Toplu işten çıkarma geçersiz ve kötü niyetli bir fesihtir

GÜNDEM 01.07.2019 - 13:52, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2474+ kez okundu.
 

Toplu işten çıkarma geçersiz ve kötü niyetli bir fesihtir

Avukat Yusuf Özer:
Adana Büyükşehir Belediyesi’nde iş akitleri feshedilen işçilerin 30 gün içinde feshin geçersizliği ve işe iade için arabuluculuk bürolarına müracaat etmeleri gerekiyor.   8 AYLIK TAZMİNAT ALIRLAR Avukat Yusuf Özer, Egemen’e yaptığı açıklamada, “Adana Büyükşehir Belediyesi’nin toplu işten çıkartma işlemi geçersiz ve kötü niyetli bir fesih niteliğindedir” dedi.   Özer, iş akitleri feshedilenlerin “feshin geçersizliği ve işe iade” için arabuluculuk bürosuna başvurmaları gerektiğini bildirdi. Arabuluculuk sürecinde anlaşma olmaması halinde; anlaşmazlık tutanağının düzenlendiği tarihten itibaren 2 hafta içinde dava açılması gerektiğine vurgu yapan Avukat Yusuf Özer, “Mahkeme feshin geçersizliğine ve işe iade kararı verdiğinde 4 aydan 8 aya kadar tazminat ve boşta geçen süreler için de 4 aya kadar ücrete hükmedecektir. İşçilerin diğer tüm hakları da saklıdır” dedi.   KÖTÜ NİYET TAZMİNATIYLA CEZA KATLANIR Adana Büyükşehir Belediyesi’nin “Siyasi düşünce farklılığı nedeni” ile toplu işten çıkarma uyguladığı için işçilerin “Kötü niyet tazminatı” adı altında her işçinin bildirim oranın 3 katı tazminat alabileceğini anlatan Özer, şunları kaydetti: “Hem kötü niyet tazminatı ve hem de geçersiz fesih nedeni ile ödenecek tazminatlar ile toplu işten çıkartmalar, şayet İşKur’a bildirilmemişse; buradan doğacak idari para cezaları, başta Adana büyükşehir belediye başkanı olmak üzere, ilgililere rücu edilmesi ve hem de bu yönüyle ‘görevi kötüye kullanma’ suçu için gerekli işlemlerin yapılması, bundan sonra yapılacak keyfi ve kötü niyetli  uygulamaların önüne geçilmesi açısından son derece önemlidir.  Umarım, Adana Büyükşehir Belediyesi hukukçuları, bu hususları başkana izah ederler ve bir an evvel bu yanlıştan dönülerek işçi kardeşlerimizin mağduriyeti giderilir.” Ek alanı  
Avukat Yusuf Özer:

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde iş akitleri feshedilen işçilerin 30 gün içinde feshin geçersizliği ve işe iade için arabuluculuk bürolarına müracaat etmeleri gerekiyor.

 

8 AYLIK TAZMİNAT ALIRLAR

Avukat Yusuf Özer, Egemen’e yaptığı açıklamada, “Adana Büyükşehir Belediyesi’nin toplu işten çıkartma işlemi geçersiz ve kötü niyetli bir fesih niteliğindedir” dedi.  

Özer, iş akitleri feshedilenlerin “feshin geçersizliği ve işe iade” için arabuluculuk bürosuna başvurmaları gerektiğini bildirdi. Arabuluculuk sürecinde anlaşma olmaması halinde; anlaşmazlık tutanağının düzenlendiği tarihten itibaren 2 hafta içinde dava açılması gerektiğine vurgu yapan Avukat Yusuf Özer, “Mahkeme feshin geçersizliğine ve işe iade kararı verdiğinde 4 aydan 8 aya kadar tazminat ve boşta geçen süreler için de 4 aya kadar ücrete hükmedecektir. İşçilerin diğer tüm hakları da saklıdır” dedi.

 

KÖTÜ NİYET TAZMİNATIYLA CEZA KATLANIR

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin “Siyasi düşünce farklılığı nedeni” ile toplu işten çıkarma uyguladığı için işçilerin “Kötü niyet tazminatı” adı altında her işçinin bildirim oranın 3 katı tazminat alabileceğini anlatan Özer, şunları kaydetti: “Hem kötü niyet tazminatı ve hem de geçersiz fesih nedeni ile ödenecek tazminatlar ile toplu işten çıkartmalar, şayet İşKur’a bildirilmemişse; buradan doğacak idari para cezaları, başta Adana büyükşehir belediye başkanı olmak üzere, ilgililere rücu edilmesi ve hem de bu yönüyle ‘görevi kötüye kullanma’ suçu için gerekli işlemlerin yapılması, bundan sonra yapılacak keyfi ve kötü niyetli  uygulamaların önüne geçilmesi açısından son derece önemlidir.  Umarım, Adana Büyükşehir Belediyesi hukukçuları, bu hususları başkana izah ederler ve bir an evvel bu yanlıştan dönülerek işçi kardeşlerimizin mağduriyeti giderilir.”

Ek alanı

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.