GÖLKAYA KÖYÜNDE ALİ-CENGİZ OYUNU

GÜNDEM 31.01.2019 - 15:39, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2056+ kez okundu.
 

GÖLKAYA KÖYÜNDE ALİ-CENGİZ OYUNU

Seçim hileleri bir köyde Cumhur ittifakına gölge düşürdü. MHP ve AK Partili muhtar adayları arasındaki rekabette köyde oturan 30 kişi oy kullanamayacak.
Adana’nın Karataş ilçesi Gölkaya mahallesinde, gelin geldiği günden bu yana oy kullanan 88 yaşındaki Müslime Şentürk, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde oy kullanamayacak. Öyle ki muhtarlık azası bir üye de mahallesinde destekleyeceği muhtar için sandığa gidemeyecek. AK Parti ile MHP arasındaki “Cumhur İttifakı” muhtarlık seçimlerinin de yapılacağı köy statüsünden çıkarılıp mahalleye çevrilen yerlerde adeta geçmiyor. İddialara göre, Gölkaya mahallesindeki seçmen listeleriyle MHP Karataş İlçe Başkanı Mete Başçı, kardeşi Kerem Başçı’nın muhtarlık seçimlerini kazanması için oynadı. Başçı, ilçe seçim kuruluna verdiği itiraz dilekçesi ile ilk etapta 42 kişinin ikametgâhlarını sildirdi. AK Partili Muhtar Musa Buldur ise itiraz ederek 30 kişiyi yeniden kayıtlara geçirdi. Ancak MHP’li Mete Başçı, Karataş İlçe Seçim Kurulu’nun 25 Ocak 2019 tarih ve 2019/ 51 sayılı kararına itiraz etti.  Adana İl Seçim Kurulu aralarında muhtar Musa Buldur’un kardeşi İsmail Hakkı Buldur ile muhtarlık azası Korkut Uluğ, gelin geldiğini günden bu yana köyünden başka yerde oy kullanmamış Müslime Şentürk, Nurdan Ulu, Mihriban Kıllı, Battal Kanver, Hatice Çökük, Yeter Yüzer, Esadullah Buldur, Mehmet Postacı, Alaeddin Uluğ, Ayşe Uluğ, Şerif Uluğ, Ramazan Alasırt, Aytimur Aslan, Dilek Aslan, Durşen Aslan’ın oy kullanabilir olan seçmen kayıtlarını dondurdu. Şerif Başçı, Ahmet Başçı, Dudu Başçı, Emrehan Başçı, Sevilay Başçı, Cengiz Başçı, Nimet Başçı, Zeliha Kaval, Veli Postacı, Nail Yeşil ve Zeynep Sayın’la ilgili itirazı ise reddetti.  İl Seçim Kurulu’nun verdiği bu karar ‘kesin’ hüküm taşıyor.  KOLLUK GÜÇLERİ İNCELEME YAPSIN AK Parti Gölkaya Mahalle Temsilcisi Peyami Kıllı, köy statüsünden çıkarılıp mahalleye çevrilen Gölkaya’da yıllardır oy kullanan kişilerin haklarının ellerinden alındığını söyledi. Kolluk güçlerinin inceleme yapması halinde gerçeklerin ortaya çıkacağını anlatan Kıllı, yanlışlığın düzetilmesi gerektiğini bildirdi.  BEN TC VATANDAŞI DEĞİL MİYİM? Muhtar Musa Buldur’un ağabeyi İsmail Hakkı Buldur, “Yok böyle bir şey, kendi köyümde oy kullanamayacağım. Ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı değil miyim? İtirazlarımızı bile kabul etmiyorlar. Böyle şey olur mu?” deyip tepki gösterdi.  EKLEMEDİĞİMİZ BELGE KALMADI  Köyde oturmasına rağmen oy kullanamayacak Aytimur Aslan, su ve elektrik faturası, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne dahil olduklarını gösterir belge, traktör ruhsatı ekleyip göndermelerine rağmen itirazlarının dikkate alınmadığını bunun kendisini son derece rahatsız ettiğini söyledi.  OY KULLANAMAZLAR,  SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUN İl Seçim Kurulu yetkilileri, şu aşamadan sonra seçmenlerle ilgili yapılacak itirazların geçersiz olduğunu, bu kişilerin oy kullanma haklarının olmadığını ancak oyların silinmesine dair hileyle ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunabileceğini söyledi.  Bu arada, habere konu olan MHP Karataş İlçe Başkanı Mete Başçı, telefonlarımıza dönmedi.
Seçim hileleri bir köyde Cumhur ittifakına gölge düşürdü. MHP ve AK Partili muhtar adayları arasındaki rekabette köyde oturan 30 kişi oy kullanamayacak.

