“150 MİLYON GELİR VAR İŞÇİNİN PARASINI ÖDERSİNİZ”

09.08.2019 - 18:38, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2192+ kez okundu.
 

“150 MİLYON GELİR VAR İŞÇİNİN PARASINI ÖDERSİNİZ”

Adana’da Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP’li üyelerin Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın istediği 169 milyon lira tutarındaki borçlanma yetkisine onay vermeyişlerinin yankıları sürüyor. Dün de meclise gelen konuyu grup sözcüleri tartıştı. Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkanvekili Mustafa Bayar başkanlığında bir araya geldi. AK Parti Grup Sözcüsü Ozan Gülaçtı, Başkan Karalar’ın ret kararının ardından söylediği, “Siz siyasetin Allah’ını yapıyorsunuz” sözlerinin tutanaklara dahil edilmesini istedi. Oylamanın ardından meclis üyelerine yönelik küfürlü sözler sarf eden kişinin bulunmasını isteyen Gülaçtı, 169 milyonluk borçlanmanın 84 ay yani 7 yılda ödenmesinin planlandığını anlattı. Gülaçtı, ASKİ dahil belediye işçilerine ödenen paranın 35 milyon lira olduğunu hatırlatarak, ASKİ dahil gelirin ise 150 milyon lirayı bulduğunu söyledi. Gülaçtı, “Belediye gelirlerinin 5’te 1’ini bulan işçi maaşlarını ödeyebilir” dedi. Gülaçtı, “Biz bu yetkiyi veririz ancak Adana’ya şunu kazandıracağız deyin. Başkan da siyasetin kralını yapıyor” diye konuştu. AK Partili Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik de borçlanmada ret oyu çıkınca belediye trollerinin sosyal medyada kendilerini hedef gösterdiğini söyledi. CHP Grup Sözcüsü Serdar Seyhan da dün kullanılan küfürlü sözlerin meclise söylendiğini aktararak, “Bu sözleri iade ediyorum” ifadelerini kullandı. Seyhan, Karalar’ın borçlanmayı şahsına değil Adana için istediğini ifade ederek “Meclis üyeleriyle istişare ettik, detaylarıyla anlattık. Bu borçlanma yetkisinin reddi siyasidir” dedi. Meclis’te gündeme alınan ve komisyonlarda görüşülen maddelerden 10’u da kabul edildi. Bu arada, sosyal medya üzerinden de ret kararına yönelik tepkiler sürüyor. Bu arada, şayet belediye başkanı isterse borçlanma yetkisini bir yıl içerisinde yeniden meclis gündemine getirebiliyor.

Adana’da Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP’li üyelerin Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın istediği 169 milyon lira tutarındaki borçlanma yetkisine onay vermeyişlerinin yankıları sürüyor. Dün de meclise gelen konuyu grup sözcüleri tartıştı.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkanvekili Mustafa Bayar başkanlığında bir araya geldi. AK Parti Grup Sözcüsü Ozan Gülaçtı, Başkan Karalar’ın ret kararının ardından söylediği, “Siz siyasetin Allah’ını yapıyorsunuz” sözlerinin tutanaklara dahil edilmesini istedi. Oylamanın ardından meclis üyelerine yönelik küfürlü sözler sarf eden kişinin bulunmasını isteyen Gülaçtı, 169 milyonluk borçlanmanın 84 ay yani 7 yılda ödenmesinin planlandığını anlattı. Gülaçtı, ASKİ dahil belediye işçilerine ödenen paranın 35 milyon lira olduğunu hatırlatarak, ASKİ dahil gelirin ise 150 milyon lirayı bulduğunu söyledi. Gülaçtı, “Belediye gelirlerinin 5’te 1’ini bulan işçi maaşlarını ödeyebilir” dedi. Gülaçtı, “Biz bu yetkiyi veririz ancak Adana’ya şunu kazandıracağız deyin. Başkan da siyasetin kralını yapıyor” diye konuştu. AK Partili Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik de borçlanmada ret oyu çıkınca belediye trollerinin sosyal medyada kendilerini hedef gösterdiğini söyledi.

CHP Grup Sözcüsü Serdar Seyhan da dün kullanılan küfürlü sözlerin meclise söylendiğini aktararak, “Bu sözleri iade ediyorum” ifadelerini kullandı. Seyhan, Karalar’ın borçlanmayı şahsına değil Adana için istediğini ifade ederek “Meclis üyeleriyle istişare ettik, detaylarıyla anlattık. Bu borçlanma yetkisinin reddi siyasidir” dedi.

Meclis’te gündeme alınan ve komisyonlarda görüşülen maddelerden 10’u da kabul edildi. Bu arada, sosyal medya üzerinden de ret kararına yönelik tepkiler sürüyor. Bu arada, şayet belediye başkanı isterse borçlanma yetkisini bir yıl içerisinde yeniden meclis gündemine getirebiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.