MOBİLYA SEKTÖRÜNÜ SEVECEK SİYASETÇİLERE İHTİYACIMIZ VAR

GÜNDEM 02.10.2018 - 17:20, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1539+ kez okundu.
 

MOBİLYA SEKTÖRÜNÜ SEVECEK SİYASETÇİLERE İHTİYACIMIZ VAR

Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Ercan:
Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Ercan, ihracat şansı en yüksek sektörün mobilya olduğuna dikkat çekerek, ihracatın istenilen seviyelere ulaşması için mobilya sektörünü sevecek siyasetçilere ihtiyaçları olduğunu söyledi. Ercan, İtalya’nın 2015 yılında 20 milyar dolarlık ihracat yaptığını, Türkiye’nin ise 2017 yılında 2,8 milyar dolarlık mobilya ihraç ettiğini kaydetti. Ercan, “Devlet destek ve teşvikleriyle bunun 15 milyar dolara çıkarılabileceğini” bildirdi.  Adana'da ev ve ofis mobilyaları dekorasyon ve aydınlatma aksesuarlarının sergilendiği 11. Çukurova Mobilya Dekorasyon Fuarı açıldı. TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, fuarın sadece bölgenin ve Türkiye'nin değil coğrafyanın en önemli etkinliklerinden biri olduğunu söyledi. Alagöz, geçen yıl fuarda 90 civarında yabancı ziyaretçiyi ağırladıklarını bu yıl Lübnan, İsrail, Irak, Filistin, Umman, Ürdün, Suudi Arabistan, Özbekistan, Libya, Mısır, Kanada, Bahreyn, Sudan, Almanya, Azerbaycan, Tunus, Belçika ve Katar'dan 160’a yakın iş insanlarını ağırlayacaklarını vurguladı. Alagöz, fuarla ihracatın artması ve yeni iş bağlantıları kurulmasının yanı sıra kentin turizm potansiyelinin de artacağına inandığını ifade etti.  Adana Vali Vekili Mustafa Yavuz, mobilya sektörünün inşaattan orman ürünlerine kadar pek çok sektörle dolaylı veya doğrudan ilişkili olduğunu bildirdi.  Türkiye’nin geçen yıl 2 milyar 255 milyon dolarlık mobilya ihracatı gerçekleştirdiğini vurgulayan Yavuz, Adana’dan ise 22 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini anlattı.  Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Yalçın Avcı, mobilya sektöründe Adana'nın rekabet gücünü artırmak ve sektörün katma değerini yükseltmek amacıyla 200 hektar alanda yaklaşık 150-200 civarında mobilya işletmesinin yer alacağı yeni ve modern bir sanayi tesisi kurulması için başlatılan çalışmalardan dolayı Vali Mahmut Demirtaş’a teşekkür etti.  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, mobilya fuarının her geçen yıl büyüdüğünü belirterek, her zaman üretenin destekçisi olacaklarını vurguladı. Sözlü, “Mobilya üreticileri Türk ekonomisinin kahramanıdır. Hammadde alımı zorlaştı ama dövizin yükseldiğinin negatif tarafları olduğu gibi ihracatı artırma, gereksiz ithalatı engellemek noktasında da bir avantajı var. Önümüzdeki dönemde dövizde yaşanan aleyhimize olan dalgalanmayı bir iki yıllık ciddi, disiplinli üretim artışıyla gelecek on yıllardaki ihracatımızı arttırmak üzere bir avantaj olarak kullanmak gerekir” diye konuştu.  Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Yavuz, Başkan Sözlü ile protokol üyeleri açılış kurdelesini kestikten sonra stantları gezerek bilgi aldı. Fuarda sergilenen klasik ve modern mobilyalar büyük beğeni gördü. Fuar, 7 Ekim Pazar gününü kadar gezilebilecek.
Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Ercan:

Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Ercan, ihracat şansı en yüksek sektörün mobilya olduğuna dikkat çekerek, ihracatın istenilen seviyelere ulaşması için mobilya sektörünü sevecek siyasetçilere ihtiyaçları olduğunu söyledi. Ercan, İtalya’nın 2015 yılında 20 milyar dolarlık ihracat yaptığını, Türkiye’nin ise 2017 yılında 2,8 milyar dolarlık mobilya ihraç ettiğini kaydetti. Ercan, “Devlet destek ve teşvikleriyle bunun 15 milyar dolara çıkarılabileceğini” bildirdi. 

Adana'da ev ve ofis mobilyaları dekorasyon ve aydınlatma aksesuarlarının sergilendiği 11. Çukurova Mobilya Dekorasyon Fuarı açıldı. TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, fuarın sadece bölgenin ve Türkiye'nin değil coğrafyanın en önemli etkinliklerinden biri olduğunu söyledi. Alagöz, geçen yıl fuarda 90 civarında yabancı ziyaretçiyi ağırladıklarını bu yıl Lübnan, İsrail, Irak, Filistin, Umman, Ürdün, Suudi Arabistan, Özbekistan, Libya, Mısır, Kanada, Bahreyn, Sudan, Almanya, Azerbaycan, Tunus, Belçika ve Katar'dan 160’a yakın iş insanlarını ağırlayacaklarını vurguladı. Alagöz, fuarla ihracatın artması ve yeni iş bağlantıları kurulmasının yanı sıra kentin turizm potansiyelinin de artacağına inandığını ifade etti. 
Adana Vali Vekili Mustafa Yavuz, mobilya sektörünün inşaattan orman ürünlerine kadar pek çok sektörle dolaylı veya doğrudan ilişkili olduğunu bildirdi.  Türkiye’nin geçen yıl 2 milyar 255 milyon dolarlık mobilya ihracatı gerçekleştirdiğini vurgulayan Yavuz, Adana’dan ise 22 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini anlattı. 
Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Yalçın Avcı, mobilya sektöründe Adana'nın rekabet gücünü artırmak ve sektörün katma değerini yükseltmek amacıyla 200 hektar alanda yaklaşık 150-200 civarında mobilya işletmesinin yer alacağı yeni ve modern bir sanayi tesisi kurulması için başlatılan çalışmalardan dolayı Vali Mahmut Demirtaş’a teşekkür etti. 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, mobilya fuarının her geçen yıl büyüdüğünü belirterek, her zaman üretenin destekçisi olacaklarını vurguladı. Sözlü, “Mobilya üreticileri Türk ekonomisinin kahramanıdır. Hammadde alımı zorlaştı ama dövizin yükseldiğinin negatif tarafları olduğu gibi ihracatı artırma, gereksiz ithalatı engellemek noktasında da bir avantajı var. Önümüzdeki dönemde dövizde yaşanan aleyhimize olan dalgalanmayı bir iki yıllık ciddi, disiplinli üretim artışıyla gelecek on yıllardaki ihracatımızı arttırmak üzere bir avantaj olarak kullanmak gerekir” diye konuştu. 
Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Yavuz, Başkan Sözlü ile protokol üyeleri açılış kurdelesini kestikten sonra stantları gezerek bilgi aldı. Fuarda sergilenen klasik ve modern mobilyalar büyük beğeni gördü. Fuar, 7 Ekim Pazar gününü kadar gezilebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.