"BİYOTEKNİK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ"

GÜNDEM 03.01.2019 - 17:07, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2166+ kez okundu.
 

"BİYOTEKNİK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ"

  Çukurova Kalkınma Ajansı'na başvurusu yapılan ve "Güdümlü Proje" kapsamında desteklenmesi kararlaştırılan "Biyoteknik Araştırma ve Uygulama Merkezi" kurulmasına ilişkin protokol imza toplantısı, Vali Mahmut  Demirtaş'ın başkanlığında  gerçekleştirildi.   Akdeniz meyve sineği başta olmak üzere tarım zararlılarıyla mücadelede çok önemli bir işlevi yerine getirecek olan "Biyoteknik Araştırma ve Uygulama Merkezi" protokol imza törenine Vali Mahmut Demirtaş'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Murat Süzen, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ç.Ü.Rektörü Prof. Dr.Mustafa Kibar,  Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, ATO Başkanı Atila Menevşe, AOSB Başkanı Bekir Sütcü, ADASO Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Baş, Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Muharem Bulut, Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Sarıçam Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Sarsal, Kozan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sahbaz, Karataş Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yeşilyaprak, Seyhan Ziraat Odası Başkanı Cahit İncefikir, Adana Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Remziye Karabucak ve Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.     İmza töreni öncesinde, üretici temsilcileri ile protokolün tarafı olan kuruluşların temsilcilerine hitap eden Vali Mahmut Demirtaş, önemli oranda ürün kaybına neden olan Akdeniz meyve sineği ile diğer tarım zararlılarıyla mücadeleye büyük önem verdiklerini yineledi ve geçen yıl gerçekleştirilen başarılı çalışmalar sonucunda, bu konuda önemli mesafe kat edildiğini söyledi.     ÇKA tarafından "Güdümlü Proje" kapsamında desteklenen ve ön mutabakatının tamamlanmasının ardından, imzalanacak protokol sonrasında  kurulacak olan "Biyoteknik Araştırma ve Uygulama Merkezi" ile meyve ve sebze üretiminde çok önemli bir sorun olan Akdeniz meyve sineği ve tarım zararlılarıyla  mücadelede, "biyoteknik mücadele esaslı, çevreci ve sürdürülebilir yöntemlerin geliştirileceğini" kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, projeye destek olan ve katkı sağlayan kuruluş temsilcilerine teşekkür etti.   TARIMIN GENEL DURUMU DEĞERLENDİRİLDİ   Vali Demirtaş'ın konuşmasının ardından, "Biyoteknik Araştırma ve Uygulama Merkezi" kurulmasına yönelik protokol imzalandı.   İmza töreni, tarımın genel durumunun değerlendirilmesi ve tarım zararlılarıyla mücadelede bugüne kadar yapılan ve yapılması gereken  çalışmalar hakkında çeşitli değerlendirmelerin yapılmasıyla son buldu.      

 

Çukurova Kalkınma Ajansı'na başvurusu yapılan ve "Güdümlü Proje" kapsamında desteklenmesi kararlaştırılan "Biyoteknik Araştırma ve Uygulama Merkezi" kurulmasına ilişkin protokol imza toplantısı, Vali Mahmut  Demirtaş'ın başkanlığında  gerçekleştirildi.

 

Akdeniz meyve sineği başta olmak üzere tarım zararlılarıyla mücadelede çok önemli bir işlevi yerine getirecek olan "Biyoteknik Araştırma ve Uygulama Merkezi" protokol imza törenine Vali Mahmut Demirtaş'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Murat Süzen, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ç.Ü.Rektörü Prof. Dr.Mustafa Kibar,  Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, ATO Başkanı Atila Menevşe, AOSB Başkanı Bekir Sütcü, ADASO Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Baş, Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Muharem Bulut, Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Sarıçam Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Sarsal, Kozan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sahbaz, Karataş Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yeşilyaprak, Seyhan Ziraat Odası Başkanı Cahit İncefikir, Adana Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Remziye Karabucak ve Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

 

İmza töreni öncesinde, üretici temsilcileri ile protokolün tarafı olan kuruluşların temsilcilerine hitap eden Vali Mahmut Demirtaş, önemli oranda ürün kaybına neden olan Akdeniz meyve sineği ile diğer tarım zararlılarıyla mücadeleye büyük önem verdiklerini yineledi ve geçen yıl gerçekleştirilen başarılı çalışmalar sonucunda, bu konuda önemli mesafe kat edildiğini söyledi.

 

 

ÇKA tarafından "Güdümlü Proje" kapsamında desteklenen ve ön mutabakatının tamamlanmasının ardından, imzalanacak protokol sonrasında  kurulacak olan "Biyoteknik Araştırma ve Uygulama Merkezi" ile meyve ve sebze üretiminde çok önemli bir sorun olan Akdeniz meyve sineği ve tarım zararlılarıyla  mücadelede, "biyoteknik mücadele esaslı, çevreci ve sürdürülebilir yöntemlerin geliştirileceğini" kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, projeye destek olan ve katkı sağlayan kuruluş temsilcilerine teşekkür etti.

 

TARIMIN GENEL DURUMU DEĞERLENDİRİLDİ

 

Vali Demirtaş'ın konuşmasının ardından, "Biyoteknik Araştırma ve Uygulama Merkezi" kurulmasına yönelik protokol imzalandı.

 

İmza töreni, tarımın genel durumunun değerlendirilmesi ve tarım zararlılarıyla mücadelede bugüne kadar yapılan ve yapılması gereken  çalışmalar hakkında çeşitli değerlendirmelerin yapılmasıyla son buldu.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.