Semazenli seminer

GÜNDEM 05.03.2019 - 13:24, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1446+ kez okundu.
 

Semazenli seminer

  Girne Amerikan Üniversitesi, Adana Erkan Koleji’nde 12'nci sınıf öğrencilerine yönelik ‘Özgüven Geliştirmenin Yolları ve Stres Yönetimi’ semineri gerçekleştirdi. Üniversite sınavına girecek öğrencilerin sınav stresini yenebilmeleri için seminer veren Hakan Mengüç, öğrencilere stres kontrolünü sağlayabilmeleri için çeşitli teknikler ve öğütler verdi. Seminer sonunda Mengüç’ün ney dinletisi, bir semazenin tasavvuf müziği eşliğindeki sema gösterisi de seminere damgasını vurdu. Adana'nın eğitimdeki yükselen markalarından biri olan Erkan Koleji'ndeki seminer Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde öğrenim veren Girne Amerikan Üniversitesikoordinatörlüğünde verildi. Öğretim Görevlisi ve Yazar Hakan Mengüç, öğrencilere sınav stresiyle baş etmenin yöntemlerini aktardı.Hayat deneyimlerini anlatarak, stresle nasıl başa çıkılabileceği yönünde öneriler veren Mengüç, interaktif seminerde öğrencileri de sahneye davet ederek, nefes kontrolü gibi çeşitli teknikleri uygulamalı paylaştı. Semineri, öğrenciler, öğretmenler, Girne Amerikan Üniversitesi'nin Adana ve Osmaniye temsilcileri, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de izledi. Seminerin sonunda Hakan Mengüç, ney ile dinleti sundu. Bir semazen de tasavvuf müziği eşliğinde sema yaptı. Girne Amerikan Üniversitesi'yle birlikte sürdürülen seminerlerle gençlere ulaşabilmeyi hedeflediklerini kaydeden Hakan Mengüç, "Gençlerin hayat yolculuklarında karşılaşabilecekleri problemlere karşı pratik çözümler önerme noktasında kendi deneyimlerimi anlatıyorum. Onlara hata yapabileceklerini, hata yapmadan doğruya ulaşılamayacağını anlatmaya çalışıyorum. Stres hayatın bir parçası, normal ve kontrol edilebilir bir şey. Aslında gençler uzmanlardan doğru bir şekilde yardım aldıklarında, stres kolay bir şekilde yenilebilir" dedi. Üniversite olarak Mengüç’le Türkiye’yi gezecek seminerler dizisi programladıklarını belirten Girne Amerikan Üniversitesi Medya Koordinatörü Simge Özekler de, seminerler serisine Antalya'da başladıklarını, Adana ve Mersin’in ardından Türkiye’nin farklı illerinde seminerleri sürdüreceklerini söyledi. Özekler, "Hakan Mengüç'ten aldığımız enerjiyi öğrencilere aktarmak amacıyla eğitim seminerleri vermek için turnelere başladık. Türkiye'nin birçok ilini gezerek, özellikle 12'nci sınıf öğrencilerinin sınav stresi yaşadığı bu günlerde onlara yardımcı olabilmek için seminerlerimizi sürdüreceğiz" diye konu

 

Girne Amerikan Üniversitesi, Adana Erkan Koleji’nde 12'nci sınıf öğrencilerine yönelik ‘Özgüven Geliştirmenin Yolları ve Stres Yönetimi’ semineri gerçekleştirdi. Üniversite sınavına girecek öğrencilerin sınav stresini yenebilmeleri için seminer veren Hakan Mengüç, öğrencilere stres kontrolünü sağlayabilmeleri için çeşitli teknikler ve öğütler verdi. Seminer sonunda Mengüç’ün ney dinletisi, bir semazenin tasavvuf müziği eşliğindeki sema gösterisi de seminere damgasını vurdu.

Adana'nın eğitimdeki yükselen markalarından biri olan Erkan Koleji'ndeki seminer Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde öğrenim veren Girne Amerikan Üniversitesikoordinatörlüğünde verildi. Öğretim Görevlisi ve Yazar Hakan Mengüç, öğrencilere sınav stresiyle baş etmenin yöntemlerini aktardı.Hayat deneyimlerini anlatarak, stresle nasıl başa çıkılabileceği yönünde öneriler veren Mengüç, interaktif seminerde öğrencileri de sahneye davet ederek, nefes kontrolü gibi çeşitli teknikleri uygulamalı paylaştı. Semineri, öğrenciler, öğretmenler, Girne Amerikan Üniversitesi'nin Adana ve Osmaniye temsilcileri, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de izledi. Seminerin sonunda Hakan Mengüç, ney ile dinleti sundu. Bir semazen de tasavvuf müziği eşliğinde sema yaptı.

Girne Amerikan Üniversitesi'yle birlikte sürdürülen seminerlerle gençlere ulaşabilmeyi hedeflediklerini kaydeden Hakan Mengüç, "Gençlerin hayat yolculuklarında karşılaşabilecekleri problemlere karşı pratik çözümler önerme noktasında kendi deneyimlerimi anlatıyorum. Onlara hata yapabileceklerini, hata yapmadan doğruya ulaşılamayacağını anlatmaya çalışıyorum. Stres hayatın bir parçası, normal ve kontrol edilebilir bir şey. Aslında gençler uzmanlardan doğru bir şekilde yardım aldıklarında, stres kolay bir şekilde yenilebilir" dedi.

Üniversite olarak Mengüç’le Türkiye’yi gezecek seminerler dizisi programladıklarını belirten Girne Amerikan Üniversitesi Medya Koordinatörü Simge Özekler de, seminerler serisine Antalya'da başladıklarını, Adana ve Mersin’in ardından Türkiye’nin farklı illerinde seminerleri sürdüreceklerini söyledi. Özekler, "Hakan Mengüç'ten aldığımız enerjiyi öğrencilere aktarmak amacıyla eğitim seminerleri vermek için turnelere başladık. Türkiye'nin birçok ilini gezerek, özellikle 12'nci sınıf öğrencilerinin sınav stresi yaşadığı bu günlerde onlara yardımcı olabilmek için seminerlerimizi sürdüreceğiz" diye konu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.