DİN, TOPLUMLARIN FELAKETİ OLABİLİR

GÜNDEM 25.07.2018 - 15:14, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2506+ kez okundu.
 

DİN, TOPLUMLARIN FELAKETİ OLABİLİR

Mersin Üniversitesi İslam Hukuku Öğretim Üyesi Dr. Memet Zeki Uyanık:
  Mersin Üniversitesi İslam Hukuku Öğretim Üyesi Dr. Memet Zeki Uyanık, “Din en önemli ihtiyaçlardan biridir, iyi öğrenilmezse toplumların felaketi bile olabilir” dedi.  “DİN AFYONDUR DA HAKLILIK PAYI VAR” Uyanık, İl Müftülüğü’nce düzenlenen 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün anlatıldığı “Karanlık Geceden Aydınlık Sabaha” konulu konferansta, dinin sevgi, muhabbet, birlik beraberlik ve kulluk olduğunu söyledi. İslam’ın güzelliğini anlatmaya kelimelerin yetersiz kalacağına vurgu yapan Uyanık, “Din bu güzellikleri verdiği gibi tarih boyunca insanların yumuşak karnı olmuştur. Karl Marks katılmasak da şöyle bir ifade kullanır; Din afyondur, milleti uyuşturur der. 15 Temmuza baktığımızda bu cümlede biraz haklılık payı var. Cümleye genel olarak katılmam. Din afyon değildir, din gereklidir” diye konuştu.  “HACI HOCA DEĞİL Mİ YAPAR?” Türkiye’de her 10 yılda bir darbe yapıldığına dikkat çeken Uyanık, şöyle devam etti: “Bu işi yapanlar maalesef alnı secdeye varan insanlar ve ilk defa milletin tankı, topu, uçağı milletin üzerine sürüldü. Hazin olan budur. Bu işi yapanlar bizim gibi abdestli namazlı insanlardı. Alnı secdeye varan insandan zarar gelmez. İnanıyoruz ki yine öyledir. Fakat bu darbe o algıyı yerle bir etmiş durumda. Artık en ufak olayda hacı hoca değil mi yapar diyorlar. Müsebbibi 15 Temmuz.”  “NEDEN AVRUPA’DA KİMSE KİMSEYİ VURMUYOR?” Ortadoğu’da petrol için savaşlar yapıldığına ancak asıl sebebin din olduğunu hatırlatan Uyanık, “Neden Avrupa’da kimse kimseyi vurmuyor. Niye hep Ortadoğu’da. İslam coğrafyasında, petrol bir gerçekliktir, ana sebep dindir. Yunanistan iflas ediyor, Avrupa Birliği para aktarıyor; o bizim atamızdır, onu kalkındıralım. Peki bunu diyen ülkeler, Somali için bunu yapıyor mu, yapmıyor. Filistin için yapıyor mu? Din toplumları yakınlaştırır veya uzaklaştırır aynı zamanda” ifadelerini kullandı.  İl Müftü Vekili Selami Bayrakçı da 15 Temmuz’da okunan salalarla; milletin geleceği karartmaya kimsenin gücünün yetemeyeceğini gösterdiğini bildirdi. Bayrakçı, “Bu hain darbeyi unutmayacak unutturmayacağız” dedi.
Mersin Üniversitesi İslam Hukuku Öğretim Üyesi Dr. Memet Zeki Uyanık:

 

Mersin Üniversitesi İslam Hukuku Öğretim Üyesi Dr. Memet Zeki Uyanık, “Din en önemli ihtiyaçlardan biridir, iyi öğrenilmezse toplumların felaketi bile olabilir” dedi. 
“DİN AFYONDUR DA HAKLILIK PAYI VAR”
Uyanık, İl Müftülüğü’nce düzenlenen 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün anlatıldığı “Karanlık Geceden Aydınlık Sabaha” konulu konferansta, dinin sevgi, muhabbet, birlik beraberlik ve kulluk olduğunu söyledi. İslam’ın güzelliğini anlatmaya kelimelerin yetersiz kalacağına vurgu yapan Uyanık, “Din bu güzellikleri verdiği gibi tarih boyunca insanların yumuşak karnı olmuştur. Karl Marks katılmasak da şöyle bir ifade kullanır; Din afyondur, milleti uyuşturur der. 15 Temmuza baktığımızda bu cümlede biraz haklılık payı var. Cümleye genel olarak katılmam. Din afyon değildir, din gereklidir” diye konuştu. 
“HACI HOCA DEĞİL Mİ YAPAR?”
Türkiye’de her 10 yılda bir darbe yapıldığına dikkat çeken Uyanık, şöyle devam etti: “Bu işi yapanlar maalesef alnı secdeye varan insanlar ve ilk defa milletin tankı, topu, uçağı milletin üzerine sürüldü. Hazin olan budur. Bu işi yapanlar bizim gibi abdestli namazlı insanlardı. Alnı secdeye varan insandan zarar gelmez. İnanıyoruz ki yine öyledir. Fakat bu darbe o algıyı yerle bir etmiş durumda. Artık en ufak olayda hacı hoca değil mi yapar diyorlar. Müsebbibi 15 Temmuz.” 
“NEDEN AVRUPA’DA KİMSE KİMSEYİ VURMUYOR?”
Ortadoğu’da petrol için savaşlar yapıldığına ancak asıl sebebin din olduğunu hatırlatan Uyanık, “Neden Avrupa’da kimse kimseyi vurmuyor. Niye hep Ortadoğu’da. İslam coğrafyasında, petrol bir gerçekliktir, ana sebep dindir. Yunanistan iflas ediyor, Avrupa Birliği para aktarıyor; o bizim atamızdır, onu kalkındıralım. Peki bunu diyen ülkeler, Somali için bunu yapıyor mu, yapmıyor. Filistin için yapıyor mu? Din toplumları yakınlaştırır veya uzaklaştırır aynı zamanda” ifadelerini kullandı. 
İl Müftü Vekili Selami Bayrakçı da 15 Temmuz’da okunan salalarla; milletin geleceği karartmaya kimsenin gücünün yetemeyeceğini gösterdiğini bildirdi. Bayrakçı, “Bu hain darbeyi unutmayacak unutturmayacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.