Adana’nın Karataş ilçesi Gölkaya mahallesinde, gelin geldiği günden bu yana oy kullanan 88 yaşındaki Müslime Şentürk, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde oy kullanamayacak. Öyle ki muhtarlık azası bir üye de mahallesinde destekleyeceği muhtar için sandığa gidemeyecek.

AK Parti ile MHP arasındaki “Cumhur İttifakı” muhtarlık seçimlerinin de yapılacağı köy statüsünden çıkarılıp mahalleye çevrilen yerlerde adeta geçmiyor. İddialara göre, Gölkaya mahallesindeki seçmen listeleriyle MHP Karataş İlçe Başkanı Mete Başçı, kardeşi Kerem Başçı’nın muhtarlık seçimlerini kazanması için oynadı. Başçı, ilçe seçim kuruluna verdiği itiraz dilekçesi ile ilk etapta 42 kişinin ikametgâhlarını sildirdi. AK Partili Muhtar Musa Buldur ise itiraz ederek 30 kişiyi yeniden kayıtlara geçirdi. Ancak MHP’li Mete Başçı, Karataş İlçe Seçim Kurulu’nun 25 Ocak 2019 tarih ve 2019/ 51 sayılı kararına itiraz etti. 
Adana İl Seçim Kurulu aralarında muhtar Musa Buldur’un kardeşi İsmail Hakkı Buldur ile muhtarlık azası Korkut Uluğ, gelin geldiğini günden bu yana köyünden başka yerde oy kullanmamış Müslime Şentürk, Nurdan Ulu, Mihriban Kıllı, Battal Kanver, Hatice Çökük, Yeter Yüzer, Esadullah Buldur, Mehmet Postacı, Alaeddin Uluğ, Ayşe Uluğ, Şerif Uluğ, Ramazan Alasırt, Aytimur Aslan, Dilek Aslan, Durşen Aslan’ın oy kullanabilir olan seçmen kayıtlarını dondurdu. Şerif Başçı, Ahmet Başçı, Dudu Başçı, Emrehan Başçı, Sevilay Başçı, Cengiz Başçı, Nimet Başçı, Zeliha Kaval, Veli Postacı, Nail Yeşil ve Zeynep Sayın’la ilgili itirazı ise reddetti. 
İl Seçim Kurulu’nun verdiği bu karar ‘kesin’ hüküm taşıyor. 
KOLLUK GÜÇLERİ İNCELEME YAPSIN
AK Parti Gölkaya Mahalle Temsilcisi Peyami Kıllı, köy statüsünden çıkarılıp mahalleye çevrilen Gölkaya’da yıllardır oy kullanan kişilerin haklarının ellerinden alındığını söyledi. Kolluk güçlerinin inceleme yapması halinde gerçeklerin ortaya çıkacağını anlatan Kıllı, yanlışlığın düzetilmesi gerektiğini bildirdi. 
BEN TC VATANDAŞI DEĞİL MİYİM?
Muhtar Musa Buldur’un ağabeyi İsmail Hakkı Buldur, “Yok böyle bir şey, kendi köyümde oy kullanamayacağım. Ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı değil miyim? İtirazlarımızı bile kabul etmiyorlar. Böyle şey olur mu?” deyip tepki gösterdi. 
EKLEMEDİĞİMİZ BELGE KALMADI 
Köyde oturmasına rağmen oy kullanamayacak Aytimur Aslan, su ve elektrik faturası, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne dahil olduklarını gösterir belge, traktör ruhsatı ekleyip göndermelerine rağmen itirazlarının dikkate alınmadığını bunun kendisini son derece rahatsız ettiğini söyledi. 
OY KULLANAMAZLAR, 
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUN
İl Seçim Kurulu yetkilileri, şu aşamadan sonra seçmenlerle ilgili yapılacak itirazların geçersiz olduğunu, bu kişilerin oy kullanma haklarının olmadığını ancak oyların silinmesine dair hileyle ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunabileceğini söyledi. 
Bu arada, habere konu olan MHP Karataş İlçe Başkanı Mete Başçı, telefonlarımıza dönmedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.