Başkan Kutluca Kuraklığa Dikkat Çekti

GÜNDEM 03.07.2019 - 12:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2654+ kez okundu.
 

Başkan Kutluca Kuraklığa Dikkat Çekti

  TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca, küresel ısınma ve iklim değişikliğin Türkiye’ye ve Adana’ya olan olumsuz etkilerine dikkat çekerek “çevresel ve sosyo-ekonomik etkilerinin azaltılması yolunda atılacak adımlara, başta iş adamları olmak üzere,  millet olarak destek olmalıyız’’ dedi. KÜRESEL ISINMA VE ADANA Yazılı bir açıklama yapan Kutluca, bilim insanlarının yaptığı araştırmalara göre, önümüzdeki yıllarda küresel ısınmanın artarak devam edeceğini, ülkemizdeki bazı bölgelerde yağışların artacağını,  bazı bölgelerde de kuraklık ihtimalinin olacağının öngörüldüğünü söyledi. Kutluca,  ‘’ Adana bir tarım bölgesidir. Küresel ısınma neticesinde Çukurova’da meydana gelebilecek bir kuraklık tüm Türkiye’yi etkileyecektir. Bu nedenle, uluslararası düzeyde yapılan tüm görüşme ve çalışmalar neticesinde küresel sera gazı salınımlarının azaltılması yönünde alınacak önlemlere mutlaka uyulmalı,  merkezi ve yerel yönetimler ise acil eylem planlarını vakit kaybetmeden devreye koymalıdır’’ ifadesini kullandı. TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca, ülkemizin sürdürülebilir iktisadi kalkınmasının devam edebilmesi için, küresel ısınma ve iklim değişikliğine karşı uluslararası düzeyde takip edilen politikaların izlenmesi gerektiğinin altını çizerek, ‘’Çevresel ve sosyo-ekonomik etkilerinin azaltılması hususunda atılacak adımlara, başta işadamları olmak üzere millet olarak mutlaka destek olmalıyız.  TÜMSİAD, ülke yararına olan her konuda yardımcı olmaya devam edecektir’’ açıklamasında bulundu.  

 

TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca, küresel ısınma ve iklim değişikliğin Türkiye’ye ve Adana’ya olan olumsuz etkilerine dikkat çekerek “çevresel ve sosyo-ekonomik etkilerinin azaltılması yolunda atılacak adımlara, başta iş adamları olmak üzere,  millet olarak destek olmalıyız’’ dedi.

KÜRESEL ISINMA VE ADANA

Yazılı bir açıklama yapan Kutluca, bilim insanlarının yaptığı araştırmalara göre, önümüzdeki yıllarda küresel ısınmanın artarak devam edeceğini, ülkemizdeki bazı bölgelerde yağışların artacağını,  bazı bölgelerde de kuraklık ihtimalinin olacağının öngörüldüğünü söyledi. Kutluca,  ‘’ Adana bir tarım bölgesidir. Küresel ısınma neticesinde Çukurova’da meydana gelebilecek bir kuraklık tüm Türkiye’yi etkileyecektir. Bu nedenle, uluslararası düzeyde yapılan tüm görüşme ve çalışmalar neticesinde küresel sera gazı salınımlarının azaltılması yönünde alınacak önlemlere mutlaka uyulmalı,  merkezi ve yerel yönetimler ise acil eylem planlarını vakit kaybetmeden devreye koymalıdır’’ ifadesini kullandı.

TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca, ülkemizin sürdürülebilir iktisadi kalkınmasının devam edebilmesi için, küresel ısınma ve iklim değişikliğine karşı uluslararası düzeyde takip edilen politikaların izlenmesi gerektiğinin altını çizerek, ‘’Çevresel ve sosyo-ekonomik etkilerinin azaltılması hususunda atılacak adımlara, başta işadamları olmak üzere millet olarak mutlaka destek olmalıyız.  TÜMSİAD, ülke yararına olan her konuda yardımcı olmaya devam edecektir’’ açıklamasında bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.