ÇOCUK İSTİSMARIYLA MÜCADELE İÇİN EĞİTİM ALIYORLAR

GÜNDEM 03.12.2018 - 13:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1218+ kez okundu.
 

ÇOCUK İSTİSMARIYLA MÜCADELE İÇİN EĞİTİM ALIYORLAR

Saadet Öğretmenin İzmir ‘de istismara uğrayan 6 çocuk için başlattığı mücadeleden sonra ülke geneline yayılan ve UCIM ismiyle faaliyet gösteren Uluslararası Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği üyelerinin farkındalıklarını arttırmak amacıyla Adana'da bir hukuk eğitimi verdi. Hukuk Sürecinin Nasıl İşlediğini Öğreniyorlar Seyhan Belediyesinde gerçekleşen eğitimde UCIM Hukuk Koordinatörü Avukat Burcu Düzen UCIM üyelerine çocuk istismarıyla mücadele ederken nelerle karşılaşacaklarını ve hukuksal düzendeki aksaklıklarla nasıl mücadele etmeleri gerektiğini anlattı. Konuşmasında istismara uğrayan çocuklara soruşturma sırasında sorulan ve çocukların travmasının artmasına neden olan sorulara da değinen Burcu Düzen “ Çocukları korumak için önce onlara nasıl soru sormamız gerektiğini öğrenmeliyiz. Çocuklar mahkeme salonlarında mağdur edilmesin. Yaşadıkları istismarı tüm detaylarıyla defalarca anlattıran sistemin ortadan kalkması için de mücadele etmeliyiz” dedi.

Saadet Öğretmenin İzmir ‘de istismara uğrayan 6 çocuk için başlattığı mücadeleden sonra ülke geneline yayılan ve UCIM ismiyle faaliyet gösteren Uluslararası Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği üyelerinin farkındalıklarını arttırmak amacıyla Adana'da bir hukuk eğitimi verdi.

Hukuk Sürecinin Nasıl İşlediğini Öğreniyorlar

Seyhan Belediyesinde gerçekleşen eğitimde UCIM Hukuk Koordinatörü Avukat Burcu Düzen UCIM üyelerine çocuk istismarıyla mücadele ederken nelerle karşılaşacaklarını ve hukuksal düzendeki aksaklıklarla nasıl mücadele etmeleri gerektiğini anlattı. Konuşmasında istismara uğrayan çocuklara soruşturma sırasında sorulan ve çocukların travmasının artmasına neden olan sorulara da değinen Burcu Düzen “ Çocukları korumak için önce onlara nasıl soru sormamız gerektiğini öğrenmeliyiz. Çocuklar mahkeme salonlarında mağdur edilmesin. Yaşadıkları istismarı tüm detaylarıyla defalarca anlattıran sistemin ortadan kalkması için de mücadele etmeliyiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.