KHK İLE KADROLU OLAN TAŞERON İŞÇİ 417’LİK ZAMMI GÖRMEYECEK!

GÜNDEM 26.12.2018 - 16:45, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1337+ kez okundu.
 

KHK İLE KADROLU OLAN TAŞERON İŞÇİ 417’LİK ZAMMI GÖRMEYECEK!

Asgari Ücret Görüşmeleri’nde komisyona dahil edilen güvenlik görevlisi Gülden Görmez, asgari ücretlinin alacağı 417 liralık zamdan faydalanamayacak.  Taşeron İşçileri Platformu Genel Başkanı Halit Önük, asgari ücret artışının 1900 TL’yi geçmeyeceğini düşündüğünü bu kadar artışı beklemediklerini söyledi. Önük, bu zamdan taşeron şirketlerden KHK ile devlet kadrolarına dahil edilen 800 bin işçinin faydalanamayacağını ifade eden Önük, “Bu işçiler 2020 yılına kadar yıllık 4+4 zamla yetinmek zorunda. İşin en acı yanı ise Asgari Ücret Komisyonu’na katılan işçi arkadaşımız Gülden Görmez de bu artıştan faydalanamayacak. Şayet böyle olacağını bilseydi kendisine de bir zam isterdi” diye konuştu.  Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019 yılında uygulanacak asgari ücreti, 1 Ocak itibariyle brüt 2 bin 558 TL, net 2 bin 20 TL olarak belirledi. Bu yıl ilk kez komisyona katılan güvenlik görevlisi Gülden Görmez, “Kamuoyunda 2 bin TL civarında bir algı vardı. Hedefimiz 2 bin liranın altına düşmemekti, bunu başardık bu rakam beni sevindirdi” demişti.

Asgari Ücret Görüşmeleri’nde komisyona dahil edilen güvenlik görevlisi Gülden Görmez, asgari ücretlinin alacağı 417 liralık zamdan faydalanamayacak. 

Taşeron İşçileri Platformu Genel Başkanı Halit Önük, asgari ücret artışının 1900 TL’yi geçmeyeceğini düşündüğünü bu kadar artışı beklemediklerini söyledi. Önük, bu zamdan taşeron şirketlerden KHK ile devlet kadrolarına dahil edilen 800 bin işçinin faydalanamayacağını ifade eden Önük, “Bu işçiler 2020 yılına kadar yıllık 4+4 zamla yetinmek zorunda. İşin en acı yanı ise Asgari Ücret Komisyonu’na katılan işçi arkadaşımız Gülden Görmez de bu artıştan faydalanamayacak. Şayet böyle olacağını bilseydi kendisine de bir zam isterdi” diye konuştu. 
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019 yılında uygulanacak asgari ücreti, 1 Ocak itibariyle brüt 2 bin 558 TL, net 2 bin 20 TL olarak belirledi. Bu yıl ilk kez komisyona katılan güvenlik görevlisi Gülden Görmez, “Kamuoyunda 2 bin TL civarında bir algı vardı. Hedefimiz 2 bin liranın altına düşmemekti, bunu başardık bu rakam beni sevindirdi” demişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.