78 YILLIK TARİH SATILIYOR!

GÜNDEM 31.08.2018 - 15:34, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2433+ kez okundu.
 

78 YILLIK TARİH SATILIYOR!

Çukurova çiftçisine büyük katkı veren Çukobirlik’e bugüne kadar neden sahip çıkılmadığı ve ayağa kaldırılmadığı tartışılıyor. Şehirde işsizliğin panzeri de olan tarihi birliğin satışıyla adeta bir devir kapanacak.
Adana’da, 1940 yılında 275 ortakla kurulan Çukobirlik, elindeki makine, teçhizat ve demirbaşlarıyla birlikte toplam 559 dönümü bulan gayrimenkullerini satılığa çıkardı. İhale 10 Eylül Pazartesi günü yapılacak.  ÇİFTÇİYİ ARTIK KİM DÜŞÜNECEK!  Çukobirlik bugün 10 ili kapsayan bir alanda 34 kooperatifiyle yaklaşık 36 bin 64 üretici ortağına hizmet veriyor. Bağlı kooperatifleri aracılığıyla pamuğu kendi tesislerinde işleyen Çukobirlik’in 6 sawgın, 5 rollergin prese işletmesi, ayrıca Adana-Mersin karayolunun 19. kilometresinde kurulu yağ fabrikası ile buna bağlı faaliyet gösteren Ceyhan’da kurulu yağ fabrikası bulunuyor. Birlik, pamuk, soya, ayçiçeği, kanola satın alarak onları serbest piyasa koşullarında haksız rekabetten korumayı amaçlıyordu. Birlik, ortaklarına aynı zamanda zirai ilaç, zirai gübre ve tohumluk gibi ayni destek de sağlıyordu. Çukobirlik’in fabrikalarında günde 200 ton yıllık 120 bin ton çiğit, ayçiçeği ve soya işlenebiliyordu.  Depolama kapasitesi 18 bin tonu bulan fabrikada sabun, atık ürün olarak da yem sanayiinde kullanılan küspe elde ediliyordu.  İŞTE O GAYRİMENKULLER  Çukobirlik’ten yapılan açıklamaya göre, birliğe ait gayrimenkuller ile içerisinde bulunan makine, teçhizat ve demirbaşlar “Kapalı zarf açık arttırma yöntemiyle” bir bütün olarak satışa sunulacak. Buna göre, satılacak yerler şöyle; Adana’nın merkez Seyhan ilçesi Gökçeler mahallesinde 96 bin 777, 37 bin 579, 203 bin 422, 71 bin 889, 11 bin 250, 3 bin 578, 134 bin 59 metrekare büyüklüğünde toplam 7 gayrimenkul. İhaleye katılmak isteyenler, satış şartnamesini Gökçeler mahallesi Turhan Cemal Beriker Bulvarı No:703 / 6A Seyhan / Adana adresindeki Çukobirlik Genel Müdürlüğü Ticaret Müdürlüğü’nden temin edebilecek. İhale 10 Eylül Pazartesi günü saat 10.30’da aynı yerde gerçekleştirilecek. ZİYA İPEK / EGEMEN 
Çukurova çiftçisine büyük katkı veren Çukobirlik’e bugüne kadar neden sahip çıkılmadığı ve ayağa kaldırılmadığı tartışılıyor. Şehirde işsizliğin panzeri de olan tarihi birliğin satışıyla adeta bir devir kapanacak.

Adana’da, 1940 yılında 275 ortakla kurulan Çukobirlik, elindeki makine, teçhizat ve demirbaşlarıyla birlikte toplam 559 dönümü bulan gayrimenkullerini satılığa çıkardı. İhale 10 Eylül Pazartesi günü yapılacak. 

ÇİFTÇİYİ ARTIK KİM DÜŞÜNECEK! 
Çukobirlik bugün 10 ili kapsayan bir alanda 34 kooperatifiyle yaklaşık 36 bin 64 üretici ortağına hizmet veriyor. Bağlı kooperatifleri aracılığıyla pamuğu kendi tesislerinde işleyen Çukobirlik’in 6 sawgın, 5 rollergin prese işletmesi, ayrıca Adana-Mersin karayolunun 19. kilometresinde kurulu yağ fabrikası ile buna bağlı faaliyet gösteren Ceyhan’da kurulu yağ fabrikası bulunuyor. Birlik, pamuk, soya, ayçiçeği, kanola satın alarak onları serbest piyasa koşullarında haksız rekabetten korumayı amaçlıyordu. Birlik, ortaklarına aynı zamanda zirai ilaç, zirai gübre ve tohumluk gibi ayni destek de sağlıyordu. Çukobirlik’in fabrikalarında günde 200 ton yıllık 120 bin ton çiğit, ayçiçeği ve soya işlenebiliyordu.  Depolama kapasitesi 18 bin tonu bulan fabrikada sabun, atık ürün olarak da yem sanayiinde kullanılan küspe elde ediliyordu. 

İŞTE O GAYRİMENKULLER 
Çukobirlik’ten yapılan açıklamaya göre, birliğe ait gayrimenkuller ile içerisinde bulunan makine, teçhizat ve demirbaşlar “Kapalı zarf açık arttırma yöntemiyle” bir bütün olarak satışa sunulacak. Buna göre, satılacak yerler şöyle; Adana’nın merkez Seyhan ilçesi Gökçeler mahallesinde 96 bin 777, 37 bin 579, 203 bin 422, 71 bin 889, 11 bin 250, 3 bin 578, 134 bin 59 metrekare büyüklüğünde toplam 7 gayrimenkul. İhaleye katılmak isteyenler, satış şartnamesini Gökçeler mahallesi Turhan Cemal Beriker Bulvarı No:703 / 6A Seyhan / Adana adresindeki Çukobirlik Genel Müdürlüğü Ticaret Müdürlüğü’nden temin edebilecek. İhale 10 Eylül Pazartesi günü saat 10.30’da aynı yerde gerçekleştirilecek.

ZİYA İPEK / EGEMEN 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.