Milli mücadelenin temsilcisine büyük saygısızlık

GÜNDEM 27.08.2018 - 16:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1917+ kez okundu.
 

Milli mücadelenin temsilcisine büyük saygısızlık

Seyhan Belediyesi, Milli Mücadele’nin bayraklaşmış isimlerinden biri olan Ahmet Remzi Yüreğir’in adı verilen mahalleyi Döşeme mahallesiyle birleştirdi. Ahmet Remzi Yüreğir’in ismi resmen ortadan kaldırıldı. İki mahalle Döşeme adı altında birleştirildi.
BÜYÜKŞEHİR, UTANÇ KARARINI DURDURDU Daha önce muhtarıyla kavgalı olduğu Pınar mahallesini de bölen Seyhan Belediyesi’nin bu kararına tepkiler yükseldi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, sosyal medya hesabından sert bir dille eleştiride bulunduktan sonra alınan bu utanç verici kararı durdurdu. Sözlü sosyal medya hesabından “Ahmet Remzi Yüreğir’in oğlu ve Yeni Adana Gazetesi Sahibi Çetin Remzi Yüreğir’den özür dileyin” çağrısında bulundu.  ZEHİR ZEMBEREK SÖZLERLE ELEŞTİRDİ Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü,  sosyal medya hesabı üzerinden zehir zemberek bir eleştiride bulundu. İşte Sözlü’nün o paylaşımı: “Ahmet Remzi Yüreğir ismini Döşeme ismine feda etmek. Adana'da, Milli Mücadele’nin en önemli isimlerinden birini yok saymak sahte cumhuriyetçilerin, sahte Atatürkçülerin ifşa olmasından başka bir şey değildir. Gidin Çetin Remzi Yüreğir'den özür dileyin. Olmadı Seyhan Belediyesi”   ÇETİN REMZİ YÜREĞİR KİMDİR?  Türk Gazeteciler ve Türk Siyasetçiler listesinin en başında bulunan Milli Mücadele’nin temsilcilerinden Ahmet Remzi Yüreğir, Yeni Adana Gazetesi’ni kurarak Milli Mücadele’ye büyük katkı sunmuş, hakkında işgal kuvvetlerince idam kararı verildiğinde gizlice Adana’dan Pozantı’ya kaçıp tren vagonlarında gazete çıkarmış, düşmana karşı Türk askerine her zaman moral vermiştir.  YILMAYAN BİR VATAN SAVUNUCUSU Sivas’ta Milli Mücadele hareketinde güçlü bir organizasyon yapan Ahmet Remzi Yüreğir, Kayseri’de Adana Müdafaai Hukuk Cemiyeti’ni kurdu ve bir dönem için cemiyetin tek üyesi oldu. Adana’da Kuvayı Milliye’nin alt yapısının temellerini atmak için Yeni Adana Gazetesi’ni yılmadan iyi bir vatanseverlikle, tüm karşı güçlere rağmen Karaisalı’da, daha sonra Pozantı’da çıkarmayı sürdürdü.
Seyhan Belediyesi, Milli Mücadele’nin bayraklaşmış isimlerinden biri olan Ahmet Remzi Yüreğir’in adı verilen mahalleyi Döşeme mahallesiyle birleştirdi. Ahmet Remzi Yüreğir’in ismi resmen ortadan kaldırıldı. İki mahalle Döşeme adı altında birleştirildi.

BÜYÜKŞEHİR, UTANÇ KARARINI DURDURDU

Daha önce muhtarıyla kavgalı olduğu Pınar mahallesini de bölen Seyhan Belediyesi’nin bu kararına tepkiler yükseldi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, sosyal medya hesabından sert bir dille eleştiride bulunduktan sonra alınan bu utanç verici kararı durdurdu. Sözlü sosyal medya hesabından “Ahmet Remzi Yüreğir’in oğlu ve Yeni Adana Gazetesi Sahibi Çetin Remzi Yüreğir’den özür dileyin” çağrısında bulundu. 

ZEHİR ZEMBEREK SÖZLERLE ELEŞTİRDİ
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü,  sosyal medya hesabı üzerinden zehir zemberek bir eleştiride bulundu. İşte Sözlü’nün o paylaşımı: “Ahmet Remzi Yüreğir ismini Döşeme ismine feda etmek. Adana'da, Milli Mücadele’nin en önemli isimlerinden birini yok saymak sahte cumhuriyetçilerin, sahte Atatürkçülerin ifşa olmasından başka bir şey değildir. Gidin Çetin Remzi Yüreğir'den özür dileyin. Olmadı Seyhan Belediyesi”  
ÇETİN REMZİ YÜREĞİR KİMDİR? 
Türk Gazeteciler ve Türk Siyasetçiler listesinin en başında bulunan Milli Mücadele’nin temsilcilerinden Ahmet Remzi Yüreğir, Yeni Adana Gazetesi’ni kurarak Milli Mücadele’ye büyük katkı sunmuş, hakkında işgal kuvvetlerince idam kararı verildiğinde gizlice Adana’dan Pozantı’ya kaçıp tren vagonlarında gazete çıkarmış, düşmana karşı Türk askerine her zaman moral vermiştir. 
YILMAYAN BİR VATAN SAVUNUCUSU
Sivas’ta Milli Mücadele hareketinde güçlü bir organizasyon yapan Ahmet Remzi Yüreğir, Kayseri’de Adana Müdafaai Hukuk Cemiyeti’ni kurdu ve bir dönem için cemiyetin tek üyesi oldu. Adana’da Kuvayı Milliye’nin alt yapısının temellerini atmak için Yeni Adana Gazetesi’ni yılmadan iyi bir vatanseverlikle, tüm karşı güçlere rağmen Karaisalı’da, daha sonra Pozantı’da çıkarmayı sürdürdü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.