84 YILDA 130 SIRA GERİLEDİK

GÜNDEM 05.12.2018 - 17:17, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1599+ kez okundu.
 

84 YILDA 130 SIRA GERİLEDİK

İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı Azime Kocacık, Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınması’nın yıldönümünde konuştu:
İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı Azime Kocacık, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 5 Aralık 1934’te kadınların ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmesinin önünü açtığını hatırlatarak, “84 yıl önce Türk kadınının alın yazısı değişti. Türkiye, Fransa ve İtalya’dan 11, Belçika’dan 14, İsviçre’den 36 yıl önce, kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımıştır. O yıllarda dünyanın çok gerisindeyken bile en çok kadın vekil bulunan 2. ülkeydik. Peki şimdi dünyada kaçıncı sıradayız bilen var mı? 84 yılda 130 sıra gerilemişiz. Yıl 2018, Türkiye, kadın vekil sıralamasında 132. sırada” dedi.  ATATÜRK DEVRİMLERİNİN EN ÖNEMLİSİ  Kocacık, İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanlığı’nca Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınması’nın yıldönümü dolayısıyla verilen yemekte konuştu. Kocacık, kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının Atatürk devrimlerinin en önemlilerinden biri olduğunu bildirdi. Kocacık, “Bugün Türk kadının yeniden doğuşu, cehalete açılan savaşın zafer günü. Savaşta asker, evinde ana, toprağında ırgat, mecliste vekil. İşte Türk kadını, işte varını yoğunu yaşadığı topraklar için harcayan dünyanın en değerli kadınları” diye konuştu.  ÜLKE YÖNETİMİNDEN MEN EDEMEZSİNİZ Bu coğrafyanın kadınının asla itilemeyeceğini ve terbiye edilmek adına dövülemeyeceğini kaydeden Kocacık, kadınların siyasetten, akademik kariyerden, ülke yönetiminden men edilemeyeceğini vurguladı. Kocacık, şöyle konuştu: “Çünkü kadın anadır. Adaleti, adaletsizliği, hukuku, şefkati, merhametli bir işleyişi sadece bir ana yüreği bilebilir.Çünkü bu toprağın kadını dikeni gül, gülü reçel yapar, toprağa evlatlarını verir de namahreme el sürmez. Bizler ki Tomris Hatun’un, Halide Edip’in torunlarıyız. Kadınlarını yalnızca yemek pişirmekle yükümlü gören zihniyet,  bu ulusun olamaz. Bizim olmayan kodlara başkaldırdığım için bugün huzurunuzdayım. Bir kadının siyasette var olabilmesi, erkeğe oranla çok daha zordur. Biz hem bu devleti yönetiriz hem de ailemizi çekip çeviririz. Yükümüz ağırdır da belimiz ağrıyınca kimseye ses etmeyiz.” SİYASETTE OLMAMIN İKİ SEBEBİ VAR Siyasette var olmasının ve başarmasının iki nedeni olduğuna dikkat çeken Kocacık, partisini en iyi yerlere taşımak ve evdeki kızların ve kadınların da siyaseti yapabileceğini göstermek olduğunu dile getirdi. Kadınların siyasetteki sayılarının artırılması gerektiğine işaret eden Kocacık, “Kadın öğrenirse yaşar, yaşadıkça öğretir. Türk kadını güçlüdür, yüreklidir, çalışkandır. Yeter ki isteyelim. Gelin artıralım Adana’daki siyasetçi kadın sayısını. Yoksa istemez misiniz kadın belediye başkanı, meclis üyesi, muhtar?” diye konuştu.
İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı Azime Kocacık, Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınması’nın yıldönümünde konuştu:

İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı Azime Kocacık, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 5 Aralık 1934’te kadınların ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmesinin önünü açtığını hatırlatarak, “84 yıl önce Türk kadınının alın yazısı değişti. Türkiye, Fransa ve İtalya’dan 11, Belçika’dan 14, İsviçre’den 36 yıl önce, kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımıştır. O yıllarda dünyanın çok gerisindeyken bile en çok kadın vekil bulunan 2. ülkeydik. Peki şimdi dünyada kaçıncı sıradayız bilen var mı? 84 yılda 130 sıra gerilemişiz. Yıl 2018, Türkiye, kadın vekil sıralamasında 132. sırada” dedi. 

ATATÜRK DEVRİMLERİNİN EN ÖNEMLİSİ 
Kocacık, İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanlığı’nca Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınması’nın yıldönümü dolayısıyla verilen yemekte konuştu. Kocacık, kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının Atatürk devrimlerinin en önemlilerinden biri olduğunu bildirdi. Kocacık, “Bugün Türk kadının yeniden doğuşu, cehalete açılan savaşın zafer günü. Savaşta asker, evinde ana, toprağında ırgat, mecliste vekil. İşte Türk kadını, işte varını yoğunu yaşadığı topraklar için harcayan dünyanın en değerli kadınları” diye konuştu. 
ÜLKE YÖNETİMİNDEN MEN EDEMEZSİNİZ
Bu coğrafyanın kadınının asla itilemeyeceğini ve terbiye edilmek adına dövülemeyeceğini kaydeden Kocacık, kadınların siyasetten, akademik kariyerden, ülke yönetiminden men edilemeyeceğini vurguladı. Kocacık, şöyle konuştu: “Çünkü kadın anadır. Adaleti, adaletsizliği, hukuku, şefkati, merhametli bir işleyişi sadece bir ana yüreği bilebilir.Çünkü bu toprağın kadını dikeni gül, gülü reçel yapar, toprağa evlatlarını verir de namahreme el sürmez. Bizler ki Tomris Hatun’un, Halide Edip’in torunlarıyız. Kadınlarını yalnızca yemek pişirmekle yükümlü gören zihniyet,  bu ulusun olamaz. Bizim olmayan kodlara başkaldırdığım için bugün huzurunuzdayım. Bir kadının siyasette var olabilmesi, erkeğe oranla çok daha zordur. Biz hem bu devleti yönetiriz hem de ailemizi çekip çeviririz. Yükümüz ağırdır da belimiz ağrıyınca kimseye ses etmeyiz.”
SİYASETTE OLMAMIN İKİ SEBEBİ VAR
Siyasette var olmasının ve başarmasının iki nedeni olduğuna dikkat çeken Kocacık, partisini en iyi yerlere taşımak ve evdeki kızların ve kadınların da siyaseti yapabileceğini göstermek olduğunu dile getirdi. Kadınların siyasetteki sayılarının artırılması gerektiğine işaret eden Kocacık, “Kadın öğrenirse yaşar, yaşadıkça öğretir. Türk kadını güçlüdür, yüreklidir, çalışkandır. Yeter ki isteyelim. Gelin artıralım Adana’daki siyasetçi kadın sayısını. Yoksa istemez misiniz kadın belediye başkanı, meclis üyesi, muhtar?” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.