.  Tanıtım ve Yaygınlaştırma kategorisinde Türkiye 1’incisi olan otomobil AVM’nin her yaş grubu ziyaretçilerinde hayranlık uyandırdı.    Yüzde yüz yerli araç üretmeyi hedefleyen MEÜTechSports ekibi, tasarladığı otomobillerle katıldığı yarışmalardan kazandığı ödüllerle dikkat çekiyor.   MEÜTechSports, 2015-2016 yılında TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışmasında 65 takım arasında “Elektromobil” kategorisinde jel batarya teknolojili elektriklikli “Encülüs” adlı araçlarıyla Türkiye 19’uncu oldu.    Otomobil sektörünün geleceği olan doğa dostu enerji kaynakları ile daha verimli, güvenli ve konforlu projeleri gerçekleştirme yolunda ilerleyen MEÜTechSports ekibi, 2016-2017 yılında TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nda “Elektromobil” dalında li-lon batarya teknolojili elektrikli ve hidrojenli “Regma” isimli araçlarıyla Türkiye 23’üncü oldu.    Mersin Üniversitesi tarafından düzenlenen “Ar–Ge Proje Pazarı 2017” yarışmasında 58 proje arasında ‘Hidrojen Enerjisi ile Çalışan Araç Tasarım ve Üretimi’  çalışmalarıyla 2. olan ekip, 710 cc’ye kadar içten yanmalı motorla üretecekleri otomobil ile İtalya’da düzenlenecek “Formula Student” yarışmasına katılacak.    Temmuz ayında gerçekleştirilecek yarışmaya ilk defa katılmanın heyecanını yaşayan MEÜTechSports ekibi, benzinli araç projesi üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor.    Optimum’da otomobillerinin tanıtımını yapan üniversite öğrencileri, ziyaretçilerden gelen soruları da cevaplıyor. Geçen yıl CNR Expo Bilim Fuarına katılan MEÜTechSports ekibi, bundan sonraki dönemde TÜBİTAK Alternatif Enerji Araç Yarışmaları, Shell Eco Marathon ve Mersin Üniversitesi Ar-Ge Proje Pazarı’na katılmayı hedefliyor.  

Mersin Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Otomotiv Mühendisliği öğrencileri tarafından oluşturulan Teknoloji Sporları (MEUTechSportbs) ekibi tarafından geliştirilen li-lon batarya teknolojili hidrojen ve elektrikli “Myrtus” isimli otomobil, kentin buluşma noktası Adana Optimum Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nde sergilendi. 

 

Bütün bir yıla yaydığı kültürel ve sanatsal faaliyetleriyle kentin sosyal yaşamına renk katan Optimum AVM, eğitim–öğretim ve genç beyinlerin bilimsel çalışmalarına destekleriyle de öne çıkıyor. 

Optimum AVM, bu kez 2015 yılında Tarsus Teknoloji Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından oluşturulan MEUTechSport ekibini konuk etti.

 

 “Teknolojik ve prototip araç üretimi projelerini” hayata geçirmeye yönelik çalışmalar yürüten 29 kişilik MEUTechSport grubu tarafından geliştirilen ‘Myrtus’ otomobili AVM ziyaretçilerine tanıtıldı. 

 

2016-2017 yılında TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nda performans kategorisinde 12 üniversite takımı arasında Türkiye 3’üncü olan ‘Myrtus’  ilgi odağı oldu.  Tanıtım ve Yaygınlaştırma kategorisinde Türkiye 1’incisi olan otomobil AVM’nin her yaş grubu ziyaretçilerinde hayranlık uyandırdı. 

 

Yüzde yüz yerli araç üretmeyi hedefleyen MEÜTechSports ekibi, tasarladığı otomobillerle katıldığı yarışmalardan kazandığı ödüllerle dikkat çekiyor.

 

MEÜTechSports, 2015-2016 yılında TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışmasında 65 takım arasında “Elektromobil” kategorisinde jel batarya teknolojili elektriklikli “Encülüs” adlı araçlarıyla Türkiye 19’uncu oldu. 

 

Otomobil sektörünün geleceği olan doğa dostu enerji kaynakları ile daha verimli, güvenli ve konforlu projeleri gerçekleştirme yolunda ilerleyen MEÜTechSports ekibi, 2016-2017 yılında TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nda “Elektromobil” dalında li-lon batarya teknolojili elektrikli ve hidrojenli “Regma” isimli araçlarıyla Türkiye 23’üncü oldu. 

 

Mersin Üniversitesi tarafından düzenlenen “Ar–Ge Proje Pazarı 2017” yarışmasında 58 proje arasında ‘Hidrojen Enerjisi ile Çalışan Araç Tasarım ve Üretimi’  çalışmalarıyla 2. olan ekip, 710 cc’ye kadar içten yanmalı motorla üretecekleri otomobil ile İtalya’da düzenlenecek “Formula Student” yarışmasına katılacak. 

 

Temmuz ayında gerçekleştirilecek yarışmaya ilk defa katılmanın heyecanını yaşayan MEÜTechSports ekibi, benzinli araç projesi üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. 

 

Optimum’da otomobillerinin tanıtımını yapan üniversite öğrencileri, ziyaretçilerden gelen soruları da cevaplıyor. Geçen yıl CNR Expo Bilim Fuarına katılan MEÜTechSports ekibi, bundan sonraki dönemde TÜBİTAK Alternatif Enerji Araç Yarışmaları, Shell Eco Marathon ve Mersin Üniversitesi Ar-Ge Proje Pazarı’na katılmayı hedefliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.