ARTIK BİR DUR DEYİN!

GÜNDEM 12.04.2019 - 17:29, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2363+ kez okundu.
 

ARTIK BİR DUR DEYİN!

Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal:
Her geçen gün özellikle kamu sektöründeki sağlık çalışanları ile doktorlara yönelik artan şiddet haberleri dikkat çekerken bu konuda Adana’da yaşanan son olaya ilişkin Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, siyasilerin bu gidişe bir an önce dur demeleri için adım atmalarını istedi. Hilal, olayın hukuken takipçisi olacaklarını belirterek, gerek şiddet yasasının çıkması, gerekse saldırganların en büyük cezayı alması için her türlü mücadeleyi vermeye devam edeceklerini bildirdi.   Hilal, Egemen’e yaptığı açıklamada,  her geçen gün sağlık çalışanlarına yönelik yeni şiddet haberlerinden dolayı çalışma şevklerinin kırıldığına dikkat çekerek, siyasilerin bu gidişe dur diyemediklerinden dolayı şiddetin arttığını savundu. Hilal, bakanlık ve bürokratlarını empati yapmaya çağırıp, “Şiddete uğradığında basit yaralamadan dava açılacak şartlarda ve stresli bir işi sürdürmenin zorluğunu yaşamalarını bekliyoruz” diye konuştu.   Hilal şunları kaydetti: “İlimizde bir hastanın kadın hekim arkadaşımızdan usulsüz rapor istemesi sonucu olumsuz cevap almış. Ardından hekim arkadaşımızı alıkoymuştur. Olay, sonraki gün de devam etmiş, saldırgan; arkadaşları ile saldırıya uğrayan hekimi koruyan diğer hekim arkadaşımıza da saldırmıştır. Saldırganların bu ölçüde pervasızca ve cesurca bu ilkel saldırı tutumunda ısrar etmelerinin en önemli sebebi, şiddeti önleme gücü bulunan ancak bunu her nedense yapmayan siyasi otoritenin bu duruma seyirci kalmasıdır.”   Sağlık çalışanlarına her gün usulsüz istekler gelebildiğine dikkat çeken Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, iyi hekimlik yapmak isteyen meslektaşlarının reddettikleri istekler nedeniyle hasta ve yakınları ile karşı karşıya gelebildiğini anlattı.  Saldırganların pervasızlığının altında yatan en büyük sebebin yaptıkları işin cezasız kalacağı düşüncesi olduğuna dikkat çeken Hilal, Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda yetki makamı olduğunu anlattı. Sağlık Bakanlığı’nın saldırganları kınamak dışında sağlık çalışanlarını korumak için elle tutulur bir girişimde bulunmadığını ifade eden Hilal, şunları kaydetti: “Daha önceki bir sağlık bakanının; şiddete uğrayan hekim bu durum karşısında önce ‘neden ben' demeli sözlerini hatırlatıp bu anlayışın fikren devam ettiğini üzülerek görüyoruz. Toplumun, her alanında şiddete eğilim her geçen gün artıyor. Bunun sosyolojik olarak ortaya çıkarılması gerekiyor. Şiddeti adeta haklı gören derin bir sessizlikle karşı karşıya kaldığımızı biliyoruz. Yaşanan üzücü olay karşısında meslektaşlarımıza büyük geçmiş olsun. Olayın hukuken takipçisi olacağız. gerek şiddet yasasının çıkması için, gerekse saldırganların en büyük cezayı alması için her türlü mücadeleyi vermeye devam edeceğimizi bildiriyoruz.” diye konuştu.    
Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal:

Her geçen gün özellikle kamu sektöründeki sağlık çalışanları ile doktorlara yönelik artan şiddet haberleri dikkat çekerken bu konuda Adana’da yaşanan son olaya ilişkin Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, siyasilerin bu gidişe bir an önce dur demeleri için adım atmalarını istedi. Hilal, olayın hukuken takipçisi olacaklarını belirterek, gerek şiddet yasasının çıkması, gerekse saldırganların en büyük cezayı alması için her türlü mücadeleyi vermeye devam edeceklerini bildirdi.

 

Hilal, Egemen’e yaptığı açıklamada,  her geçen gün sağlık çalışanlarına yönelik yeni şiddet haberlerinden dolayı çalışma şevklerinin kırıldığına dikkat çekerek, siyasilerin bu gidişe dur diyemediklerinden dolayı şiddetin arttığını savundu. Hilal, bakanlık ve bürokratlarını empati yapmaya çağırıp, “Şiddete uğradığında basit yaralamadan dava açılacak şartlarda ve stresli bir işi sürdürmenin zorluğunu yaşamalarını bekliyoruz” diye konuştu.

 

Hilal şunları kaydetti: “İlimizde bir hastanın kadın hekim arkadaşımızdan usulsüz rapor istemesi sonucu olumsuz cevap almış. Ardından hekim arkadaşımızı alıkoymuştur. Olay, sonraki gün de devam etmiş, saldırgan; arkadaşları ile saldırıya uğrayan hekimi koruyan diğer hekim arkadaşımıza da saldırmıştır. Saldırganların bu ölçüde pervasızca ve cesurca bu ilkel saldırı tutumunda ısrar etmelerinin en önemli sebebi, şiddeti önleme gücü bulunan ancak bunu her nedense yapmayan siyasi otoritenin bu duruma seyirci kalmasıdır.”

 

Sağlık çalışanlarına her gün usulsüz istekler gelebildiğine dikkat çeken Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, iyi hekimlik yapmak isteyen meslektaşlarının reddettikleri istekler nedeniyle hasta ve yakınları ile karşı karşıya gelebildiğini anlattı.  Saldırganların pervasızlığının altında yatan en büyük sebebin yaptıkları işin cezasız kalacağı düşüncesi olduğuna dikkat çeken Hilal, Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda yetki makamı olduğunu anlattı. Sağlık Bakanlığı’nın saldırganları kınamak dışında sağlık çalışanlarını korumak için elle tutulur bir girişimde bulunmadığını ifade eden Hilal, şunları kaydetti: “Daha önceki bir sağlık bakanının; şiddete uğrayan hekim bu durum karşısında önce ‘neden ben' demeli sözlerini hatırlatıp bu anlayışın fikren devam ettiğini üzülerek görüyoruz. Toplumun, her alanında şiddete eğilim her geçen gün artıyor. Bunun sosyolojik olarak ortaya çıkarılması gerekiyor. Şiddeti adeta haklı gören derin bir sessizlikle karşı karşıya kaldığımızı biliyoruz. Yaşanan üzücü olay karşısında meslektaşlarımıza büyük geçmiş olsun. Olayın hukuken takipçisi olacağız. gerek şiddet yasasının çıkması için, gerekse saldırganların en büyük cezayı alması için her türlü mücadeleyi vermeye devam edeceğimizi bildiriyoruz.” diye konuştu.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.