BU KADAR DA OLMAZ Kİ!

GÜNDEM 02.07.2019 - 17:26, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1823+ kez okundu.
 

BU KADAR DA OLMAZ Kİ!

Adana’da özel halk otobüslerinden ücretsiz faydalanan bazı engelli ve yaşlılar işi çığırından çıkardı. 72 Nolu Özel Halk Otobüsü Kooperatifi 2. Başkanı Zeki Tamer, “Bir günde tam 28 kez otobüsü kullanan engelli bir arkadaşımızı tespit ettik” dedi. Tamer, Egemen’e yaptığı açıklamada, bir kişinin 153 ihbar hattını arayıp özel halk otobüslerini şikayet ettiğini belirterek, yaptıkları incelemede bu kişinin bir gün içinde 28 kez araçlara ücretsiz kartıyla binip yolculuk yaptığını söyledi. Bazı yaşlıların da ücretsiz taşıma kartlarıyla Adana’ya baştan aşağı dolaştığını anlatan Tamer, “Bu suiistimallerin önüne nasıl geçeceğiz bilemiyoruz?” dedi. Ücretsiz biniş kartları alan bazı kişilerin bu kartları başkalarına da kullandırdıklarını belirlediklerini kaydeden Tamer, “Bir sürücü arkadaşımız, eşinin kartını kullanan adamı yakaladı. Kadın buraya gelip dakikalarca gözyaşı döktü, yeniden iade ettik, ne yapalım?” diye konuştu. Tamer, şehit aileleri, gaziler, engelliler, 65 üstü yaşlılar, güvenlik güçleri, bazı devlet kurumu çalışanlarının halk otobüslerinden ücretsiz faydalandıklarını sözlerine ekledi. ÖĞRENCİYİ 5 YIL ÖNCEKİ FİYATIN ALTINDA TAŞIYORUZ Adana’da şehir içi yolcu taşımacılığı yapan kooperatiflerin zorda olduklarını kaydeden Tamer, 2014 yılında; 1 lira 65 kuruşa öğrenci taşırken, 5 yıl sonra bugün öğrencileri 1 lira 55 kuruştan taşıdıklarını söyledi. Tamer, 2014 Ocak ayında 3,22 TL olan mazot fiyatının 5 yıl içinde, yüzde 100 artarak 6,44 TL’ye yükseldiğini bildirdi. 5 yıl önce minibüs satış fiyatının 180 bin lira olduğunu, bugün ise aynı aracın 400 bin liradan alınabileceğine dikkat çekti. MAZOT FİYATI İKİ KAT ARTTI ANCAK! Tamer şunları söyledi: “Elbette araçlarımızı yenilemek isteriz ancak içinde bulunduğumuz koşullar bizi zorluyor. Artan mazot fiyatları, vergiler, araç tamir ve bakım ücretlerine rağmen ayakta durmaya çalışıyoruz. Yolcu taşıma tarifesinin güncellenmesi şart. Amortisman payımız olmadan taşımacılık yapıyoruz, 5 yıl önce 6 lastiği 3 bin liraya değiştirirken bugün yalnızca 2’sini 3 bin liraya yenileyebiliyoruz.” Adana’da şehir içi yolcu taşımacılığını, Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ile birlikte 1085 minibüs, 419 özel halk otobüsü gerçekleştiriyor.  

Adana’da özel halk otobüslerinden ücretsiz faydalanan bazı engelli ve yaşlılar işi çığırından çıkardı. 72 Nolu Özel Halk Otobüsü Kooperatifi 2. Başkanı Zeki Tamer, “Bir günde tam 28 kez otobüsü kullanan engelli bir arkadaşımızı tespit ettik” dedi.

Tamer, Egemen’e yaptığı açıklamada, bir kişinin 153 ihbar hattını arayıp özel halk otobüslerini şikayet ettiğini belirterek, yaptıkları incelemede bu kişinin bir gün içinde 28 kez araçlara ücretsiz kartıyla binip yolculuk yaptığını söyledi. Bazı yaşlıların da ücretsiz taşıma kartlarıyla Adana’ya baştan aşağı dolaştığını anlatan Tamer, “Bu suiistimallerin önüne nasıl geçeceğiz bilemiyoruz?” dedi. Ücretsiz biniş kartları alan bazı kişilerin bu kartları başkalarına da kullandırdıklarını belirlediklerini kaydeden Tamer, “Bir sürücü arkadaşımız, eşinin kartını kullanan adamı yakaladı. Kadın buraya gelip dakikalarca gözyaşı döktü, yeniden iade ettik, ne yapalım?” diye konuştu.

Tamer, şehit aileleri, gaziler, engelliler, 65 üstü yaşlılar, güvenlik güçleri, bazı devlet kurumu çalışanlarının halk otobüslerinden ücretsiz faydalandıklarını sözlerine ekledi.

ÖĞRENCİYİ 5 YIL ÖNCEKİ FİYATIN ALTINDA TAŞIYORUZ

Adana’da şehir içi yolcu taşımacılığı yapan kooperatiflerin zorda olduklarını kaydeden Tamer, 2014 yılında; 1 lira 65 kuruşa öğrenci taşırken, 5 yıl sonra bugün öğrencileri 1 lira 55 kuruştan taşıdıklarını söyledi. Tamer, 2014 Ocak ayında 3,22 TL olan mazot fiyatının 5 yıl içinde, yüzde 100 artarak 6,44 TL’ye yükseldiğini bildirdi. 5 yıl önce minibüs satış fiyatının 180 bin lira olduğunu, bugün ise aynı aracın 400 bin liradan alınabileceğine dikkat çekti.

MAZOT FİYATI İKİ KAT ARTTI ANCAK!

Tamer şunları söyledi: “Elbette araçlarımızı yenilemek isteriz ancak içinde bulunduğumuz koşullar bizi zorluyor. Artan mazot fiyatları, vergiler, araç tamir ve bakım ücretlerine rağmen ayakta durmaya çalışıyoruz. Yolcu taşıma tarifesinin güncellenmesi şart. Amortisman payımız olmadan taşımacılık yapıyoruz, 5 yıl önce 6 lastiği 3 bin liraya değiştirirken bugün yalnızca 2’sini 3 bin liraya yenileyebiliyoruz.”

Adana’da şehir içi yolcu taşımacılığını, Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ile birlikte 1085 minibüs, 419 özel halk otobüsü gerçekleştiriyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.