Adana için beyin fırtınası

GÜNDEM 15.11.2018 - 17:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1336+ kez okundu.
 

Adana için beyin fırtınası

  Yeni kurulan Biz de Varız Destekleme Derneği’nin her toplantısı, Adana’nın gelişimine katkı koyacak etkinlere dönüşüyor   Biz de Varız Destekleme Derneği’nin toplantısında, Abur Cubur Karşıtlığı Projesi ve Adana’da yeni açılan, Adana Genetik Hastalıklar Tanı ve Tedavi Merkezi ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi. Toplantıda ayrıca  Urfa’nın Akçakale ilçesindeki Dalca ilk ve ortaokuluna gönderilmek üzere kitap ve kırtasiye malzemesi toplanılmasına devam edildi.   Kısa süre önce kurulan Biz de Varız Destekleme Derneği, Adana’nın daha çağdaş ve yaşanabilir bir kent haline gelmesi için yeni etkinlik ve projeler üretmeye devam ediyor. Dezavantajlı gruplara yönelik çalışmaları da sürdüren derneğin yöneticileri ve üyeleri Divan Oteli’ndeki son toplantıda önemli mesajlara ve etkinliklere imza attı. ABUR CUBUR KARŞITLIĞI PROJE KOMİSYONU Yoğun katılımın sağlandığı toplantıda Dr. Tuğrul Tunca, toplumda giderek yaygınlaşan abur cubur yiyecek tüketimi konusunda bilgi verdi.  Dr. Tuğrul Tunca ve Ünsal Taş’ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Abur Cubur Karşıtlığı Projesi ile ilgili çalışma yapmak için komisyon oluşturuldu. Komisyonun gerçekleştireceği çalışmaya ait sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılması ve topluma bu konuda bilgi aktarılarak, daha sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlanması planlanıyor. TIBBI GENETİK Toplantıdaki diğer sunumu ise Doç. Dr. Atıl Bişgin gerçekleştirdi.   Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbı Genetik Anabilim Dalı  Kurucu Öğretim Üyesi ve Adana Genetik Hastalıklar Tanı ve Tedavi Merkezi (AGENTEM) Kurucusu ve Müdürü Doç. Dr. Atıl Bişgin, genetik temelli hastalıkların doğum öncesinden başlayarak saptanması, tedavi olasılıkları, ayrıca ailesel riskli bireylerde kansere neden olan mutasyonlarin saptanması, kanser tanısı almış hastaların en uygun/etkin tedaviye yönlendirilmesi hakkında güncel bilimsel yaklaşımlarla ilgili bilgi verdi   Toplantıda ayrıca  Urfa’nın Akçakale ilçesindeki Dalca ilk ve ortaokuluna gönderilmek üzere kitap ve kırtasiye malzemesi toplanılmasına devam edildi.   DERNEK BÜYÜYOR VE GELİŞİYOR… Biz de Varız Destekleme Derneği Başkanı Esin Parlak, mesleğinde başarılı, Adana’ya ve topluma katkı sağlayan isimlerden oluşan derneğin her geçen gün büyüdüğünü ve güçlendiğini görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Başkan Parlak, beyin fırtınası şeklinde geçen dernek toplantılarında yeni projelerin oluştuğunu, bilgilendirme sunumlarının gerçekleştirildiğini ve dezavantajlı grupların desteklenmesine yönelik faaliyetlere imza atıldığını belirtti.  

 

Yeni kurulan Biz de Varız Destekleme Derneği’nin her toplantısı, Adana’nın gelişimine katkı koyacak etkinlere dönüşüyor

 

Biz de Varız Destekleme Derneği’nin toplantısında, Abur Cubur Karşıtlığı Projesi ve Adana’da yeni açılan, Adana Genetik Hastalıklar Tanı ve Tedavi Merkezi ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi. Toplantıda ayrıca  Urfa’nın Akçakale ilçesindeki Dalca ilk ve ortaokuluna gönderilmek üzere kitap ve kırtasiye malzemesi toplanılmasına devam edildi.

 

Kısa süre önce kurulan Biz de Varız Destekleme Derneği, Adana’nın daha çağdaş ve yaşanabilir bir kent haline gelmesi için yeni etkinlik ve projeler üretmeye devam ediyor. Dezavantajlı gruplara yönelik çalışmaları da sürdüren derneğin yöneticileri ve üyeleri Divan Oteli’ndeki son toplantıda önemli mesajlara ve etkinliklere imza attı.

ABUR CUBUR KARŞITLIĞI PROJE KOMİSYONU

Yoğun katılımın sağlandığı toplantıda Dr. Tuğrul Tunca, toplumda giderek yaygınlaşan abur cubur yiyecek tüketimi konusunda bilgi verdi.  Dr. Tuğrul Tunca ve Ünsal Taş’ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Abur Cubur Karşıtlığı Projesi ile ilgili çalışma yapmak için komisyon oluşturuldu. Komisyonun gerçekleştireceği çalışmaya ait sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılması ve topluma bu konuda bilgi aktarılarak, daha sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlanması planlanıyor.

TIBBI GENETİK

Toplantıdaki diğer sunumu ise Doç. Dr. Atıl Bişgin gerçekleştirdi.

 

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbı Genetik Anabilim Dalı  Kurucu Öğretim Üyesi ve Adana Genetik Hastalıklar Tanı ve Tedavi Merkezi (AGENTEM) Kurucusu ve Müdürü Doç. Dr. Atıl Bişgin, genetik temelli hastalıkların doğum öncesinden başlayarak saptanması, tedavi olasılıkları, ayrıca ailesel riskli bireylerde kansere neden olan mutasyonlarin saptanması, kanser tanısı almış hastaların en uygun/etkin tedaviye yönlendirilmesi hakkında güncel bilimsel yaklaşımlarla ilgili bilgi verdi

 

Toplantıda ayrıca  Urfa’nın Akçakale ilçesindeki Dalca ilk ve ortaokuluna gönderilmek üzere kitap ve kırtasiye malzemesi toplanılmasına devam edildi.

 

DERNEK BÜYÜYOR VE GELİŞİYOR…

Biz de Varız Destekleme Derneği Başkanı Esin Parlak, mesleğinde başarılı, Adana’ya ve topluma katkı sağlayan isimlerden oluşan derneğin her geçen gün büyüdüğünü ve güçlendiğini görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Başkan Parlak, beyin fırtınası şeklinde geçen dernek toplantılarında yeni projelerin oluştuğunu, bilgilendirme sunumlarının gerçekleştirildiğini ve dezavantajlı grupların desteklenmesine yönelik faaliyetlere imza atıldığını belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.