Halkla birlikte yöneteceğiz

GÜNDEM 08.02.2019 - 17:23, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2315+ kez okundu.
 

Halkla birlikte yöneteceğiz

  DSP Sarıçam Belediye Başkan Adayı Celal Güven, belediyeyi halkla birlikte yöneteceklerini söyledi. HALK MECLİSLERİ KURACAĞIZ Gazetemize nezaket ziyaretinde bulunan Güven, “Halk meclisleri oluşturacağız. Her mahallede muhtarlar öncülüğünde 10’ar kişilik meclis oluşturup vatandaşın ayağına gideceğiz. Mahalle sakinleri öncelikle sorunlarını meclise iletecek ve o sorun çözülecek” dedi.  MECLİS ÜYELİĞİNE 197 BAŞVURU VAR CHP’den meclis üyeliği başvuruları aldıklarını da belirten Güven, “Şu ana kadar 197 meclis üyesi başvurusu aldık. 31 kişilik meclis üyesi listesini en geç 15 Şubat’ta genel merkeze teslim edeceğiz. Bu arada CHP’den aday adaylığımız sürecinde Müslüm Kütük adlı arkadaşımız da yine CHP’den aday adayı idi ama şimdi birlikte çalışma kararı aldık” diye konuştu.  HABER ANALİZ SARIÇAM’A GÜVEN Mİ GELİYOR CHP’den aday gösterilmeyen isimler birer birer partiden kopuyor. Hem Seyhan, hem de Çukurova Belediye Başkanlığı yapan Yıldıray Arıkan’ın CHP’den istifasının yankıları sürerken, Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal da CHP’den istifa edip Karataş ve Büyükşehir’de MHP’yi destekleme kararı aldı.  Uzun yıllar CHP Sarıçam ilçe başkanlığı yapan Celal Güven ise ilçenin ittifak kapsamında İYİ Parti’ye bırakılması üzerine CHP’den istifa ederek DSP’den aday oldu. DSP Sarıçam Belediye  Başkan adayı Celal Güven, resmen sahaya indi ve seçim çalışmalarına başladı.  Sarıçam’da yüzde 40 bandındaki AK Parti’nin adayı yok. Yüzde 5 oranında da HDP oyu var. Yani buradaki seçimin kaderini AK Parti ve HDP seçmeni belirleyecek. Yüzde 22 oranında MHP, yüzde 15’de İYİ Parti oyu var. Millet ittifakına oy veren seçmen sayısı ise yüzde 31’in üzerinde.  Sarıçam’da sokaktaki vatandaş, CHP’ye sıcak bakmıyor. Oradaki iddialı adaylardan biri olan Celal Güven’e seçmen BBP’den Saadet’e, DSP’den Demokrat Parti ve Vatan Partisi’ne kadar adres gösterdi.  Celal Güven’in tercihi ise 2009 seçimlerinde belediye başkan adayı gösterildiği DSP oldu.  Güven, 2009 seçimlerinde DSP Sarıçam adayı olarak yüzde 11.3 oy alırken, CHP adayı Latif Uluç ise yüzde 7.8 oranında oy aldı. Celal Güven, ilçede ciddi bir tabanı olan isim. İlçede sol oyları DSP’de toplayacak bir isim olarak görülüyor. Bunun yanı sıra her kesimden seçmenin oyunu alabilecek bir konuma sahip.  CHP’den Sarıçam belediye başkan aday adayı Müslüm Kütük de Celal Güven ile birlikte çalışma kararı aldı. Üstelik CHP yönetiminden de şu an itibariyle meclis üyeliği başvuruları var. CHP, 2014 seçimlerinde MHP kökenli Cumali Yakan’ı Sarıçam’dan belediye başkan adayı gösterdi. 2019 seçimlerine ise girmiyor.  DSP logosuyla da Sarıçam’a uygun… Niye mi? Çünkü neredeyse her iki evin birinin damında gençler güvercin uçuruyor. Bu arada İmamoğlu ilçesinde Demokrat Parti anketlere göre önde gidiyor. Geçen dönem yerel seçimlerde CHP Ceyhan’da yüzde 20 oy aldı, Demokrat Parti ise yüzde 17.5. Yani tabela partisi dediğimiz partiler sürpriz yapabilir. Sarıçam’da Celal Güven sürpriz yaparsa da kimse şaşırmasın.

