Asgari ücret en az 2 bin lira olmalı!

GÜNDEM 25.11.2018 - 17:08, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2034+ kez okundu.
 

Asgari ücret en az 2 bin lira olmalı!

Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar,  Aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanacağını belirterek, “Asgari ücret en az iki bin lira olmalıdır” dedi. GEÇİM STANDARDI ORTADA Adana’da Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ve Türk-İş’e bağlı sendika başkanlarıyla bir araya gelen Ağar, “4 kişilik bir ailenin geçim standardı 2 bin liranın üzerindedir. Bunun içindir ki Türk-İş olarak iktidara ve işverene seslenerek asgari ücretin en az 2 bin lira olmasını istemiştik. Önümüzdeki ay tespit komisyonu toplanacak. Bu talebimizi orada da dile getireceğiz” diye konuştu.   ÖRGÜTLENMENİN ÖNÜ AÇILMALI Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, “Sendikanın olmadığı yerde demokrasi olmaz. Ülke nüfusu 50 milyon iken, sendikalaşma yüzde 58’i buluyordu, şimdi nüfus 81 milyon ve bu oranı yakalamak mümkün değil. Kamuda örgütlenme bitti,  çalışma barışının sağlanması, verimin artması adına örgütlenmenin önü açılmalıdır” dedi. TAŞERONDA SIKINTI DEVAM EDİYOR Çalışma hayatının en önemli sorunlarının başında taşeron sisteminin geldiğini savunan Ağar, “Sendika olarak başlattığımız girişimlerle taşeron işçilere kadro verildi. Bu büyük başarı ancak yine de eksik çok. KİT’lerde çalışan asıl işi yapanlara kadro verilmedi. Bir tarafta sevinç yaşanırken, bir tarafta hüzün hakim oldu. Eşit işe, eşit ücret politikası geliştirilmeli. Kadro bekleyen taşeron işçilere zaman kaybedilmeden hakları verilmeli” diye konuştu.

Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar,  Aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanacağını belirterek, “Asgari ücret en az iki bin lira olmalıdır” dedi.

GEÇİM STANDARDI ORTADA
Adana’da Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ve Türk-İş’e bağlı sendika başkanlarıyla bir araya gelen Ağar, “4 kişilik bir ailenin geçim standardı 2 bin liranın üzerindedir. Bunun içindir ki Türk-İş olarak iktidara ve işverene seslenerek asgari ücretin en az 2 bin lira olmasını istemiştik. Önümüzdeki ay tespit komisyonu toplanacak. Bu talebimizi orada da dile getireceğiz” diye konuştu.  
ÖRGÜTLENMENİN ÖNÜ AÇILMALI
Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, “Sendikanın olmadığı yerde demokrasi olmaz. Ülke nüfusu 50 milyon iken, sendikalaşma yüzde 58’i buluyordu, şimdi nüfus 81 milyon ve bu oranı yakalamak mümkün değil. Kamuda örgütlenme bitti,  çalışma barışının sağlanması, verimin artması adına örgütlenmenin önü açılmalıdır” dedi.
TAŞERONDA SIKINTI DEVAM EDİYOR
Çalışma hayatının en önemli sorunlarının başında taşeron sisteminin geldiğini savunan Ağar, “Sendika olarak başlattığımız girişimlerle taşeron işçilere kadro verildi. Bu büyük başarı ancak yine de eksik çok. KİT’lerde çalışan asıl işi yapanlara kadro verilmedi. Bir tarafta sevinç yaşanırken, bir tarafta hüzün hakim oldu. Eşit işe, eşit ücret politikası geliştirilmeli. Kadro bekleyen taşeron işçilere zaman kaybedilmeden hakları verilmeli” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.