Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan’dan Kurban Bayramı mesajı

GÜNDEM 15.08.2018 - 16:51, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1473+ kez okundu.
 

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan’dan Kurban Bayramı mesajı

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, dini bayramların, toplumsal birliği sağlayan ve millet olma duygularını tekrar ortaya koyan önemli günler olduğunu bildirdi.
  Doğan, mesajında, kültürümüzde ayrı bir yeri olan dini bayramlarda esas amacın, toplumdaki bireylerin kaynaşması, dostluk ve akrabalık bağlarının kuvvetlenmesi, birlik ve beraberliğin sağlanması olduğunu belirtti.Dini bayramlarımızın, aynı zamanda kültürümüzün devamlılığını sağlayarak gelecek nesillere aktarmak açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Doğan, mesajını şöyle sürdürdü:“Her bayram olduğu gibi, millet olarak birlik ve beraberlik içinde bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Bayramlar, kırgınlıkların unutulduğu, toplumsal kaynaşma, paylaşma, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının doruk noktaya ulaştığı, mutlulukların birlikte yaşandığı günlerdir. Dini bayramlarımızı fırsat olarak değerlendirip, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı kuvvetlendirmeliyiz. Kurban ibadetlerimizi yerine getirirken, her zaman olduğu gibi bu bayramda da ihtiyaç sahiplerini unutmamalıyız.” Kurbanlık satış ve kesim yerleri belirlendi Doğan, kurbanlık satış ve kesim yerlerinin Adana genelinde olduğu gibi, Yüreğir Belediyesi sınırlarında da belirlendiğini belirtti. Kurbanlık kesim işleminin mutlaka tecrübeli kişilerce yapılması gerektiği uyarısında bulunan Doğan, “Kurban kesimi temiz ve hijyenik koşullarda gerçekleştirilmeli,  çevre kirliliğine yol açacak davranışlardan uzak durulmalıdır. Kurban derisine, kesim sırasında zarar verilmemesine dikkat edilmelidir. Kurban etleri, parçalar halinde temiz kaplara konulmalı ve önce güneş görmeyen serin bir yerde hava alması sağlanarak kesim sıcaklığının oda ısısına düşmesi beklenip, 5-6 saat sonra buzdolabına kaldırılmalıdır" ifadelerini kullandı.Doğan, Kurban Bayramı’nın milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesi dileğinde bulundu.  
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, dini bayramların, toplumsal birliği sağlayan ve millet olma duygularını tekrar ortaya koyan önemli günler olduğunu bildirdi.

 

Doğan, mesajında, kültürümüzde ayrı bir yeri olan dini bayramlarda esas amacın, toplumdaki bireylerin kaynaşması, dostluk ve akrabalık bağlarının kuvvetlenmesi, birlik ve beraberliğin sağlanması olduğunu belirtti.Dini bayramlarımızın, aynı zamanda kültürümüzün devamlılığını sağlayarak gelecek nesillere aktarmak açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Doğan, mesajını şöyle sürdürdü:“Her bayram olduğu gibi, millet olarak birlik ve beraberlik içinde bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Bayramlar, kırgınlıkların unutulduğu, toplumsal kaynaşma, paylaşma, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının doruk noktaya ulaştığı, mutlulukların birlikte yaşandığı günlerdir. Dini bayramlarımızı fırsat olarak değerlendirip, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı kuvvetlendirmeliyiz. Kurban ibadetlerimizi yerine getirirken, her zaman olduğu gibi bu bayramda da ihtiyaç sahiplerini unutmamalıyız.”

Kurbanlık satış ve kesim yerleri belirlendi

Doğan, kurbanlık satış ve kesim yerlerinin Adana genelinde olduğu gibi, Yüreğir Belediyesi sınırlarında da belirlendiğini belirtti.

Kurbanlık kesim işleminin mutlaka tecrübeli kişilerce yapılması gerektiği uyarısında bulunan Doğan, “Kurban kesimi temiz ve hijyenik koşullarda gerçekleştirilmeli,  çevre kirliliğine yol açacak davranışlardan uzak durulmalıdır. Kurban derisine, kesim sırasında zarar verilmemesine dikkat edilmelidir. Kurban etleri, parçalar halinde temiz kaplara konulmalı ve önce güneş görmeyen serin bir yerde hava alması sağlanarak kesim sıcaklığının oda ısısına düşmesi beklenip, 5-6 saat sonra buzdolabına kaldırılmalıdır" ifadelerini kullandı.Doğan, Kurban Bayramı’nın milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesi dileğinde bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.