TAŞERON İŞÇİLERİ KADROYA ALDIRMAK BOYNUMUZUN BORCU

GÜNDEM 24.12.2018 - 14:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1482+ kez okundu.
 

TAŞERON İŞÇİLERİ KADROYA ALDIRMAK BOYNUMUZUN BORCU

Tüm Büro İşçileri Sendikası Genel Başkanı Halit Önük:
Tüm Büro Sen olağan genel kurulu Ceyhan’da gerçekleştirildi. Genel kurula, Tüm İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin ile yönetim kurulu üyeleri, Ceyhan Belediye Başkanı Ali Alper Boydak da katıldı. Önük, burada yaptığı konuşmada, bütün emekçiler için mücadele vereceklerini hatırlatarak, “Yüzde 70’ e takılanların, kiralık araç şoförlerinin, Milli Eğitim okullarında hizmetli olarak çalışan geçici işçilerin, İl Özel İdaresi çalışanlarının, KİT çalışanlarının kadro alması için mücadele edeceğiz” dedi. Önükşöyle devam etti: “Yemekhane çalışanları, bilgi işlem çalışanları, radyoloji görüntüleme çalışanları, laboratuvar çalışanları, sterilizasyon çalışanları, diş protez ihale çalışanları, fizik tedavi seans usulü ihale çalışanları, diyaliz seans usulü ihale çalışanları, karayolları anahtar teslimi ve müşavirlik firma türü ihale çalışanları vesaire kadro alamıyor alamamış olup mağdur olan arkadaşlarımız vardır. Yüzde yetmiş şartı kaldırılarak bu arkadaşlarımızın mağduriyetlerin giderilmesi ve tamamı kadroya alınmalıdır. Sosyal tesis çalışanları, polisevi, öğretmenevi çalışanları arkadaşlarımıza da kadro talep ediyoruz. Eski hükümlülere de kadroları verilmeli, suçu olmayıp arşiv soruşturmasına takılanlara da kadro verilmeli. Devlet bankalarında çalışan taşeron işçilerine kadro verilmeli, yargı kararlarıyla işten çıkarılıp mahkemeyle dönenlere derhal işleri ve kadroları verilmelidir. Yıllarca joker eleman olarak çalıştığı halde 4 Aralık tarihinde çalışmadığı ve şirketlerin sözleşmeleri askıda bırakılmasından kaynaklı kadrodan yaralamayanlar vardır. 5 Aralık tarihi itibariyle ise girmiş çalışmaya devam eden arkadaşlarımız 4 Aralık'ta çalışmıyor olmasından dolayı kadrodan yaralanamamıştır. 4 Aralık şartı tamamen kaldırılarak 4 Aralık'tan önce ya da 4 Aralık'tan sonra işe girenlere de kadro verilmelidir. Özelleşen şeker fabrikalarında taşeron işçi olarak çalışan arkadaşlarımız, kendilerine özelleşme gerçekleşmeden önce siyasiler -işçi çıkarımı olmayacak, herkes işine devam edecek- sözleri vermiş olmalarına rağmen 400 civarı arkadaşımız işten çıkarılmış ve halen de çıkarılmalar devam etmektedir. Bu arkadaşlarımızın mağduriyetlerin giderilmesi için öncelikle kendi işlerine iade edilmesi gerekmektedir. Olmadığı takdirde de tüm hakları verilmek koşuluyla kamuya yeni personel alımlarında başvurmaları halinde değerlendirmeye alınmalı. Doğa Koruma ve Milli Parklar’da çalışan arkadaşlarımıza da sürekli işçi kadrosu verilmeli, sendika olarak kurumlarda işyeri bütünlüğünün sağlanması amacıyla nace kodlarında düzenleme yapılmalı, herkes çalıştığı kuruma ait iş kolundan sendikalara üye olabilmelidir.”
Tüm Büro İşçileri Sendikası Genel Başkanı Halit Önük:

Tüm Büro Sen olağan genel kurulu Ceyhan’da gerçekleştirildi. Genel kurula, Tüm İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin ile yönetim kurulu üyeleri, Ceyhan Belediye Başkanı Ali Alper Boydak da katıldı. Önük, burada yaptığı konuşmada, bütün emekçiler için mücadele vereceklerini hatırlatarak, “Yüzde 70’ e takılanların, kiralık araç şoförlerinin, Milli Eğitim okullarında hizmetli olarak çalışan geçici işçilerin, İl Özel İdaresi çalışanlarının, KİT çalışanlarının kadro alması için mücadele edeceğiz” dedi.

Önükşöyle devam etti: “Yemekhane çalışanları, bilgi işlem çalışanları, radyoloji görüntüleme çalışanları, laboratuvar çalışanları, sterilizasyon çalışanları, diş protez ihale çalışanları, fizik tedavi seans usulü ihale çalışanları, diyaliz seans usulü ihale çalışanları, karayolları anahtar teslimi ve müşavirlik firma türü ihale çalışanları vesaire kadro alamıyor alamamış olup mağdur olan arkadaşlarımız vardır. Yüzde yetmiş şartı kaldırılarak bu arkadaşlarımızın mağduriyetlerin giderilmesi ve tamamı kadroya alınmalıdır. Sosyal tesis çalışanları, polisevi, öğretmenevi çalışanları arkadaşlarımıza da kadro talep ediyoruz. Eski hükümlülere de kadroları verilmeli, suçu olmayıp arşiv soruşturmasına takılanlara da kadro verilmeli. Devlet bankalarında çalışan taşeron işçilerine kadro verilmeli, yargı kararlarıyla işten çıkarılıp mahkemeyle dönenlere derhal işleri ve kadroları verilmelidir. Yıllarca joker eleman olarak çalıştığı halde 4 Aralık tarihinde çalışmadığı ve şirketlerin sözleşmeleri askıda bırakılmasından kaynaklı kadrodan yaralamayanlar vardır. 5 Aralık tarihi itibariyle ise girmiş çalışmaya devam eden arkadaşlarımız 4 Aralık'ta çalışmıyor olmasından dolayı kadrodan yaralanamamıştır. 4 Aralık şartı tamamen kaldırılarak 4 Aralık'tan önce ya da 4 Aralık'tan sonra işe girenlere de kadro verilmelidir. Özelleşen şeker fabrikalarında taşeron işçi olarak çalışan arkadaşlarımız, kendilerine özelleşme gerçekleşmeden önce siyasiler -işçi çıkarımı olmayacak, herkes işine devam edecek- sözleri vermiş olmalarına rağmen 400 civarı arkadaşımız işten çıkarılmış ve halen de çıkarılmalar devam etmektedir. Bu arkadaşlarımızın mağduriyetlerin giderilmesi için öncelikle kendi işlerine iade edilmesi gerekmektedir. Olmadığı takdirde de tüm hakları verilmek koşuluyla kamuya yeni personel alımlarında başvurmaları halinde değerlendirmeye alınmalı. Doğa Koruma ve Milli Parklar’da çalışan arkadaşlarımıza da sürekli işçi kadrosu verilmeli, sendika olarak kurumlarda işyeri bütünlüğünün sağlanması amacıyla nace kodlarında düzenleme yapılmalı, herkes çalıştığı kuruma ait iş kolundan sendikalara üye olabilmelidir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.