ASKİ Yıllardır Çözülmeyen Sorunu Çözdü

GÜNDEM 02.08.2018 - 12:46, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1912+ kez okundu.
 

ASKİ Yıllardır Çözülmeyen Sorunu Çözdü

  DOKUZTEKNE-SARIMAZI SAĞLIKLI İÇME SUYUNA KAVUŞTU Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri sorunsuz bir Adana için proje üretmeye ve yatırım yapmaya devam ediyor. Ekipler bir yandan altyapı çalışmalarına hız verirken bir yandan da sorun oluşacak bölgeler için çözüm üretiyor. Dokuztekne ve Sarımazı mevkiinde yıllardır çözülmeyen ve bir türlü sağlıklı içme suyuna kavuşamayan vatandaşlara, ASKİ çözüm buldu. Bölge halkının konuyla ilgili talebine duyarsız kalmayan ASKİ, Yatırım İnşaat Daire Başkanlığı ekipleri tarafından proje üreterek Dokuztekne ve Sarımazı'da içme suyu isale hattı, terfi noktası ve şebeke projesini hayata geçirdi. İlk etapta 30 kilometrelik içme suyu hattı döşenen çalışmada daha sonra da bölge halkının su sıkıntısı yaşamaması için 3 adet su deposu ve 2 adet terfi merkezi yapıldı. Bağlantıları yapılan ve test aşamaları gerçekleşen proje ile birlikte Dokuztekne, Sarımazı, Hamidiye, Dutlupınar, Selimiye ve Sağırlar başta olmak üzere birçok bölge ve mahalle sağlıklı içme suyuna kavuştu. Yıllardır süren su sorunu da tamamen ortadan kalkmış oldu. ASKİ ekiplerinin bölgedeki çalışmalarıyla ilgili konuşan Dokuztekne Mahalle Muhtarı Hamdi Öner; “2014 yerel seçimleriyle birlikte yeni sistem bazı sıkıntıları da beraberinde getirdi. Ayrıca yıllardır süre gelen Burnaz, Sarımazı hattındaki köylerde ciddi su sıkıntıları vardı. Bu sorunlarla ilgili Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin SÖZLÜ’ye durumumuzu ifade ettik. Oda sağ olsun gerekli hassasiyeti gösterdi ve dün itibariyle bölgemize sağlıklı su verildi. Köyümüzün ortasında yapılan tarihi bir çeşme var; bu çeşme yıllardır akıyor. İnşallah Hüseyin Başkanın getirdiği su da bu çeşme gibi yıllarca akar ve bir daha bizler de su sorunu yaşamayız. Başta Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin SÖZLÜ olmak üzere, ASKİ ekiplerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dedi.

 

DOKUZTEKNE-SARIMAZI SAĞLIKLI İÇME SUYUNA KAVUŞTU

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri sorunsuz bir Adana için proje üretmeye ve yatırım yapmaya devam ediyor. Ekipler bir yandan altyapı çalışmalarına hız verirken bir yandan da sorun oluşacak bölgeler için çözüm üretiyor.

Dokuztekne ve Sarımazı mevkiinde yıllardır çözülmeyen ve bir türlü sağlıklı içme suyuna kavuşamayan vatandaşlara, ASKİ çözüm buldu. Bölge halkının konuyla ilgili talebine duyarsız kalmayan ASKİ, Yatırım İnşaat Daire Başkanlığı ekipleri tarafından proje üreterek Dokuztekne ve Sarımazı'da içme suyu isale hattı, terfi noktası ve şebeke projesini hayata geçirdi. İlk etapta 30 kilometrelik içme suyu hattı döşenen çalışmada daha sonra da bölge halkının su sıkıntısı yaşamaması için 3 adet su deposu ve 2 adet terfi merkezi yapıldı.

Bağlantıları yapılan ve test aşamaları gerçekleşen proje ile birlikte Dokuztekne, Sarımazı, Hamidiye, Dutlupınar, Selimiye ve Sağırlar başta olmak üzere birçok bölge ve mahalle sağlıklı içme suyuna kavuştu. Yıllardır süren su sorunu da tamamen ortadan kalkmış oldu.

ASKİ ekiplerinin bölgedeki çalışmalarıyla ilgili konuşan Dokuztekne Mahalle Muhtarı Hamdi Öner; “2014 yerel seçimleriyle birlikte yeni sistem bazı sıkıntıları da beraberinde getirdi. Ayrıca yıllardır süre gelen Burnaz, Sarımazı hattındaki köylerde ciddi su sıkıntıları vardı. Bu sorunlarla ilgili Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin SÖZLÜ’ye durumumuzu ifade ettik. Oda sağ olsun gerekli hassasiyeti gösterdi ve dün itibariyle bölgemize sağlıklı su verildi. Köyümüzün ortasında yapılan tarihi bir çeşme var; bu çeşme yıllardır akıyor. İnşallah Hüseyin Başkanın getirdiği su da bu çeşme gibi yıllarca akar ve bir daha bizler de su sorunu yaşamayız. Başta Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin SÖZLÜ olmak üzere, ASKİ ekiplerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.