23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor

GÜNDEM 22.04.2019 - 13:20, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1361+ kez okundu.
 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor

              Ulusal bağımsızlığımızın sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 99. yıldönümünü ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu mutlu günü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.              23 Nisan, Türk ulusunun kendi hayatı ve kaderi üzerinde hakimiyetini dost düşman herkese ilan ettiği bir gündür.  Türk ulusu, 23 Nisan günü, bağımsız ve özgür olarak yaşama iradesini ortaya koymuştur. Büyük Önder Atatürk, “Bütün dünya bilmelidir ki, artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve varlığıdır” veciz ifadeleriyle halkının iradesini, gücünü bütün dünyaya duyurmuştur.             Böylesine özel bir günü Büyük Önder’in çocuklara armağan etmesi de ülkesinin geleceğine duyduğu güvenin göstergesidir. En değerli varlığımız olan çocuklarımız, ülkemizi aydınlık yarınlara ulaştırma yolundaki en büyük güvencemizdir.             TBMM’nin kapılarını açmasının 99’uncu yıl dönümünde demokrasi, hak ve özgürlükler ile cumhuriyetimizin temel kazanımlarına sahip çıkmak, kararlılıkla savunmak, bugün için en öncelikli sorumluluğumuz içerisinde yer almaktadır. Ulusal egemenliğin, anayasal, laik, sosyal ve hukuk devletini bir kenara bırakarak; Cumhuriyet kazanım ve değerleriyle hesaplaşmak, demokrasiyi yok etmek isteyenlere karşı mücadele vermek, ülkemize olduğu kadar geleceğimiz olan çocuklarımıza karşı tarihi bir görevimizdir.            Bu duygu ve düşüncelerle başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Birinci Meclisimizin kahraman üyeleri ile milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi saygı ve rahmetle anıyorum. Çocuklarımızın güven ve huzur içinde yaşadığı, özgür bir Türkiye özlemiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

            Ulusal bağımsızlığımızın sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 99. yıldönümünü ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu mutlu günü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

             23 Nisan, Türk ulusunun kendi hayatı ve kaderi üzerinde hakimiyetini dost düşman herkese ilan ettiği bir gündür.  Türk ulusu, 23 Nisan günü, bağımsız ve özgür olarak yaşama iradesini ortaya koymuştur. Büyük Önder Atatürk, “Bütün dünya bilmelidir ki, artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve varlığıdır” veciz ifadeleriyle halkının iradesini, gücünü bütün dünyaya duyurmuştur.

            Böylesine özel bir günü Büyük Önder’in çocuklara armağan etmesi de ülkesinin geleceğine duyduğu güvenin göstergesidir. En değerli varlığımız olan çocuklarımız, ülkemizi aydınlık yarınlara ulaştırma yolundaki en büyük güvencemizdir.

            TBMM’nin kapılarını açmasının 99’uncu yıl dönümünde demokrasi, hak ve özgürlükler ile cumhuriyetimizin temel kazanımlarına sahip çıkmak, kararlılıkla savunmak, bugün için en öncelikli sorumluluğumuz içerisinde yer almaktadır. Ulusal egemenliğin, anayasal, laik, sosyal ve hukuk devletini bir kenara bırakarak; Cumhuriyet kazanım ve değerleriyle hesaplaşmak, demokrasiyi yok etmek isteyenlere karşı mücadele vermek, ülkemize olduğu kadar geleceğimiz olan çocuklarımıza karşı tarihi bir görevimizdir.

           Bu duygu ve düşüncelerle başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Birinci Meclisimizin kahraman üyeleri ile milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi saygı ve rahmetle anıyorum. Çocuklarımızın güven ve huzur içinde yaşadığı, özgür bir Türkiye özlemiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.