HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK

GÜNDEM 09.07.2019 - 16:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2326+ kez okundu.
 

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Emekli Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Bunsuz:
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Emekli Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Bunsuz, 12 milyonu aşkın emeklinin 5 milyonunun ikinci bir işte çalışmak zorunda kaldığını veya iş aradığını belirterek, “Emekli, Temmuz ayı enflasyonuyla bir kez daha hayal kırıklığına uğramıştır. En düşük maaşı alan işçi emeklisine 56, en düşük maaşı alan memur emeklisine 138 lira, en düşük maaşı alan Bağkur emeklisine 69 lira zam yapılmıştır.” dedi. ZAMLAR YAĞIYOR, EMEKLİ ZAMMI YÜZDE 5! Bunsuz, sendika binasında çeşitli sivil toplum kuruluşu ve oda başkanlarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, emeklilere yapılan son zamma tepki gösterdi. Bunsuz, “Savaşa, talana, Saray’a değil, emekli ve emekçiye bütçe” verilmesini istedi. Emeklilerin ücret zammının Ocak ve Temmuz aylarında belirlendiğini hatırlatan Bunsuz, İstanbul Büyükşehir Belediye seçimi nedeniyle ertelenen zamların haziran ayı sonu itibarıyla adeta yağdığını bildirdi. Emeklilerin alım gücünün ciddi ölçüde zayıfladığına dikkat çeken Bunsuz, şöyle devam etti: “Son enflasyon yüzde üç olarak ayarlanmış böylece bizlere yüzde 5 ile yüzde 6 arasında zam reva görülmüştür. Aklımızla dalga geçercesine hangi amaçla oluşturulduğu şaibeli olan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyelerine yüzde 40 zam yapılarak ücretleri 18 bin TL'ye yükseltilmiştir Bu durumun hangi ekonomik modelin ya da hangi vicdanın ürünü olduğunu merak ediyoruz.” EMEKLİ AYLIKLARI 2 BİN 500 LİRANIN ALTINDA OLMASIN DİSK Emekli Sen Adana Şube 2. Başkanı İsalet Torun Bezeyiş ise emeklilerin toplu sözleşmeli sendikal örgütlenmesinin önüne engeller çıkarıldığını söyledi. Bezeyiş, “Kendimizi ifade etme özgürlüğümüz gasp edilmeye çalışılıyor. Gerek Anayasamızın 90. maddesi gerekse de imzalamış olduğumuz uluslararası sözleşmeler yok sayılarak sendikamız aleyhine kapatma davaları açılıyor” dedi. İktidarın örgütlü bir güç olmalarından korktuğuna dikkat çeken Bezeyiş, şöyle devam etti: “Haziran ayı sonu itibarıyla temel gıda ve tüketim mallarına yapılan tüm zamlar geri çekilsin. Türkiye İstatistik Kurumu, siyasi baskılardan uzak ve iktidarın prangalarından kurtularak enflasyon verilerini bilimsel ve objektif bir şekilde yeniden açıklasın. Emekli aylıkları dul ve yetimler dahil 2 bin 500 liranın altında olmasın.  Sağlıkta katkı payı kaldırılsın, emeklinin nitelikli sağlık hizmetinden faydalanması sağlansın. Emeklilerin ücretleri yalnızca enflasyona endeksli değil, milli gelir artışı da göz önüne alınarak belirlensin. Emekli ikramiyeleri yıl içinde 1750 liraya yükseltilsin ve her yıl güncellensin. Emeklilerin toplu sözleşmeli sendikal örgütlenmesi önündeki engeller kaldırılarak yasal düzenlemeler acilen hayata geçirilsin.”
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Emekli Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Bunsuz:

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Emekli Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Bunsuz, 12 milyonu aşkın emeklinin 5 milyonunun ikinci bir işte çalışmak zorunda kaldığını veya iş aradığını belirterek, “Emekli, Temmuz ayı enflasyonuyla bir kez daha hayal kırıklığına uğramıştır. En düşük maaşı alan işçi emeklisine 56, en düşük maaşı alan memur emeklisine 138 lira, en düşük maaşı alan Bağkur emeklisine 69 lira zam yapılmıştır.” dedi.

ZAMLAR YAĞIYOR, EMEKLİ ZAMMI YÜZDE 5!

Bunsuz, sendika binasında çeşitli sivil toplum kuruluşu ve oda başkanlarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, emeklilere yapılan son zamma tepki gösterdi. Bunsuz, “Savaşa, talana, Saray’a değil, emekli ve emekçiye bütçe” verilmesini istedi. Emeklilerin ücret zammının Ocak ve Temmuz aylarında belirlendiğini hatırlatan Bunsuz, İstanbul Büyükşehir Belediye seçimi nedeniyle ertelenen zamların haziran ayı sonu itibarıyla adeta yağdığını bildirdi. Emeklilerin alım gücünün ciddi ölçüde zayıfladığına dikkat çeken Bunsuz, şöyle devam etti: “Son enflasyon yüzde üç olarak ayarlanmış böylece bizlere yüzde 5 ile yüzde 6 arasında zam reva görülmüştür. Aklımızla dalga geçercesine hangi amaçla oluşturulduğu şaibeli olan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyelerine yüzde 40 zam yapılarak ücretleri 18 bin TL'ye yükseltilmiştir Bu durumun hangi ekonomik modelin ya da hangi vicdanın ürünü olduğunu merak ediyoruz.”

EMEKLİ AYLIKLARI 2 BİN 500 LİRANIN ALTINDA OLMASIN

DİSK Emekli Sen Adana Şube 2. Başkanı İsalet Torun Bezeyiş ise emeklilerin toplu sözleşmeli sendikal örgütlenmesinin önüne engeller çıkarıldığını söyledi. Bezeyiş, “Kendimizi ifade etme özgürlüğümüz gasp edilmeye çalışılıyor. Gerek Anayasamızın 90. maddesi gerekse de imzalamış olduğumuz uluslararası sözleşmeler yok sayılarak sendikamız aleyhine kapatma davaları açılıyor” dedi. İktidarın örgütlü bir güç olmalarından korktuğuna dikkat çeken Bezeyiş, şöyle devam etti: “Haziran ayı sonu itibarıyla temel gıda ve tüketim mallarına yapılan tüm zamlar geri çekilsin. Türkiye İstatistik Kurumu, siyasi baskılardan uzak ve iktidarın prangalarından kurtularak enflasyon verilerini bilimsel ve objektif bir şekilde yeniden açıklasın. Emekli aylıkları dul ve yetimler dahil 2 bin 500 liranın altında olmasın.  Sağlıkta katkı payı kaldırılsın, emeklinin nitelikli sağlık hizmetinden faydalanması sağlansın. Emeklilerin ücretleri yalnızca enflasyona endeksli değil, milli gelir artışı da göz önüne alınarak belirlensin. Emekli ikramiyeleri yıl içinde 1750 liraya yükseltilsin ve her yıl güncellensin. Emeklilerin toplu sözleşmeli sendikal örgütlenmesi önündeki engeller kaldırılarak yasal düzenlemeler acilen hayata geçirilsin.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.