ATOM FİLM’E EN İYİ KISA FİLM ÖDÜLÜ

GÜNDEM 28.04.2019 - 17:42, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2430+ kez okundu.
 

ATOM FİLM’E EN İYİ KISA FİLM ÖDÜLÜ

  LEKE adlı kısa filmleriyle bir çok festivale giden Atom Film, başarılarına bir yenisini daha ekledi. İnegöl Belediyesi’nin Kent Konseyi işbirliğinde bu yıl 2’ncisi düzenlenen “Önyargı” konulu kısa film yarışmasında en iyi kısa film ödülünü aldı.   Yönetmenliğini Tufan Şimşekcan ve Ozan Sihay’ın yaptığı, Mehmet Sarıca ve Nurcihan Temur’un yapımcılığını üstlendiği, Adana Devlet Tiyatrosu oyuncusu Mazlum Taşkıran ve çocuk oyuncu Alper Parlak’ın başrollerinde yer aldığı LEKE kısa filmi yaklaşık otuz kişilik kamera arkası ekibiyle Adana’ya bir gurur daha yaşattı.   Adana tren garında çekimlerinin yapıldığı filmin hikayesi şöyle; savaş fotoğrafları çeken bir gazeteci, sınır istasyonundan trenle memleketine dönecektir. Trene kaçak binen bir çocuk, fotoğrafçının kompartımanına sığınır. Bu arada güvenlik, çocuğu aramaktadır.   İnegöl Belediyesi ve İnegöl Kent Konseyi’nin bu yıl 2’ncisini düzenlediği Kısa Film Yarışması sonuçlandı. Bu yıl “Önyargı” konusuyla gerçekleştirilen yarışmaya, ülkemizin farklı şehirlerinden 60 film katılım sağladı. Başvuruların tamamlanmasının ardından Kısa Film Yarışmasının Jüri üyeleri; Yönetmen Fatih Yıldırım, Yönetmen Selçuk Günaydın, Faruk Saraç Tasarım MYO Öğretim Görevlisi Faruk Sinan Arpalı, Türkiye Görüntü Yönetmenleri Derneği Üyesi Osman Siewertsen ve Tiyatro Sanatçısı Necmettin Özdemir, filmleri ilgiyle inceleyip dereceye giren eserleri belirledi.   1inci mansiyonu “Mendil” isimli film ile Sevilay Ergüler alırken, 2’nci mansiyonu ise “O Hasta Benim Kızımdı” isimli filmle Meryem Çiftçi aldı. Abdullah Şahin’in “Artı Bir” isimli filmi 3’üncülüğü elde etti. Mehmet Çağlar Mantar’ın “SOS” isimli filmi, yapılan değerlendirmede 2’nciliğe layık görüldü. Yarışmanın 1’incisi ise “Leke” isimli film oldu. 1’incilik ödülünü Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa takdim etti.   Festival yolculuğu devam eden LEKE kısa filmi önümüzdeki haftalarda Cannes Film Festivali Short Film Corner bölümünde de yer alacak.

 

LEKE adlı kısa filmleriyle bir çok festivale giden Atom Film, başarılarına bir yenisini daha ekledi. İnegöl Belediyesi’nin Kent Konseyi işbirliğinde bu yıl 2’ncisi düzenlenen “Önyargı” konulu kısa film yarışmasında en iyi kısa film ödülünü aldı.

 

Yönetmenliğini Tufan Şimşekcan ve Ozan Sihay’ın yaptığı, Mehmet Sarıca ve Nurcihan Temur’un yapımcılığını üstlendiği, Adana Devlet Tiyatrosu oyuncusu Mazlum Taşkıran ve çocuk oyuncu Alper Parlak’ın başrollerinde yer aldığı LEKE kısa filmi yaklaşık otuz kişilik kamera arkası ekibiyle Adana’ya bir gurur daha yaşattı.

 

Adana tren garında çekimlerinin yapıldığı filmin hikayesi şöyle; savaş fotoğrafları çeken bir gazeteci, sınır istasyonundan trenle memleketine dönecektir. Trene kaçak binen bir çocuk, fotoğrafçının kompartımanına sığınır. Bu arada güvenlik, çocuğu aramaktadır.

 

İnegöl Belediyesi ve İnegöl Kent Konseyi’nin bu yıl 2’ncisini düzenlediği Kısa Film Yarışması sonuçlandı. Bu yıl “Önyargı” konusuyla gerçekleştirilen yarışmaya, ülkemizin farklı şehirlerinden 60 film katılım sağladı. Başvuruların tamamlanmasının ardından Kısa Film Yarışmasının Jüri üyeleri; Yönetmen Fatih Yıldırım, Yönetmen Selçuk Günaydın, Faruk Saraç Tasarım MYO Öğretim Görevlisi Faruk Sinan Arpalı, Türkiye Görüntü Yönetmenleri Derneği Üyesi Osman Siewertsen ve Tiyatro Sanatçısı Necmettin Özdemir, filmleri ilgiyle inceleyip dereceye giren eserleri belirledi.

 

1inci mansiyonu “Mendil” isimli film ile Sevilay Ergüler alırken, 2’nci mansiyonu ise “O Hasta Benim Kızımdı” isimli filmle Meryem Çiftçi aldı. Abdullah Şahin’in “Artı Bir” isimli filmi 3’üncülüğü elde etti. Mehmet Çağlar Mantar’ın “SOS” isimli filmi, yapılan değerlendirmede 2’nciliğe layık görüldü. Yarışmanın 1’incisi ise “Leke” isimli film oldu. 1’incilik ödülünü Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa takdim etti.

 

Festival yolculuğu devam eden LEKE kısa filmi önümüzdeki haftalarda Cannes Film Festivali Short Film Corner bölümünde de yer alacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.