KAMPIN ARITMASI YETMİYOR DEREDEN PİS KOKULAR GELİYOR!

GÜNDEM 01.07.2019 - 18:03, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1405+ kez okundu.
 

KAMPIN ARITMASI YETMİYOR DEREDEN PİS KOKULAR GELİYOR!

    Adana’nın merkez Sarıçam ilçesinde yaklaşık 40 bin Suriyeli sığınmacının barındığı konteynır kentteki arıtma yeterli gelmeyince Bolacalı deresinde gözle görülür atık kümeleri oluştu. Çevreye pis koku yayan, toprağı ve yer altı sularını da kirleten çevre felaketine çözüm bulunması isteniyor.   PEKÖZ DEREYİ MECLİSE TAŞIDI Sarıçam Belediye Meclis Üyesi İsmail Korkmaz’ın gündeme getirdiği konuyu HDP Adana milletvekili Kemal Peköz, Türkiye Büyük millet Meclisi’ne taşıdı. Peköz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından cevaplanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Adana’nın Sarıçam ilçesi (eski) Buruk mahallesinde bulunan ve Türkiye'nin en büyük konteyner kenti olarak 35 binin üzerinde sığınmacıyı barındıran Adana Sarıçam Konaklama Merkezi’nin arıtmasından çıkan atıkların Bolacalı Deresi'ne aktığını söyledi. Peköz, “İddialara göre; dereye akan atık, dere üzerinde geniş bir atık tabakası oluşturmakta ve çevrede bulunan tarım arazilerini ve insan sağlığını tehlikeye atmaktadır” dedi. İŞTE O SORULAR Peköz, bakanın yanıtlaması istemiyle şu sorulara sordu: “Sarıçam ilçesinde bulunan konaklama merkezinin kapasitesi kaç kişidir? Merkezde şu anda kaç kişi barınmaktadır ve bu kişilerin yaş ve cinsiyete göre dağılımı nasıldır? Konaklama merkezinin içerisinde bulunan arıtma tesisinin yeterli olmadığı iddiası doğru mudur? Doğru ise bunun kampta barınan sığınmacıların sağlığını nasıl etkilemektedir? Konaklama merkezinde bulunan arıtma tesisinden tahliye edilen su ve katı atıkların Bolacalı Deresi ve civarında çevre kirliliğine neden olduğu iddiası doğru mudur? Söz konusu iddia ile ilgili Bakanlığınızın başlattığı bir araştırma başlatılmış mıdır?”  

 

 

Adana’nın merkez Sarıçam ilçesinde yaklaşık 40 bin Suriyeli sığınmacının barındığı konteynır kentteki arıtma yeterli gelmeyince Bolacalı deresinde gözle görülür atık kümeleri oluştu. Çevreye pis koku yayan, toprağı ve yer altı sularını da kirleten çevre felaketine çözüm bulunması isteniyor.

 

PEKÖZ DEREYİ MECLİSE TAŞIDI

Sarıçam Belediye Meclis Üyesi İsmail Korkmaz’ın gündeme getirdiği konuyu HDP Adana milletvekili Kemal Peköz, Türkiye Büyük millet Meclisi’ne taşıdı. Peköz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından cevaplanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Adana’nın Sarıçam ilçesi (eski) Buruk mahallesinde bulunan ve Türkiye'nin en büyük konteyner kenti olarak 35 binin üzerinde sığınmacıyı barındıran Adana Sarıçam Konaklama Merkezi’nin arıtmasından çıkan atıkların Bolacalı Deresi'ne aktığını söyledi. Peköz, “İddialara göre; dereye akan atık, dere üzerinde geniş bir atık tabakası oluşturmakta ve çevrede bulunan tarım arazilerini ve insan sağlığını tehlikeye atmaktadır” dedi.

İŞTE O SORULAR

Peköz, bakanın yanıtlaması istemiyle şu sorulara sordu: “Sarıçam ilçesinde bulunan konaklama merkezinin kapasitesi kaç kişidir? Merkezde şu anda kaç kişi barınmaktadır ve bu kişilerin yaş ve cinsiyete göre dağılımı nasıldır? Konaklama merkezinin içerisinde bulunan arıtma tesisinin yeterli olmadığı iddiası doğru mudur? Doğru ise bunun kampta barınan sığınmacıların sağlığını nasıl etkilemektedir? Konaklama merkezinde bulunan arıtma tesisinden tahliye edilen su ve katı atıkların Bolacalı Deresi ve civarında çevre kirliliğine neden olduğu iddiası doğru mudur? Söz konusu iddia ile ilgili Bakanlığınızın başlattığı bir araştırma başlatılmış mıdır?”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.