Baklavanın duayenleri Adana’ya çıkarma yaptı

GÜNDEM 05.03.2019 - 13:33, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2018+ kez okundu.
 

Baklavanın duayenleri Adana’ya çıkarma yaptı

  Türkiye geneli baklava sektörüne yön veren baklava ve künefe üreticileri Adana’ya çıkarma yaptı. İki gün boyunca Adana’yı lezzetlendiren Köse’nin ev sahipliğinde şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezen tatlıcılar, Pozantı Köse’de de Toroslarda yayılıp lezzetlenen kuzuların tadına baktı. İstanbul merkezli Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) ile Antakya merkezli Künefeciler Derneği (KÜNDER) yönetim kurulu üyeleri, aileleriyle birlikte Adana’ya gelerek Tatlıcı Köse’nin misafiri oldu. Şehir merkezinde Taşköprü, Merkez Camii, Adnan Menderes ve Ramazanoğlu Konağı gibi tarihi ve turistik yerleri gezen tatlıcılar, daha sonra Pozantı ilçesine geçti. Burada Toroslardan çıkan ve buz gibi olmasıyla ünlü Şekerpınarı’nı gezen kafiledekiler, daha sonra pirzolası ve menüsüyle meşhur Köse Restaurant’ta yemek yediler. BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım, daha önce de Adana’ya gelip gittiklerini ancak şehri bu kadar detaylı gezme fırsatı bulamadıklarını söyledi. Adana’nın kamuoyunda daha çok olumsuz yönleriyle bilindiğinin altını çizen Yıldırım, “Halbuki Adana, Akdeniz’in en güzel şehirlerinden biri. İnsanı gibi tarihi ve doğal güzellikleri de keşfedilmeyi bekliyor. Bizleri konuk edip bu güzellikleri görmemize neden olan Tatlıcı Köse’ye teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye geneli baklava sektörüne yön veren baklava ve künefe üreticileri Adana’ya çıkarma yaptı. İki gün boyunca Adana’yı lezzetlendiren Köse’nin ev sahipliğinde şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezen tatlıcılar, Pozantı Köse’de de Toroslarda yayılıp lezzetlenen kuzuların tadına baktı.

İstanbul merkezli Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) ile Antakya merkezli Künefeciler Derneği (KÜNDER) yönetim kurulu üyeleri, aileleriyle birlikte Adana’ya gelerek Tatlıcı Köse’nin misafiri oldu. Şehir merkezinde Taşköprü, Merkez Camii, Adnan Menderes ve Ramazanoğlu Konağı gibi tarihi ve turistik yerleri gezen tatlıcılar, daha sonra Pozantı ilçesine geçti. Burada Toroslardan çıkan ve buz gibi olmasıyla ünlü Şekerpınarı’nı gezen kafiledekiler, daha sonra pirzolası ve menüsüyle meşhur Köse Restaurant’ta yemek yediler.

BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım, daha önce de Adana’ya gelip gittiklerini ancak şehri bu kadar detaylı gezme fırsatı bulamadıklarını söyledi. Adana’nın kamuoyunda daha çok olumsuz yönleriyle bilindiğinin altını çizen Yıldırım, “Halbuki Adana, Akdeniz’in en güzel şehirlerinden biri. İnsanı gibi tarihi ve doğal güzellikleri de keşfedilmeyi bekliyor. Bizleri konuk edip bu güzellikleri görmemize neden olan Tatlıcı Köse’ye teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.