OVAYI SU BASTI!

GÜNDEM 02.01.2019 - 16:16, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2551+ kez okundu.
 

OVAYI SU BASTI!

Seyhan nehrinden kontrolsüz verilen su, Adana’nın ova kısımlarında kalan binlerce dönüm araziyi sular altında bıraktı. Perişan olduklarını söyleyen çiftçiler bugün Devlet Su İşleri’nin kapısı çalacak. BİNLERCE DÖNÜM SULAR ALTINDA  Adana’da Devlet Su İşleri’nin baraj kapaklarını kontrolsüz bir şekilde açmasından dolayı ovada kalan kısımdaki binlerce dönüm arazi sular altında kaldı. Çiftçiler bugün zararlarının karşılanması için Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü’ne dilekçe verecek.  ANİDEN SU VERDİLER  Son günlerde artan yağışlar, bazı yerlerde çiftçinin yüzünün güldürürken Adana’nın ovada kalan kısımlarında yer alan köyler Devlet Su İşleri’nin aniden su vermesi yüzünden sıkıntılı günler yaşıyor. Bazı yerlerde çiftçiler arazilerine su girmesini önlemek için önlemler alıyor, ancak çabaları sonuçsuz kalıyor.  KONTROLSÜZ KAPAK AÇTILAR İDDİASI  İddialara göre, Büyükşehir Belediyesi Seyhan nehri üzerinde iki köprünün yapımını sürdürürken Devlet Su İşleri’nden suyun bir süre tutulmasını istedi. Son günlerde artan yağışlardan dolayı Seyhan Baraj gölü doldu, yukarı kısımlardaki barajlarda da su tutulamadı. Bunun üzerine DSİ, zorunlu olarak baraj kapaklarını açmak zorunda kaldı. Ancak bu durum da çiftçiye yaramadı. Seyhan nehrine kontrolsüz bırakılan su, ova kısımlardaki köylerdeki ekili arazileri bastı.  ÇİFTÇİLER: ZOR DURUMDAYIZ  Çiftçi Halil Şeker, “Normal şartlarda su bir ay önce yavaş verilseydi bu zarar olmazdı” dedi. Şu an buğday ve değişik sebze ekili arazilerde zararın büyük olduğuna dikkat çeken Şeker, “Bir ay sonra karpuz ekilecek, dönüm maliyeti 3-3,5 bin lirayı buluyor. Bir an önce tedbir alınması gerekiyor. Ne yapacağımız bilemez haldeyiz. Kendi imkanlarımızla nereye kadar önlem alabiliriz” diye konuştu.

Seyhan nehrinden kontrolsüz verilen su, Adana’nın ova kısımlarında kalan binlerce dönüm araziyi sular altında bıraktı. Perişan olduklarını söyleyen çiftçiler bugün Devlet Su İşleri’nin kapısı çalacak.

BİNLERCE DÖNÜM SULAR ALTINDA 

Adana’da Devlet Su İşleri’nin baraj kapaklarını kontrolsüz bir şekilde açmasından dolayı ovada kalan kısımdaki binlerce dönüm arazi sular altında kaldı. Çiftçiler bugün zararlarının karşılanması için Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü’ne dilekçe verecek. 
ANİDEN SU VERDİLER 
Son günlerde artan yağışlar, bazı yerlerde çiftçinin yüzünün güldürürken Adana’nın ovada kalan kısımlarında yer alan köyler Devlet Su İşleri’nin aniden su vermesi yüzünden sıkıntılı günler yaşıyor. Bazı yerlerde çiftçiler arazilerine su girmesini önlemek için önlemler alıyor, ancak çabaları sonuçsuz kalıyor. 
KONTROLSÜZ KAPAK AÇTILAR İDDİASI 
İddialara göre, Büyükşehir Belediyesi Seyhan nehri üzerinde iki köprünün yapımını sürdürürken Devlet Su İşleri’nden suyun bir süre tutulmasını istedi. Son günlerde artan yağışlardan dolayı Seyhan Baraj gölü doldu, yukarı kısımlardaki barajlarda da su tutulamadı. Bunun üzerine DSİ, zorunlu olarak baraj kapaklarını açmak zorunda kaldı. Ancak bu durum da çiftçiye yaramadı. Seyhan nehrine kontrolsüz bırakılan su, ova kısımlardaki köylerdeki ekili arazileri bastı. 
ÇİFTÇİLER: ZOR DURUMDAYIZ 
Çiftçi Halil Şeker, “Normal şartlarda su bir ay önce yavaş verilseydi bu zarar olmazdı” dedi. Şu an buğday ve değişik sebze ekili arazilerde zararın büyük olduğuna dikkat çeken Şeker, “Bir ay sonra karpuz ekilecek, dönüm maliyeti 3-3,5 bin lirayı buluyor. Bir an önce tedbir alınması gerekiyor. Ne yapacağımız bilemez haldeyiz. Kendi imkanlarımızla nereye kadar önlem alabiliriz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.