ÖNÜMÜZDE ÇELİK TAKOZLAR VAR

GÜNDEM 12.11.2018 - 17:52, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1436+ kez okundu.
 

ÖNÜMÜZDE ÇELİK TAKOZLAR VAR

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, onaylanmayan köprü kredisi için konuştu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, belediyenin kendi imkanlarıyla Türkiye’nin en büyük 5 köprüsünden birini yaptığını hatırlatarak, köprü için istedikleri 240 milyonluk kredinin onaylanmayışına tepki gösterdi. Sözlü, “Adana’nın kredisi neden onaylanmadı. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin projelerinin önünde çok açık ve net söylüyorum; çelik takoz var, çelik engeller var” dedi.
AK PARTİLİ ALTINÖZ ELEŞTİRDİ  Büyükşehir Belediye Meclisi, Hüseyin Sözlü başkanlığında biraraya geldi. Büyükşehir Belediyesi 2019 Performans Program Taslağı’na ait komisyon raporu için AK Parti Grup Sözcüsü Cumali Altınöz değerlendirmelerde bulundu. Altınöz, belediyenin taslakta, Özel Kalem için 10 milyon, araç kiralama için 40 milyon, akaryakıt kullanımına da 110 milyon lira ayırdığını hatırlatarak, “2019 yılını içeren öngörüler böyle, belediyeye Allah kolaylık versin. Araç kiralamada rakam çok mu cazip geliyor?” diye sordu.  DÖVİZ KRİZİ OLDU BORÇ ÖDEMEKTE ZORLANIYORUZ Altınöz’ün konuşmasının ardından söz alan Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Murat Cevheribucak, “Performans eleştirilmez, performans niyettir. Eleştirecekseniz faaliyet raporlarında çıkın deyin ki bunları söylediniz bunları yaptınız” dedi. Başkan Sözlü, döviz krizi olduğunu, asfalta 1600 lira öderken 3 bin 200 lira ödemek zorunda kaldıklarını söyledi. ‘Bunları yaparken nasıl yaptığımızı bir düşünün” diyen Sözlü, “Ödemekte zorlanıyor muyuz? Allah şahit zorlanıyoruz. Niye zorlanıyoruz? Ben 140 milyon borçlanırken Gaziantep 1 milyar 140 milyon borçlanıyor. Onlara engel yok bana engel var” dedi.  İMAMOĞLU VE KOZAN’A SU GÖTÜRECEK Sözlü, Aralık içinde İmamoğlu ve Kozan’a su götürmek üzere Yedigöze’nin temelini atacağını sözledi. Gaziantep’e suyu Devlet Su İşleri’nin götürdüğünü hatırlatan Sözlü, “Gaziantep’in nüfusu bizden az. İller Bankası’na borcumuz 140 milyon lira, Gaziantep’in 1 milyar 100 milyon. Onlara dükkan da açık, kredi de bol. Biz kendi imkanlarımızla yapacağız. Girne köprüsü iki katına çıkacak. 5 Ocak’ta açacağım. Yavuzlar’ı Allah nasip ederse Sulara bağlayacağız. Onu da MHP’nin kuruluşunun 50. yıldönümünde 8-9 Şubat’ta açacağım. Paramız pulumuz olmayabilir. İman gücümüz var” diye konuştu.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, onaylanmayan köprü kredisi için konuştu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, belediyenin kendi imkanlarıyla Türkiye’nin en büyük 5 köprüsünden birini yaptığını hatırlatarak, köprü için istedikleri 240 milyonluk kredinin onaylanmayışına tepki gösterdi. Sözlü, “Adana’nın kredisi neden onaylanmadı. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin projelerinin önünde çok açık ve net söylüyorum; çelik takoz var, çelik engeller var” dedi.

AK PARTİLİ ALTINÖZ ELEŞTİRDİ 

Büyükşehir Belediye Meclisi, Hüseyin Sözlü başkanlığında biraraya geldi. Büyükşehir Belediyesi 2019 Performans Program Taslağı’na ait komisyon raporu için AK Parti Grup Sözcüsü Cumali Altınöz değerlendirmelerde bulundu. Altınöz, belediyenin taslakta, Özel Kalem için 10 milyon, araç kiralama için 40 milyon, akaryakıt kullanımına da 110 milyon lira ayırdığını hatırlatarak, “2019 yılını içeren öngörüler böyle, belediyeye Allah kolaylık versin. Araç kiralamada rakam çok mu cazip geliyor?” diye sordu. 
DÖVİZ KRİZİ OLDU BORÇ ÖDEMEKTE ZORLANIYORUZ
Altınöz’ün konuşmasının ardından söz alan Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Murat Cevheribucak, “Performans eleştirilmez, performans niyettir. Eleştirecekseniz faaliyet raporlarında çıkın deyin ki bunları söylediniz bunları yaptınız” dedi. Başkan Sözlü, döviz krizi olduğunu, asfalta 1600 lira öderken 3 bin 200 lira ödemek zorunda kaldıklarını söyledi. ‘Bunları yaparken nasıl yaptığımızı bir düşünün” diyen Sözlü, “Ödemekte zorlanıyor muyuz? Allah şahit zorlanıyoruz. Niye zorlanıyoruz? Ben 140 milyon borçlanırken Gaziantep 1 milyar 140 milyon borçlanıyor. Onlara engel yok bana engel var” dedi. 
İMAMOĞLU VE KOZAN’A SU GÖTÜRECEK
Sözlü, Aralık içinde İmamoğlu ve Kozan’a su götürmek üzere Yedigöze’nin temelini atacağını sözledi. Gaziantep’e suyu Devlet Su İşleri’nin götürdüğünü hatırlatan Sözlü, “Gaziantep’in nüfusu bizden az. İller Bankası’na borcumuz 140 milyon lira, Gaziantep’in 1 milyar 100 milyon. Onlara dükkan da açık, kredi de bol. Biz kendi imkanlarımızla yapacağız. Girne köprüsü iki katına çıkacak. 5 Ocak’ta açacağım. Yavuzlar’ı Allah nasip ederse Sulara bağlayacağız. Onu da MHP’nin kuruluşunun 50. yıldönümünde 8-9 Şubat’ta açacağım. Paramız pulumuz olmayabilir. İman gücümüz var” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.