LASTİKTE 2. EL PATLADI!

GÜNDEM 28.11.2018 - 18:23, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1671+ kez okundu.
 

LASTİKTE 2. EL PATLADI!

Adana’da, ağır vasıta araçlara lastik satan bir firma, krizden dolayı fiyatlara gelen zamların ardından 2’nci el lastik satışlarında yüzde 100’e varan oranda artış yaşandığını bildirdi.  YEDEK LASTİK PATLAYINCA GELİYORLAR Ülkemizde, doların artmasıyla başlayan piyasadaki tedirginlik bazı sektörleri ilginç şekillerde etkiliyor. Yıllardır lastik sektöründe hizmet verdiklerini söyleyen işkadını Hasibe Al, “Daha önce lastik patlatınca gelenler artık yedek lastikleri de hasar görünce kapımızı çalıyor” dedi.  2. ELDE SATIŞLAR İKİ KAT ARTTI  Doların yükselmesiyle başlayan fiyat artışlarının tır, otobüs ve kamyon lastiklerinin fiyatını yüksek oranda artırdığına değinen Al, “Şu an yeni bir lastiğin fiyatı 2 ile 4 bin lira arasında değişiyor. Ancak ağır vasıta aracı olanlar artık bu rakamları vererek lastik almak yerine ikinci el lastikleri tercih ediyor. 2’nci el lastik satışlarımız iki kattan fazla arttı” diye konuştu.  YENİSİ 3’SE İKİNCİ ELİ 1 LİRA  Al, araç sahiplerinin ikinci el lastikleri, yenilerinin 3’te 1’i fiyatına alabildiklerini anlatarak, “Lastik firmaları kampanyalar da yapmaya başladı ancak doların artmasıyla artan fiyatlar sürücüleri zorda bıraktı. Çıkma lastikleri elden geçiriyor, tamir ediyoruz. Bazılarına durumlarına göre kaplama yaptırıp satıyoruz” dedi.  7/24 YOL YARDIMI VERİYORUZ Lastikten dolayı yolda kalanlar için 7 gün 24 saat esasına göre yol yardımı verdikleri hatırlatan Al, “Bu yöntem en çok bayanların işine yarıyor. Adana içerisinde nerede olursanız olun geliyoruz. Anlaşmalı firmalar için ilçelere bile gidiyoruz” diye konuştu.

Adana’da, ağır vasıta araçlara lastik satan bir firma, krizden dolayı fiyatlara gelen zamların ardından 2’nci el lastik satışlarında yüzde 100’e varan oranda artış yaşandığını bildirdi. 

YEDEK LASTİK PATLAYINCA GELİYORLAR
Ülkemizde, doların artmasıyla başlayan piyasadaki tedirginlik bazı sektörleri ilginç şekillerde etkiliyor. Yıllardır lastik sektöründe hizmet verdiklerini söyleyen işkadını Hasibe Al, “Daha önce lastik patlatınca gelenler artık yedek lastikleri de hasar görünce kapımızı çalıyor” dedi. 
2. ELDE SATIŞLAR İKİ KAT ARTTI 
Doların yükselmesiyle başlayan fiyat artışlarının tır, otobüs ve kamyon lastiklerinin fiyatını yüksek oranda artırdığına değinen Al, “Şu an yeni bir lastiğin fiyatı 2 ile 4 bin lira arasında değişiyor. Ancak ağır vasıta aracı olanlar artık bu rakamları vererek lastik almak yerine ikinci el lastikleri tercih ediyor. 2’nci el lastik satışlarımız iki kattan fazla arttı” diye konuştu. 
YENİSİ 3’SE İKİNCİ ELİ 1 LİRA 
Al, araç sahiplerinin ikinci el lastikleri, yenilerinin 3’te 1’i fiyatına alabildiklerini anlatarak, “Lastik firmaları kampanyalar da yapmaya başladı ancak doların artmasıyla artan fiyatlar sürücüleri zorda bıraktı. Çıkma lastikleri elden geçiriyor, tamir ediyoruz. Bazılarına durumlarına göre kaplama yaptırıp satıyoruz” dedi. 
7/24 YOL YARDIMI VERİYORUZ
Lastikten dolayı yolda kalanlar için 7 gün 24 saat esasına göre yol yardımı verdikleri hatırlatan Al, “Bu yöntem en çok bayanların işine yarıyor. Adana içerisinde nerede olursanız olun geliyoruz. Anlaşmalı firmalar için ilçelere bile gidiyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.