ÇİNLİLER SAKATATI SEVDİ!

GÜNDEM 23.05.2019 - 17:33, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2738+ kez okundu.
 

ÇİNLİLER SAKATATI SEVDİ!

Adana’da bir firma, Çinlilerin isteği üzerine bu ülkeye sakatat tedarik ediyor. Sinem Emlak Şirketi Yönetimi Kurulu Başkanı Cabbar Öztep, özellikle koyun ve dana kalp borusu ile ayak sinirinin ilgi gördüğünü söyledi.   AYAK SİNİRİ VE KALP BORUSU YİYORLAR Öztep, Egemen’e yaptığı açıklamada, Çinli girişimciler sayesinde uzun bir süreden bu yana koyun ve dananın Türklerin tüketmediği kısımlarını bu ülkeye  gönderdiklerini bildirdi. Her ülkenin kendine has yemek kültürü olduğunu, herkesin de buna saygı duyması gerektiğine dikkat çeken Öztep, uzun zamandan bu yana et tedarikçisi ve sakatat sektöründe faaliyet gösterdiklerini anlatarak, Çinli ihracatçıların kendisiyle bağlantıya geçerek, koyun ve dana penisi, kalp borusu ve ayak siniriyle kırkkat tedarik etmesini istediklerine dikkat çekti. ÇORBA VE MAKARNADA KULLANIYORLAR Öztep, kendisinin de normal şartlarda, hayvanın atıl duruma düşen ve Türkiye’de kırkkat hariç kimsenin tüketmediği bu organları satmaya başladığını kaydederek, “Çinliler için bu ürünleri topluyoruz. Soğuk hava depolarında usulüne uygun muhafaza ederek daha sonra konteynırla bu ülkeye gönderiyoruz. Bizim hiç alışık olmadığımız bu kültürle Çinlilerin Türkiye’den giden bu ürünleri çok leziz bulup çorba, makarna ve kızartma yaptıklarını biliyorum.” diye konuştu. Öztep, koyun ve dananın atıl haldeki kısımlarını Çin’e satarak Türk ekonomisine katkı sağlamaktan dolayı da büyük mutluluk yaşadığını sözlerine ekledi. 

Adana’da bir firma, Çinlilerin isteği üzerine bu ülkeye sakatat tedarik ediyor. Sinem Emlak Şirketi Yönetimi Kurulu Başkanı Cabbar Öztep, özellikle koyun ve dana kalp borusu ile ayak sinirinin ilgi gördüğünü söyledi.  

AYAK SİNİRİ VE KALP BORUSU YİYORLAR

Öztep, Egemen’e yaptığı açıklamada, Çinli girişimciler sayesinde uzun bir süreden bu yana koyun ve dananın Türklerin tüketmediği kısımlarını bu ülkeye  gönderdiklerini bildirdi. Her ülkenin kendine has yemek kültürü olduğunu, herkesin de buna saygı duyması gerektiğine dikkat çeken Öztep, uzun zamandan bu yana et tedarikçisi ve sakatat sektöründe faaliyet gösterdiklerini anlatarak, Çinli ihracatçıların kendisiyle bağlantıya geçerek, koyun ve dana penisi, kalp borusu ve ayak siniriyle kırkkat tedarik etmesini istediklerine dikkat çekti.

ÇORBA VE MAKARNADA KULLANIYORLAR

Öztep, kendisinin de normal şartlarda, hayvanın atıl duruma düşen ve Türkiye’de kırkkat hariç kimsenin tüketmediği bu organları satmaya başladığını kaydederek, “Çinliler için bu ürünleri topluyoruz. Soğuk hava depolarında usulüne uygun muhafaza ederek daha sonra konteynırla bu ülkeye gönderiyoruz. Bizim hiç alışık olmadığımız bu kültürle Çinlilerin Türkiye’den giden bu ürünleri çok leziz bulup çorba, makarna ve kızartma yaptıklarını biliyorum.” diye konuştu.

Öztep, koyun ve dananın atıl haldeki kısımlarını Çin’e satarak Türk ekonomisine katkı sağlamaktan dolayı da büyük mutluluk yaşadığını sözlerine ekledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.