70 ressam Adana’yı çizecek!

KÜLTÜR-SANAT 21.01.2019 - 17:24, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2122+ kez okundu.
 

70 ressam Adana’yı çizecek!

Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı’nın 3.’sü başladı. 21 ülkeden 70 sanatçı, Adana’nın tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini resimleyecek.  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 75.Yıl Sanat Galerisi’nde düzenlenen çalıştayın açılışındaki konuşmada, Adana’nın festivalleri, karnavalları, kültür- sanat faaliyetleriyle dikkat çektiğini hatırlatarak, Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı’nı 3’ncü kez gerçekleştirmekten mutlu olduğunu söyledi.  Sözlü, dünyanın 21 ülkesinden ressamların Adana’nın tarihi, doğal ve kültürel değerlerini tuvale yansıtarak şehrin tanıtımına büyük katkı koyacaklarına inandığını bildirdi. Sözlü, “Davetimizi kabul ederek katılan tüm sanatçılarımıza ve ülkelerine teşekkür ederim” dedi.  Küreselleşen dünya ile her şeyin avuç içerisine girdiğini anlatan Sözlü, Türk dünyasının da bu fırsatlarla yeniden birbirine yakınlaştığını ifade etti. Sözlü, “Bu sanat çalıştayı ile sanatçılarımızın bir araya gelmesi bizleri onlara daha yakınlaştırmaktadır. Kültür ve sanat inanıyorum ki, hepimiz için aynı değerdedir. İnsanlığın ortak değeri kültür ve sanattır” diye konuştu. Geçen yıl sanatçıların yaptıkları çalışmaların yer aldığı etkinliğin açılışına Prof. Dr. Birsen Çeken, Doç. Dr. Gültekin Akengin ve Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı İsmail Dikilitaş da katıldı. 75. Sanat Galerisi’nde canlı performanslarla devam edecek çalıştay, 8 gün sürecek. Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı İsmail Dikilitaş, Türk dünyasının en önemli resim sanatçılarını Adana’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını bildirdi.

Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı’nın 3.’sü başladı. 21 ülkeden 70 sanatçı, Adana’nın tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini resimleyecek. 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 75.Yıl Sanat Galerisi’nde düzenlenen çalıştayın açılışındaki konuşmada, Adana’nın festivalleri, karnavalları, kültür- sanat faaliyetleriyle dikkat çektiğini hatırlatarak, Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı’nı 3’ncü kez gerçekleştirmekten mutlu olduğunu söyledi. 
Sözlü, dünyanın 21 ülkesinden ressamların Adana’nın tarihi, doğal ve kültürel değerlerini tuvale yansıtarak şehrin tanıtımına büyük katkı koyacaklarına inandığını bildirdi. Sözlü, “Davetimizi kabul ederek katılan tüm sanatçılarımıza ve ülkelerine teşekkür ederim” dedi.  Küreselleşen dünya ile her şeyin avuç içerisine girdiğini anlatan Sözlü, Türk dünyasının da bu fırsatlarla yeniden birbirine yakınlaştığını ifade etti. Sözlü, “Bu sanat çalıştayı ile sanatçılarımızın bir araya gelmesi bizleri onlara daha yakınlaştırmaktadır. Kültür ve sanat inanıyorum ki, hepimiz için aynı değerdedir. İnsanlığın ortak değeri kültür ve sanattır” diye konuştu.
Geçen yıl sanatçıların yaptıkları çalışmaların yer aldığı etkinliğin açılışına Prof. Dr. Birsen Çeken, Doç. Dr. Gültekin Akengin ve Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı İsmail Dikilitaş da katıldı.
75. Sanat Galerisi’nde canlı performanslarla devam edecek çalıştay, 8 gün sürecek. Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı İsmail Dikilitaş, Türk dünyasının en önemli resim sanatçılarını Adana’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.