“500 kilo üzeri üretimde prim kesmek ‘üretme’demektir”

GÜNDEM 19.05.2019 - 16:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1652+ kez okundu.
 

“500 kilo üzeri üretimde prim kesmek ‘üretme’demektir”

İmamoğlu Ziraat Odası Başkanı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Üst Kurul Delegesi Ali Şimşek, çiftçinin yeterince desteklenmediğini söyledi.  80 KURUŞLUK DESTEK TZOB’un 27. Olağan Genel Kurulu öncesinde gerçekleşen toplantıda konuşan Ali Şimşek, “Şu an üreticiye 80 kuruş prim desteği veriliyor. Hükümet, yeni bir çalışmayla pamukta dekar başına verilen prim desteğini geçtiğimiz yıllardaki uygulamanın aksine 500 kilogram ile sınırlandırdı. Bunun anlamı üretme demektir” dedi.  DAYATIYORLAR Çiftçinin çalıştıkça priminin artması gerektiğini ama ilgili bakanlığın ısrarla 500 kilo üzerinde üretene prim vermemeyi dayattığını söyleyen Ali Şimşek, “80 kuruşluk destekle pamuk ekim alanları genişledi ama üretim fazla olunca prim verilmiyor. Biz, dışardan pamuk alan, ithal eden bir ülke olmamalıyız. Bizler çiftçimizin desteklenmesini istiyoruz” diye konuştu.


İmamoğlu Ziraat Odası Başkanı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Üst Kurul Delegesi Ali Şimşek, çiftçinin yeterince desteklenmediğini söyledi. 
80 KURUŞLUK DESTEK
TZOB’un 27. Olağan Genel Kurulu öncesinde gerçekleşen toplantıda konuşan Ali Şimşek, “Şu an üreticiye 80 kuruş prim desteği veriliyor. Hükümet, yeni bir çalışmayla pamukta dekar başına verilen prim desteğini geçtiğimiz yıllardaki uygulamanın aksine 500 kilogram ile sınırlandırdı. Bunun anlamı üretme demektir” dedi. 
DAYATIYORLAR
Çiftçinin çalıştıkça priminin artması gerektiğini ama ilgili bakanlığın ısrarla 500 kilo üzerinde üretene prim vermemeyi dayattığını söyleyen Ali Şimşek, “80 kuruşluk destekle pamuk ekim alanları genişledi ama üretim fazla olunca prim verilmiyor. Biz, dışardan pamuk alan, ithal eden bir ülke olmamalıyız. Bizler çiftçimizin desteklenmesini istiyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.