PARALI POŞET DEVRİ BAŞLADI

GÜNDEM 01.01.2019 - 16:35, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2487+ kez okundu.
 

PARALI POŞET DEVRİ BAŞLADI

Vatandaş, alışverişlerde artık her poşet için 25 kuruş ödeyecek. Bu sayede devletin de kasasına yüzde 18’lik Katma Değer Vergisi girecek.   AMBALAJLI ÜRÜNLERE DE VERGİ YOLDA İDDİASI  Plastik poşet kullanımını azaltmak için yapıldığı ileri sürülen “paralı poşet” devri yeni yılla birlikte başladı. Alışveriş yapan vatandaşın cebinden çıkacak her poşet için ödenen 25 kuruşun yüzde 18’i de devlete Katma Değer Vergisi olarak gidiyor. Bu arada ambalajlı ürünlere de ambalaj vergisi konulacağı ileri sürülüyor.  EKMEK POŞETİ GİBİ OLMASIN Alışveriş merkezleri, manav, ekmek ve şarküteri reyonları müşterisinden her barkodlu poşet için 25 kuruş tahsil ediyor. Semt pazarlarında da 25 kuruşluk kural geçmiyor. Uygulamanın akıbetinin yıllarca önce ekmeğin poşete konulmasını düzenleyen uygulamanın bir benzeri olabileceği bir süre sonra gündemden düşeceği belirtiliyor.  YILDA 500 POŞET KULLANIYORUZ Bir kişinin yılda yaklaşık 450-500 civarında poşet kullandığı tahmin edilirken uygulamayla plastik poşet kullanımının asgari seviyelere indirilmesi öngörülüyor. Poşeti ücretsiz olarak müşteriye verdiği tespit edilen satış noktaları için kapalı satış alanının metrekaresi için 10 lira ceza kesilecek.  PLASTİK POŞET 400 YILDA DOĞAYA KARIŞIYOR Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, meyve, kargo ve kuru temizleme poşetlerinin yer aldığı bazı poşet gruplarının ücretlendirmeye tabi olmayacağını açıklamıştı. Bir pet şişe bin yıl, cam şişe 4 bin yıl, metal kutu 10 yıl, plastik poşet 400 yıl, piller ise 300 yılda doğaya karışıyor.

Vatandaş, alışverişlerde artık her poşet için 25 kuruş ödeyecek. Bu sayede devletin de kasasına yüzde 18’lik Katma Değer Vergisi girecek. 

 AMBALAJLI ÜRÜNLERE DE VERGİ YOLDA İDDİASI 

Plastik poşet kullanımını azaltmak için yapıldığı ileri sürülen “paralı poşet” devri yeni yılla birlikte başladı. Alışveriş yapan vatandaşın cebinden çıkacak her poşet için ödenen 25 kuruşun yüzde 18’i de devlete Katma Değer Vergisi olarak gidiyor. Bu arada ambalajlı ürünlere de ambalaj vergisi konulacağı ileri sürülüyor. 
EKMEK POŞETİ GİBİ OLMASIN
Alışveriş merkezleri, manav, ekmek ve şarküteri reyonları müşterisinden her barkodlu poşet için 25 kuruş tahsil ediyor. Semt pazarlarında da 25 kuruşluk kural geçmiyor. Uygulamanın akıbetinin yıllarca önce ekmeğin poşete konulmasını düzenleyen uygulamanın bir benzeri olabileceği bir süre sonra gündemden düşeceği belirtiliyor. 
YILDA 500 POŞET KULLANIYORUZ
Bir kişinin yılda yaklaşık 450-500 civarında poşet kullandığı tahmin edilirken uygulamayla plastik poşet kullanımının asgari seviyelere indirilmesi öngörülüyor. Poşeti ücretsiz olarak müşteriye verdiği tespit edilen satış noktaları için kapalı satış alanının metrekaresi için 10 lira ceza kesilecek. 
PLASTİK POŞET 400 YILDA DOĞAYA KARIŞIYOR
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, meyve, kargo ve kuru temizleme poşetlerinin yer aldığı bazı poşet gruplarının ücretlendirmeye tabi olmayacağını açıklamıştı. Bir pet şişe bin yıl, cam şişe 4 bin yıl, metal kutu 10 yıl, plastik poşet 400 yıl, piller ise 300 yılda doğaya karışıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.