“Ayrıştırmadan yöneteceğiz”

GÜNDEM 20.02.2019 - 18:07, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1402+ kez okundu.
 

“Ayrıştırmadan yöneteceğiz”

  CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, “Halkın katılımının olmadığı hizmetler eksik kalmaya mahkumdur” dedi. HERKESİ EŞİT GÖREN ANLAYIŞ Seçim çalışmalarını sürdüren Akif Kemal Akay, yerel yönetimdeki temel noktanın yandaşı değil, herkesi eşit görmek olduğunu belirterek, “Siz bir şehri, ilçeyi yönetecekseniz, hiç kimseyi kimliğiyle, yöresiyle, diliyle, mezhebiyle ayrıştırma hakkına sahip olamazsınız. Biz ayrıştırmadan yöneteceğiz” diye konuştu. UYUŞTURUCUYA KARŞI SPOR VE SANAT Seyhan’da işsizliğin ve yoksulluğun yanı sıra uyuşturucu kullanımının da son derece yoğun olduğunu söyleyen Akay, “Bu işsiz gençlerin çoğunluğu uyuşturucu batağının içinde. Gençler uyuşturucudan sanat ve sporla kurtulur. Bunun için gençlerimizi sanata ve spora teşvik edeceğiz. Ayrıca onlara istihdam alanları yaratacağız” dedi.   Gazetemizi ziyaret eden CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, şöyle konuştu: “Belediyelerde öncelik nitelik olmalı. Örneğin toplum merkezleri yapabilirsiniz.  Yaşlı ya da hasta bakım merkezi ya da kreş yapabilirsiniz. Kreşteki öğretmen nitelikli olmazsa o hizmet yarım kalır. Örneğin Reşatbey’de taziye evine ihtiyaç olmayabilir ama Gülbahçesi’nde olur. Mahallelerin ihtiyaçlarına göre hizmet yapılacak. Halka dokunan projeleri hayata geçireceğiz. Adana’ya bir bütün olarak bakınca ne kadar geriye gittiğini görüyoruz. Çocukluğumuzun Adana’sı Türkiye’nin en yaşanılabilir şehirlerinden biriyken şimdi yaşanılabilirlik sıralamasında en gerilerde. Dünyanın en büyük tarım merkezlerinden biri olması gereken kentimiz, şimdi çok gerilerde. Fabrikalar kapanmış, üretim durmuş. İşte tüm bunların getirdiği bir sosyal dengesizlik var. Kentte herkes aynı sorunu yaşıyor. Eğer ekonomik ve sosyal bir dengesizlik varsa bunu dengelemek gerekiyor. Toplum merkezleri, burs, eğitim ve üretimi teşvik etmek… Belediyelerin teşvikiyle ürün çeşitlemesine gidilebilir. Örneğin, enginarın tanesi üç lira. Üretici buna teşvik edilirse ziraat ve gıda mühendislerine de iş çıkar. Çiftçinin sıkıntısı ürününü yok pahasına satması. Üretim ve tüketim kooperatifleri kurdurursunuz ve belediyeler ciddi bir organizasyon yaparsa üretici de rahatlar. Mahallelerde sorun tespitleri yapacağız. Örneğin işçi alınacaksa buna mahalleli karar versin. En çok kimin ihtiyacı varsa o alınsın. Halk Kart dağıtılacaksa bu da aynı şekilde olacak.”   FOTO:- CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, gazetemize nezaket ziyaretinde bulunarak kurucumuz Hakan Denizli ve Genel Yayın Yönetmeni Murat Yıldız ile bir süre görüştü.

 

CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, “Halkın katılımının olmadığı hizmetler eksik kalmaya mahkumdur” dedi.

HERKESİ EŞİT GÖREN ANLAYIŞ

Seçim çalışmalarını sürdüren Akif Kemal Akay, yerel yönetimdeki temel noktanın yandaşı değil, herkesi eşit görmek olduğunu belirterek, “Siz bir şehri, ilçeyi yönetecekseniz, hiç kimseyi kimliğiyle, yöresiyle, diliyle, mezhebiyle ayrıştırma hakkına sahip olamazsınız. Biz ayrıştırmadan yöneteceğiz” diye konuştu.

UYUŞTURUCUYA KARŞI SPOR VE SANAT

Seyhan’da işsizliğin ve yoksulluğun yanı sıra uyuşturucu kullanımının da son derece yoğun olduğunu söyleyen Akay, “Bu işsiz gençlerin çoğunluğu uyuşturucu batağının içinde. Gençler uyuşturucudan sanat ve sporla kurtulur. Bunun için gençlerimizi sanata ve spora teşvik edeceğiz. Ayrıca onlara istihdam alanları yaratacağız” dedi.

 

Gazetemizi ziyaret eden CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, şöyle konuştu: “Belediyelerde öncelik nitelik olmalı. Örneğin toplum merkezleri yapabilirsiniz.  Yaşlı ya da hasta bakım merkezi ya da kreş yapabilirsiniz. Kreşteki öğretmen nitelikli olmazsa o hizmet yarım kalır. Örneğin Reşatbey’de taziye evine ihtiyaç olmayabilir ama Gülbahçesi’nde olur. Mahallelerin ihtiyaçlarına göre hizmet yapılacak. Halka dokunan projeleri hayata geçireceğiz. Adana’ya bir bütün olarak bakınca ne kadar geriye gittiğini görüyoruz. Çocukluğumuzun Adana’sı Türkiye’nin en yaşanılabilir şehirlerinden biriyken şimdi yaşanılabilirlik sıralamasında en gerilerde. Dünyanın en büyük tarım merkezlerinden biri olması gereken kentimiz, şimdi çok gerilerde. Fabrikalar kapanmış, üretim durmuş. İşte tüm bunların getirdiği bir sosyal dengesizlik var. Kentte herkes aynı sorunu yaşıyor. Eğer ekonomik ve sosyal bir dengesizlik varsa bunu dengelemek gerekiyor. Toplum merkezleri, burs, eğitim ve üretimi teşvik etmek… Belediyelerin teşvikiyle ürün çeşitlemesine gidilebilir. Örneğin, enginarın tanesi üç lira. Üretici buna teşvik edilirse ziraat ve gıda mühendislerine de iş çıkar. Çiftçinin sıkıntısı ürününü yok pahasına satması. Üretim ve tüketim kooperatifleri kurdurursunuz ve belediyeler ciddi bir organizasyon yaparsa üretici de rahatlar. Mahallelerde sorun tespitleri yapacağız. Örneğin işçi alınacaksa buna mahalleli karar versin. En çok kimin ihtiyacı varsa o alınsın. Halk Kart dağıtılacaksa bu da aynı şekilde olacak.”

 

FOTO:- CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, gazetemize nezaket ziyaretinde bulunarak kurucumuz Hakan Denizli ve Genel Yayın Yönetmeni Murat Yıldız ile bir süre görüştü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.