Esen rüzgarla yükselen mutluluklar

GÜNDEM 26.04.2019 - 12:32, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2481+ kez okundu.
 

Esen rüzgarla yükselen mutluluklar

    Türkiye’nin en büyük parkı olan Adana Merkez Park, özel gereksinimli öğrencilerin engelsiz şenliğiyle şenlendi. Adana Yeni Duyum Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin 19’uncu Geleneksel Uçurtma Şenliği’nde esen rüzgarla gökyüzüne yükselen uçurtmalar, çocukların mutluluk kaynağı oldu. Aileleriyle birlikte uçurtmalarını özgürlüğe uçuran öğrenciler, halat çekme ve çuval yarışıyla eğlendiler, müzik eşliğinde oynayarak bayramlarını kutladılar.   Adana’nın ilk işitme ve konuşma rehabilitasyon merkezi olan Yeni Duyum Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında gerçekleştirdiği Geleneksel Uçurtma Şenliği, çocukların dünyadaki tek bayramını hediye eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın seslendirilmesiyle başladı. Merkezde eğitimlerini sürdüren özel gereksinimli öğrenciler, aileleri, öğretmenler ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşen şenlikte, asılan dövizler ve yapılan konuşmalarla, “Engellenmedikçe Engelli Değiliz”, “Sevginin Aşamayacağı Engel Yoktur” mesajları verildi. Aileleriyle birlikte uçurtmalarını uçuran öğrenciler, şarkılar eşliğinde halay çekip, oynadılar. “En yükseğe uçurulan uçurtma”, “En güzel uçurtma”, “En renkli uçurtma” gibi çeşitli dallardaki yarışmalarla heyecanlı anların yaşandığı şenlikte, öğrenciler ve aileleri çuval yarışı, halat çekme yarışmalarıyla da eğlendiler.   Şenlikte konuşan Merkez Kurucusu Meliha Kocamanoğlu, geleceğin büyüklerine 23 Nisan’ı bayram olarak hediye eden Mustafa Kemal Atatürk’ün “Eğitimde hiçbir fert feda edilemez” sözünden hareketle, özel gereksinimli bireylere eğitim hizmeti vermek amacıyla Adana’ya merkezi kazandırdıklarını söyledi. Yıl boyunca farklı zamanlarda farklı etkinliklerle öğrencilerinin toplumla, halkla iç içe olmasını hedeflediklerini kaydeden Kocamanoğlu, “Biz engelli şeklinde bir ifadeyi kabul etmiyoruz. Merkezimizde eğitim gören bireylerimiz engelli değil özel gereksinime ihtiyaç duyan öğrencilerimiz. Gökyüzünde özgürce uçurdukları uçurtmalar gibi özgür, doğadaki renkler gibi gökkuşağı misali rengarenk, sevgileri ise sınırsız olan öğrencilerimizle birlikte, Adanalılarla iç içe olmak bizi mutlu ve huzurlu ediyor” dedi. Kocamanoğlu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında yaptıkları geleneksel etkinliklerden birisi olan Sokak Şenliği’nin 19’uncusunun da 11 Mayıs’ta Çoban Dede Kuş Cenneti Piknik Alanı’nda yapılacağını sözlerine ekledi.

 

 

Türkiye’nin en büyük parkı olan Adana Merkez Park, özel gereksinimli öğrencilerin engelsiz şenliğiyle şenlendi. Adana Yeni Duyum Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin 19’uncu Geleneksel Uçurtma Şenliği’nde esen rüzgarla gökyüzüne yükselen uçurtmalar, çocukların mutluluk kaynağı oldu. Aileleriyle birlikte uçurtmalarını özgürlüğe uçuran öğrenciler, halat çekme ve çuval yarışıyla eğlendiler, müzik eşliğinde oynayarak bayramlarını kutladılar.

 

Adana’nın ilk işitme ve konuşma rehabilitasyon merkezi olan Yeni Duyum Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında gerçekleştirdiği Geleneksel Uçurtma Şenliği, çocukların dünyadaki tek bayramını hediye eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın seslendirilmesiyle başladı. Merkezde eğitimlerini sürdüren özel gereksinimli öğrenciler, aileleri, öğretmenler ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşen şenlikte, asılan dövizler ve yapılan konuşmalarla, “Engellenmedikçe Engelli Değiliz”, “Sevginin Aşamayacağı Engel Yoktur” mesajları verildi. Aileleriyle birlikte uçurtmalarını uçuran öğrenciler, şarkılar eşliğinde halay çekip, oynadılar. “En yükseğe uçurulan uçurtma”, “En güzel uçurtma”, “En renkli uçurtma” gibi çeşitli dallardaki yarışmalarla heyecanlı anların yaşandığı şenlikte, öğrenciler ve aileleri çuval yarışı, halat çekme yarışmalarıyla da eğlendiler.

 

Şenlikte konuşan Merkez Kurucusu Meliha Kocamanoğlu, geleceğin büyüklerine 23 Nisan’ı bayram olarak hediye eden Mustafa Kemal Atatürk’ün “Eğitimde hiçbir fert feda edilemez” sözünden hareketle, özel gereksinimli bireylere eğitim hizmeti vermek amacıyla Adana’ya merkezi kazandırdıklarını söyledi. Yıl boyunca farklı zamanlarda farklı etkinliklerle öğrencilerinin toplumla, halkla iç içe olmasını hedeflediklerini kaydeden Kocamanoğlu, “Biz engelli şeklinde bir ifadeyi kabul etmiyoruz. Merkezimizde eğitim gören bireylerimiz engelli değil özel gereksinime ihtiyaç duyan öğrencilerimiz. Gökyüzünde özgürce uçurdukları uçurtmalar gibi özgür, doğadaki renkler gibi gökkuşağı misali rengarenk, sevgileri ise sınırsız olan öğrencilerimizle birlikte, Adanalılarla iç içe olmak bizi mutlu ve huzurlu ediyor” dedi. Kocamanoğlu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında yaptıkları geleneksel etkinliklerden birisi olan Sokak Şenliği’nin 19’uncusunun da 11 Mayıs’ta Çoban Dede Kuş Cenneti Piknik Alanı’nda yapılacağını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.