IRKÇI ANKET CHP’YI KARIŞTIRDI

GÜNDEM 26.11.2018 - 18:14, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2203+ kez okundu.
 

IRKÇI ANKET CHP’YI KARIŞTIRDI

  SAKİNE AYHAN / EGEMEN  Çukurova Belediyesi tarafından gazete ve televizyonların haber merkezlerine servis edilen ırkçı anket, gündeme bomba gibi düştü. Skandal anket, servis edildikten sonra bazı partililer bunu CHP Genel Merkezi’ne de ulaştırdı.  ÇİRKİN YORUM Dİ-EN adlı bir anket firmasının 10-20 Kasım tarihleri arasında yaptığı ankette, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in Adana Büyükşehir Belediyesi’ni kazanacağı, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın aday olması durumunda ise etnik kimliğinden dolayı Sünni, Kürt ve Türk kökenli vatandaşların oyunu alamayacağı iddiasına yer verildi.  ÇETİN, ÖZÜR DİLEDİ  Olayın ortaya çıkmasının ardından sosyal medya üzerinden tepkiler çığ gibi büyüdü. Çukurova Belediye Bakanı Soner Çetin, dün düzenlediği basın toplantısında özür diledi. Başkan Çetin, “İlk kızımı, gözbebeğimi bir Alevi gencine vermişim” diye konuştu. Çetin, ankette yer alan yorumun basın danışmanı tarafından okunmadan servis edildiğini söyledi.  DANIŞMAN OKUMADAN SERVİS ETMİŞ! Çetin, “Bir belediye başkanı arkadaşım gazeteduvar’da ve Birgün Gazetesi’nde benim anketten 1. çıktığımı söyleyip tebrik etti. O gün Karikatür Festivali vardı, çok yoğundum ve haberin ayrıntısını okumamıştım. Gece basın danışmanım Can Küçüközkan’a ‘uyuma bunu haberleştir’ diye mesaj attım. Basın danışmanı arkadaşımız da tabloya ulaşıp alttaki yorumu da okumadan haberi medyaya servis yapmış” dedi.

 

SAKİNE AYHAN / EGEMEN 
Çukurova Belediyesi tarafından gazete ve televizyonların haber merkezlerine servis edilen ırkçı anket, gündeme bomba gibi düştü. Skandal anket, servis edildikten sonra bazı partililer bunu CHP Genel Merkezi’ne de ulaştırdı. 
ÇİRKİN YORUM
Dİ-EN adlı bir anket firmasının 10-20 Kasım tarihleri arasında yaptığı ankette, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in Adana Büyükşehir Belediyesi’ni kazanacağı, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın aday olması durumunda ise etnik kimliğinden dolayı Sünni, Kürt ve Türk kökenli vatandaşların oyunu alamayacağı iddiasına yer verildi. 
ÇETİN, ÖZÜR DİLEDİ 
Olayın ortaya çıkmasının ardından sosyal medya üzerinden tepkiler çığ gibi büyüdü. Çukurova Belediye Bakanı Soner Çetin, dün düzenlediği basın toplantısında özür diledi. Başkan Çetin, “İlk kızımı, gözbebeğimi bir Alevi gencine vermişim” diye konuştu. Çetin, ankette yer alan yorumun basın danışmanı tarafından okunmadan servis edildiğini söyledi. 
DANIŞMAN OKUMADAN SERVİS ETMİŞ!
Çetin, “Bir belediye başkanı arkadaşım gazeteduvar’da ve Birgün Gazetesi’nde benim anketten 1. çıktığımı söyleyip tebrik etti. O gün Karikatür Festivali vardı, çok yoğundum ve haberin ayrıntısını okumamıştım. Gece basın danışmanım Can Küçüközkan’a ‘uyuma bunu haberleştir’ diye mesaj attım. Basın danışmanı arkadaşımız da tabloya ulaşıp alttaki yorumu da okumadan haberi medyaya servis yapmış” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.