TEMEL ADLİ BİLİŞİM EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI BAŞLIYOR, ACELE EDİN!

GÜNDEM 07.01.2019 - 15:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2788+ kez okundu.
 

TEMEL ADLİ BİLİŞİM EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI BAŞLIYOR, ACELE EDİN!

Adana’da “Temel Adli Bilişim Eğitimi” sertifika programı düzenleniyor. 25 Ocak Cuma günü başlayacak program 27 Ocak Pazar gününe kadar sürecek. Sefa Özler caddesi Park Royal Otel’deki sertifika programına Enformasyon Teknolojileri yöneticileri, çalışanları ve denetçileri ile hukuk müşavirleri,  avukatlar, bilgi güvenliği uzmanları, yöneticileri, bilirkişiler, uyum yöneticileri, personelleri, akademisyenler ile kolluk kuvvetleri katılabilecek.   Temel Adli Bilişim Eğitimi Sertifika Programı Eğitim Koordinatörü Nazan Ekici, sertifika programında; bilişim suçu ve bilişim yoluyla işlenen suçlar, dijital medya türleri, dijital delil nasıl oluşur, internet altyapısı ve delil, dijital delillerin bulunabileceği diğer ortamlar, adli bilişim çerçevesinde delil toplama süreci, olay müdahalesi, ilk müdahalede yapılması ve dikkat edilmesi gereken hususlar, ilk müdahalede toplanması gereken sayısal ve tamamlayıcı delillerin tespiti, adli kopya alma, dijital delilin geçerliğini kaybetmesine sebep olan olaylarla ilgili bilgi verileceğini bildirdi. Ekici, bu eğitimde Adli Bilişim konusunda temel bilgiler verilerek; kursiyerlerin bu alandaki tanım ve kavramlar öğrenmesinin sağlanmasının amaçlandığını, dijital delillerin nasıl oluştuğu, hangi format ve biçimlerde saklandığı ve nerelerden elde edilebileceği, bu delillerin bulunduğu materyallerin fiziki ve teknik yapıları ve delil çıkarımı yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi sahibi olmalarının belirlendiğine dikkat çekti.   Eğitim sonunda kursiyerlerin Adli Bilişim alanında yazılmış metinleri kolaylıkla anlayabileceğini, doğru sorular sorabilir, cevaplara nasıl ulaşılabileceği bilgisine sahip olacaklarına dikkat çeken Ekici, 5 bölümden oluşacak programda şu bilgilerin verileceğini bildirdi. “1. Bölüm/ Adli Bilişim nedir? Adli Bilişim hukuku, Bilişim suçu ve bilişim yoluyla işlenen suçlar, dijital delil nedir? 2. Bölüm / Bilgisayar mimarisi ve organizasyonu, bilgisayar verisi ve kodlama, dijital medya türleri bölümü ve formatlama, dosyalar ve dosya sistemleri 3. Bölüm/ Dijital delil nasıl oluşur? İşletim sistemleri, bilgisayar açılış ve kapanış süreçleri, temel ağ bilgisi, internet altyapısı, Dil, tarih, zaman ve zaman damgaları, eposta nasıl çalışır ve www nasıl çalışır, sosyal medya anlık mesajlaşma 4. Bölüm / Zararlı dosya ve yazılım, ses ve görüntü, dijital delillerin bulunabileceği diğer ortamlar, Adli Bilişim araçları ve kullanım alanları. 5. Bölüm / Adli Bilişim çerçevesinde delil toplama süreci, Olay müdahalesi, ilk müdahalede yapılması ve dikkat edilmesi gereken hususlar, ilk müdahalede toplanması gereken sayısal ve tamamlayıcı delillerin tespiti nasıl yapılmalıdır? Adli kopya alma, dijital delilin geçerliliğini kaybetmesine sebep olan olaylar.”

Adana’da “Temel Adli Bilişim Eğitimi” sertifika programı düzenleniyor. 25 Ocak Cuma günü başlayacak program 27 Ocak Pazar gününe kadar sürecek. Sefa Özler caddesi Park Royal Otel’deki sertifika programına Enformasyon Teknolojileri yöneticileri, çalışanları ve denetçileri ile hukuk müşavirleri,  avukatlar, bilgi güvenliği uzmanları, yöneticileri, bilirkişiler, uyum yöneticileri, personelleri, akademisyenler ile kolluk kuvvetleri katılabilecek.

 

Temel Adli Bilişim Eğitimi Sertifika Programı Eğitim Koordinatörü Nazan Ekici, sertifika programında; bilişim suçu ve bilişim yoluyla işlenen suçlar, dijital medya türleri, dijital delil nasıl oluşur, internet altyapısı ve delil, dijital delillerin bulunabileceği diğer ortamlar, adli bilişim çerçevesinde delil toplama süreci, olay müdahalesi, ilk müdahalede yapılması ve dikkat edilmesi gereken hususlar, ilk müdahalede toplanması gereken sayısal ve tamamlayıcı delillerin tespiti, adli kopya alma, dijital delilin geçerliğini kaybetmesine sebep olan olaylarla ilgili bilgi verileceğini bildirdi. Ekici, bu eğitimde Adli Bilişim konusunda temel bilgiler verilerek; kursiyerlerin bu alandaki tanım ve kavramlar öğrenmesinin sağlanmasının amaçlandığını, dijital delillerin nasıl oluştuğu, hangi format ve biçimlerde saklandığı ve nerelerden elde edilebileceği, bu delillerin bulunduğu materyallerin fiziki ve teknik yapıları ve delil çıkarımı yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi sahibi olmalarının belirlendiğine dikkat çekti.

 

Eğitim sonunda kursiyerlerin Adli Bilişim alanında yazılmış metinleri kolaylıkla anlayabileceğini, doğru sorular sorabilir, cevaplara nasıl ulaşılabileceği bilgisine sahip olacaklarına dikkat çeken Ekici, 5 bölümden oluşacak programda şu bilgilerin verileceğini bildirdi. “1. Bölüm/ Adli Bilişim nedir? Adli Bilişim hukuku, Bilişim suçu ve bilişim yoluyla işlenen suçlar, dijital delil nedir? 2. Bölüm / Bilgisayar mimarisi ve organizasyonu, bilgisayar verisi ve kodlama, dijital medya türleri bölümü ve formatlama, dosyalar ve dosya sistemleri 3. Bölüm/ Dijital delil nasıl oluşur? İşletim sistemleri, bilgisayar açılış ve kapanış süreçleri, temel ağ bilgisi, internet altyapısı, Dil, tarih, zaman ve zaman damgaları, eposta nasıl çalışır ve www nasıl çalışır, sosyal medya anlık mesajlaşma 4. Bölüm / Zararlı dosya ve yazılım, ses ve görüntü, dijital delillerin bulunabileceği diğer ortamlar, Adli Bilişim araçları ve kullanım alanları. 5. Bölüm / Adli Bilişim çerçevesinde delil toplama süreci, Olay müdahalesi, ilk müdahalede yapılması ve dikkat edilmesi gereken hususlar, ilk müdahalede toplanması gereken sayısal ve tamamlayıcı delillerin tespiti nasıl yapılmalıdır? Adli kopya alma, dijital delilin geçerliliğini kaybetmesine sebep olan olaylar.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.