 

DSP Sarıçam Belediye Başkan Adayı Celal Güven, belediyeyi halkla birlikte yöneteceklerini söyledi.
HALK MECLİSLERİ KURACAĞIZ
Gazetemize nezaket ziyaretinde bulunan Güven, “Halk meclisleri oluşturacağız. Her mahallede muhtarlar öncülüğünde 10’ar kişilik meclis oluşturup vatandaşın ayağına gideceğiz. Mahalle sakinleri öncelikle sorunlarını meclise iletecek ve o sorun çözülecek” dedi. 
MECLİS ÜYELİĞİNE 197 BAŞVURU VAR
CHP’den meclis üyeliği başvuruları aldıklarını da belirten Güven, “Şu ana kadar 197 meclis üyesi başvurusu aldık. 31 kişilik meclis üyesi listesini en geç 15 Şubat’ta genel merkeze teslim edeceğiz. Bu arada CHP’den aday adaylığımız sürecinde Müslüm Kütük adlı arkadaşımız da yine CHP’den aday adayı idi ama şimdi birlikte çalışma kararı aldık” diye konuştu. 
HABER ANALİZ
SARIÇAM’A GÜVEN Mİ GELİYOR
CHP’den aday gösterilmeyen isimler birer birer partiden kopuyor. Hem Seyhan, hem de Çukurova Belediye Başkanlığı yapan Yıldıray Arıkan’ın CHP’den istifasının yankıları sürerken, Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal da CHP’den istifa edip Karataş ve Büyükşehir’de MHP’yi destekleme kararı aldı. 
Uzun yıllar CHP Sarıçam ilçe başkanlığı yapan Celal Güven ise ilçenin ittifak kapsamında İYİ Parti’ye bırakılması üzerine CHP’den istifa ederek DSP’den aday oldu. DSP Sarıçam Belediye  Başkan adayı Celal Güven, resmen sahaya indi ve seçim çalışmalarına başladı. 
Sarıçam’da yüzde 40 bandındaki AK Parti’nin adayı yok. Yüzde 5 oranında da HDP oyu var. Yani buradaki seçimin kaderini AK Parti ve HDP seçmeni belirleyecek. Yüzde 22 oranında MHP, yüzde 15’de İYİ Parti oyu var. Millet ittifakına oy veren seçmen sayısı ise yüzde 31’in üzerinde. 
Sarıçam’da sokaktaki vatandaş, CHP’ye sıcak bakmıyor. Oradaki iddialı adaylardan biri olan Celal Güven’e seçmen BBP’den Saadet’e, DSP’den Demokrat Parti ve Vatan Partisi’ne kadar adres gösterdi.  Celal Güven’in tercihi ise 2009 seçimlerinde belediye başkan adayı gösterildiği DSP oldu. 

Güven, 2009 seçimlerinde DSP Sarıçam adayı olarak yüzde 11.3 oy alırken, CHP adayı Latif Uluç ise yüzde 7.8 oranında oy aldı. Celal Güven, ilçede ciddi bir tabanı olan isim. İlçede sol oyları DSP’de toplayacak bir isim olarak görülüyor. Bunun yanı sıra her kesimden seçmenin oyunu alabilecek bir konuma sahip. 
CHP’den Sarıçam belediye başkan aday adayı Müslüm Kütük de Celal Güven ile birlikte çalışma kararı aldı. Üstelik CHP yönetiminden de şu an itibariyle meclis üyeliği başvuruları var. CHP, 2014 seçimlerinde MHP kökenli Cumali Yakan’ı Sarıçam’dan belediye başkan adayı gösterdi. 2019 seçimlerine ise girmiyor. 
DSP logosuyla da Sarıçam’a uygun… Niye mi? Çünkü neredeyse her iki evin birinin damında gençler güvercin uçuruyor. Bu arada İmamoğlu ilçesinde Demokrat Parti anketlere göre önde gidiyor. Geçen dönem yerel seçimlerde CHP Ceyhan’da yüzde 20 oy aldı, Demokrat Parti ise yüzde 17.5. Yani tabela partisi dediğimiz partiler sürpriz yapabilir. Sarıçam’da Celal Güven sürpriz yaparsa da kimse şaşırmasın.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.