İYİ Kİ ÖĞRETMENLERİMİZ VAR!

GÜNDEM 24.11.2018 - 14:43, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1928+ kez okundu.
 

İYİ Kİ ÖĞRETMENLERİMİZ VAR!

İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı Azime Kocacık:
  İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı Azime Kocacık, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 97 bin öğretmen açığı bulunduğunu belirttiğini ancak bu yıl ataması yapılacak sözleşmeli öğretmen sayısının yalnızca 20 bin olduğunu hatırlatarak, “Öğretmene gereksinim varken niçin atama yapılmıyor? Para mı yetersiz? Diyanet İşleri Başkanlığına aktarılan paralar niçin Milli Eğitim Bakanlığı’na da aktarılmıyor?” diye sordu. Kocacık, Öğretmenler Günü dolasıyla yaptığı yazılı açıklamada,  bir ulusun kalkınması ve gelişmesinin bilimdeki gelişmelerle doğru orantılı olduğunu bildirdi. Bilime gerektiği değeri veren ulusların daha çabuk kalkındıklarını hatırlatan Kocacık, “Bilim, ilköğretimden başlayarak; eğitimin her basamağında öğretmenler tarafından okullarda öğretilir. Bu nedenle bir ulusun geleceğinin biçimlenmesinde en büyük yük öğretmenlerin her güçlüğe karşı direnen omuzlarındadır. Geleceğin insanını yetiştirme bakımından da öğretmenlerin önemi büyüktür. Bunun için öğretmenler toplumun en saygın kişileridir” diye konuştu.    İzmir’in işgal edildiği günlerde Milli Kongre Cephesi’ni öğretmenlerin kurduğuna vurgu yapan Kocacık, ülkenin düşmanlar tarafından işgal edilmesine karşı duyulan öfkenin Sultan Ahmet mitingi ile dünyaya duyurulduğunu bu mitingin de öğretmen olan Halide Edip Adıvar’ın öncülüğünde gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Kocacık, şunları söyledi: “Atatürk öğretmenlerin bu çabalarını biliyordu. ‘Ulusları kurtaracak yalnız ve ancak öğretmenlerdir.’ diyerek öğretmenlere verilmesi  gereken değeri vermiştir. Dünyadaki en kutsal meslek olan öğretmenlik, bütün mesleklerin anasıdır. Atatürk döneminde büyük değer verilen bu meslek, son yıllarda ayaklar altına alınmıştır. Önce sözleşmeli, ücretli vb. kavramlarla öğretmenliği niteliksizleştirenler ardından da öğrencilerin öğretmenlere puan vermesine olanak tanımıştır. Bu girişimleriyle eğitim düzenini çökertmeye çalışanlar aynı zamanda öğretmenliğin onurunu da ayaklar altına sermiştir.  Zaten bin bir güçlükle çocuklara ışık olan öğretmenlerimiz, türlü türlü engellerle karşılaşmıştır. Dağın başına eğitim fakültesi açmaktan geri durmayanlar söz konusu bu öğretmenleri atamaya gelince pintilikte ünlenmişlerdir. Atanamadığı için kendi canına kıyan, başka ilerde çalışmaya tutsak kalan binlerce öğretmenimiz var. Hakları sömürülen ücretli öğretmenler ne olacak? Kadrolu öğretmenden daha mı az bilgisi var? Ya da biri alt diğeri üst tabakadan mı? Tüm bunlar yaşanırken, öğretmenlerimizin hakları birilerince saldırıya uğrarken yine 24 Kasım Öğretmenler Günü geldi. İYİ Parti’nin iktidara gelmesiyle öğretmenlerimize hak ettiği çalışma koşullarını, ödemelerini ve saygınlıklarını geri vereceğiz. Öncelikle Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimizin bu güzel gününü kutlarım.”
İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı Azime Kocacık:

 

İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı Azime Kocacık, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 97 bin öğretmen açığı bulunduğunu belirttiğini ancak bu yıl ataması yapılacak sözleşmeli öğretmen sayısının yalnızca 20 bin olduğunu hatırlatarak, “Öğretmene gereksinim varken niçin atama yapılmıyor? Para mı yetersiz? Diyanet İşleri Başkanlığına aktarılan paralar niçin Milli Eğitim Bakanlığı’na da aktarılmıyor?” diye sordu.

Kocacık, Öğretmenler Günü dolasıyla yaptığı yazılı açıklamada,  bir ulusun kalkınması ve gelişmesinin bilimdeki gelişmelerle doğru orantılı olduğunu bildirdi. Bilime gerektiği değeri veren ulusların daha çabuk kalkındıklarını hatırlatan Kocacık, “Bilim, ilköğretimden başlayarak; eğitimin her basamağında öğretmenler tarafından okullarda öğretilir. Bu nedenle bir ulusun geleceğinin biçimlenmesinde en büyük yük öğretmenlerin her güçlüğe karşı direnen omuzlarındadır. Geleceğin insanını yetiştirme bakımından da öğretmenlerin önemi büyüktür. Bunun için öğretmenler toplumun en saygın kişileridir” diye konuştu.

   İzmir’in işgal edildiği günlerde Milli Kongre Cephesi’ni öğretmenlerin kurduğuna vurgu yapan Kocacık, ülkenin düşmanlar tarafından işgal edilmesine karşı duyulan öfkenin Sultan Ahmet mitingi ile dünyaya duyurulduğunu bu mitingin de öğretmen olan Halide Edip Adıvar’ın öncülüğünde gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Kocacık, şunları söyledi:

“Atatürk öğretmenlerin bu çabalarını biliyordu. ‘Ulusları kurtaracak yalnız ve ancak öğretmenlerdir.’ diyerek öğretmenlere verilmesi  gereken değeri vermiştir. Dünyadaki en kutsal meslek olan öğretmenlik, bütün mesleklerin anasıdır. Atatürk döneminde büyük değer verilen bu meslek, son yıllarda ayaklar altına alınmıştır. Önce sözleşmeli, ücretli vb. kavramlarla öğretmenliği niteliksizleştirenler ardından da öğrencilerin öğretmenlere puan vermesine olanak tanımıştır. Bu girişimleriyle eğitim düzenini çökertmeye çalışanlar aynı zamanda öğretmenliğin onurunu da ayaklar altına sermiştir.  Zaten bin bir güçlükle çocuklara ışık olan öğretmenlerimiz, türlü türlü engellerle karşılaşmıştır. Dağın başına eğitim fakültesi açmaktan geri durmayanlar söz konusu bu öğretmenleri atamaya gelince pintilikte ünlenmişlerdir. Atanamadığı için kendi canına kıyan, başka ilerde çalışmaya tutsak kalan binlerce öğretmenimiz var. Hakları sömürülen ücretli öğretmenler ne olacak? Kadrolu öğretmenden daha mı az bilgisi var? Ya da biri alt diğeri üst tabakadan mı? Tüm bunlar yaşanırken, öğretmenlerimizin hakları birilerince saldırıya uğrarken yine 24 Kasım Öğretmenler Günü geldi. İYİ Parti’nin iktidara gelmesiyle öğretmenlerimize hak ettiği çalışma koşullarını, ödemelerini ve saygınlıklarını geri vereceğiz. Öncelikle Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimizin bu güzel gününü kutlarım.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.