Biz de Varız Derneği’nin bilgilendirme toplantıları sürüyor

GÜNDEM 02.02.2019 - 14:56, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2315+ kez okundu.
 

Biz de Varız Derneği’nin bilgilendirme toplantıları sürüyor

Biz de Varız Derneği’nin son toplantısında KOSGEB kredileri ve gripten korunmanın yolları anlatıldı. Adana’nın daha çağdaş, yaşanabilir ve zengin bir kent olması adına kent dinamiklerini harekete geçirmek, toplumsal farkındalık oluşturmak amaçlarıyla kurulan Biz de Varız Destekleme Derneği, rutin toplantılarını sürdürüyor. Kurulmasının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen, Adana ve ülke gündemine yönelik önemli konuları dile getiren Biz de Varız Destekleme Derneği’nin Divan Otelindeki toplantısında grip ve gripten korunmak ile KOSGEB kredilerinin nasıl kullanıldığı konuları konuşuldu. Toplantıya Dahiliye ve Geriatri Hastalıkları Profesörü Teslime Atlı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Beslenme ve Uyku Danışmanı Efsun Sızmaz ile KOSGEB Adana Şube Müdürü Mücahit Alper Karcı katıldı. Biz de Varız Destekleme Derneği Başkanı Esin Parlak, dernek üyelerine yönelik verdikleri aydınlatıcı bilgiler nedeniyle, konuşmacılara teşekkür etti. GRİP VE NEZLE KARIŞTIRILMAMALI Griple ilgili bilgi veren Dahiliye ve Geriatri Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Teslime Atlı, “Halk arasında paçavra hastalığı olarak da bilinen grip, ani başlayan 39-40 dereceyi bulabilen ateş, şiddetli kas ve eklem ağrısı, öksürük, baş ağrısı ve boğaz ağrısı belirti gösterir. Nezle ile çok karıştırılır. Nezle olanlarda gribin aksine yüksek ateş ve kas eklem ağrısı nadir görülürken, burun akıntısı, hapşırma ve boğaz ağrısı daha sıktır” diye konuştu. Atlı, “Grip olan bireyin öncelikle istirahat etmesi ve bol sıvı olması gerekir. Ateş düşürücü (aspirin kullanılması önerilmez), semptomlara yönelik ilaçlar ve C vitamini kullanılabilir. Antiviral ilaçlar sadece yüksek riskliler ve komplikasyon gelişenlerde önerilir. İlk 48 saat içerisinde başlanması gerekir” dedi.    ÇOCUKLARDA GRİP HASTALIĞINA DİKKAT Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Beslenme ve Uyku Danışmanı Efsun Sızmaz da, grip hastalığının tarihte çok büyük salgınlara yol açtığını, özellikle risk grubu, eşlik eden hastalığı olanlar, 65 yaş üstü yetişkinler ve çocuklar için yaptığı komplikasyonlar ile önemsenmesi gereken önemli bir hastalık olduğuna dikkat çekti. Efsun Sızmaz, şunları söyledi: “Öncelikle korunmada ve tedavi sürecinde destek için güçlü ve iyi çalışan bir bağışıklık sistemi gereklidir. Bol sıvı, iyi uyku, stresten uzak ve mutlu bir yaşam sürmek, aşılar ve tıbbi olarak etkinliği kanıtlanmış destek fonksiyonel gıdalar ile beslenme çok önemlidir.”   KOSGEB KREDİLERİ İLE HAYATLAR DEĞİŞİYOR KOSGEB Adana Şube Müdürü Mücahit Alper Karcı ise Biz de Varız Destekleme Derneği üyelerine KOSGEB kredilerini nasıl kullanacakları ve hayatlarında nelerin değişeceğini anlattı. Karcı, KOSGEB kredileri ile kendi işletmesini kurup, iş hayatına atılan insanlardan örnekler verdi. Mücahit Alper Karcı, “KOSGEB destekleri her yaştaki vatandaşlarımız için açıktır” dedi.           

Biz de Varız Derneği’nin son toplantısında KOSGEB kredileri ve gripten korunmanın yolları anlatıldı.

Adana’nın daha çağdaş, yaşanabilir ve zengin bir kent olması adına kent dinamiklerini harekete geçirmek, toplumsal farkındalık oluşturmak amaçlarıyla kurulan Biz de Varız Destekleme Derneği, rutin toplantılarını sürdürüyor.

Kurulmasının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen, Adana ve ülke gündemine yönelik önemli konuları dile getiren Biz de Varız Destekleme Derneği’nin Divan Otelindeki toplantısında grip ve gripten korunmak ile KOSGEB kredilerinin nasıl kullanıldığı konuları konuşuldu.


Toplantıya Dahiliye ve Geriatri Hastalıkları Profesörü Teslime Atlı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Beslenme ve Uyku Danışmanı Efsun Sızmaz ile KOSGEB Adana Şube Müdürü Mücahit Alper Karcı katıldı. Biz de Varız Destekleme Derneği Başkanı Esin Parlak, dernek üyelerine yönelik verdikleri aydınlatıcı bilgiler nedeniyle, konuşmacılara teşekkür etti.

GRİP VE NEZLE KARIŞTIRILMAMALI

Griple ilgili bilgi veren Dahiliye ve Geriatri Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Teslime Atlı, “Halk arasında paçavra hastalığı olarak da bilinen grip, ani başlayan 39-40 dereceyi bulabilen ateş, şiddetli kas ve eklem ağrısı, öksürük, baş ağrısı ve boğaz ağrısı belirti gösterir. Nezle ile çok karıştırılır. Nezle olanlarda gribin aksine yüksek ateş ve kas eklem ağrısı nadir görülürken, burun akıntısı, hapşırma ve boğaz ağrısı daha sıktır” diye konuştu. Atlı, “Grip olan bireyin öncelikle istirahat etmesi ve bol sıvı olması gerekir. Ateş düşürücü (aspirin kullanılması önerilmez), semptomlara yönelik ilaçlar ve C vitamini kullanılabilir. Antiviral ilaçlar sadece yüksek riskliler ve komplikasyon gelişenlerde önerilir. İlk 48 saat içerisinde başlanması gerekir” dedi. 

 

ÇOCUKLARDA GRİP HASTALIĞINA DİKKAT

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Beslenme ve Uyku Danışmanı Efsun Sızmaz da, grip hastalığının tarihte çok büyük salgınlara yol açtığını, özellikle risk grubu, eşlik eden hastalığı olanlar, 65 yaş üstü yetişkinler ve çocuklar için yaptığı komplikasyonlar ile önemsenmesi gereken önemli bir hastalık olduğuna dikkat çekti. Efsun Sızmaz, şunları söyledi: “Öncelikle korunmada ve tedavi sürecinde destek için güçlü ve iyi çalışan bir bağışıklık sistemi gereklidir. Bol sıvı, iyi uyku, stresten uzak ve mutlu bir yaşam sürmek, aşılar ve tıbbi olarak etkinliği kanıtlanmış destek fonksiyonel gıdalar ile beslenme çok önemlidir.”

 

KOSGEB KREDİLERİ İLE HAYATLAR DEĞİŞİYOR

KOSGEB Adana Şube Müdürü Mücahit Alper Karcı ise Biz de Varız Destekleme Derneği üyelerine KOSGEB kredilerini nasıl kullanacakları ve hayatlarında nelerin değişeceğini anlattı. Karcı, KOSGEB kredileri ile kendi işletmesini kurup, iş hayatına atılan insanlardan örnekler verdi. Mücahit Alper Karcı, “KOSGEB destekleri her yaştaki vatandaşlarımız için açıktır” dedi. 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.