Gönlümüzü rahatlatmadı

GÜNDEM 18.08.2019 - 18:36, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1743+ kez okundu.
 

Gönlümüzü rahatlatmadı

Memur-Sen Başkanvekili Bekir Nennioğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk toplu sözleşmesinin ilavelerle zenginleştirilmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.
  Memur-Sen Başkanvekili Bekir Nennioğlu, Toplu Sözleşme Görüşmeleri'nin başladığını hatırlatarak, Kamu İşveren Heyeti'nin sunduğu ilk teklifin,  geç kalmış ve geçiştirmeye odaklanmış olduğunu söyledi.  Nennioğlu, düzenlediği basın toplantısında, önerilen rakam ve oranların kendilerine teklif edilmesi bir tarafa  masanın çevresinde dahi terennüm edilmemesi gerektiğine dikkat çekerek, "Hükümetin masaya sunduğu ilk teklif hiç kimsenin aklına yatmaz, gönlünü rahatlatmaz.   Hükümet, bu teklifin,  Yeni, Büyük ve Güçlü Türkiye  hedeflerini ve gerçeklerini  yok sayanlara can suyu vermek,  kamu görevlilerini  enflasyona ezdirmeme kararından da açıkça vazgeçmek olduğunu görmelidir.   Daha da önemlisi hükümet,  kalkınmayı önemsediğine,  adaleti öncelediğine dair  ispatı ve icraatı,  toplu sözleşme masasına sunduğu yeni teklifle  hem teyit hem de tescil etmelidir." dedi.    Kamu görevlilerinin  mali ve sosyal haklarına,  demokratik ve sendikal haklarına,  özlük hakları ve çalışma şartlarına dair   tekliflerinden bihaber kalmış bir profil çizilmesinin ne kabul edilir ne de anlaşılır bir tutum olduğunu hatırlatan Nennioğlu, " Hükümetin masaya sunduğu 2020 ve 2021 yıllarında maaş ve ücretlere yansıtılacak 2020 için % 3,5 + %3 ve 2021 için %3 + % 2,5…   Bu oranlar;  Hükümetin açıkladığı ekonomik hedeflerle uyumlu değil. Bu oranlar, hükümet tarafından deklare edilen enflasyon tahminleri ve beklentilerine uygun değil.  Hükümetin teklifi,  faiz oranlarındaki düşmeyi,  kurdaki aşağı yönlü hareketi,  elektrik, doğalgaz ve diğer bazı temel ürünlerin fiyatlarındaki yukarıya yükselişi  doğrulamıyor ve aksine yok sayıyor. " diye konuştu.  Nennioğlu şöyle konuştu: "  Memuru enflasyona ezdirmeyiz vaadi hükümet tarafından öncelikle  teklif bandında korunması gerekir.   Hükümetin masaya sunduğu ilk teklifte  ek göstergeden,  kademe derece sınırlamasının kaldırılmasına,  teklifimizde yer alan taban aylığa seyyanen zamdan,  refah payına sözleşmeli personelin kadroya geçmesinden,  kılık-kıyafet yasağının kaldırılmasına,  gelir vergisi mağduriyetinin son bulmasından  dayanışma  aidatı ve toplu sözleşme ikramiyesine,   yerel yönetim seçimleri sonrası iş güvencesine ve sendikal haklara yönelik saldırılardan keyfi ve eziyet edici geçici görevlendirmeye  genel toplu sözleşme kapsamındaki bir çok konu başlığı  hiçbir şekilde dikkate alınmamıştır. Biz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin  ilk toplu sözleşmesinin, imzaya çağıran bir içerikle yürütülmesini beklerken, nizaya ve sahaya çağıran bir teklifle karşılaştık.   Bu teklifin tamamlanmaya,  ilavelerle zenginleştirilmeye ihtiyacı var. " 
Memur-Sen Başkanvekili Bekir Nennioğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk toplu sözleşmesinin ilavelerle zenginleştirilmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

 

Memur-Sen Başkanvekili Bekir Nennioğlu, Toplu Sözleşme Görüşmeleri'nin başladığını hatırlatarak, Kamu İşveren Heyeti'nin sunduğu ilk teklifin, 
geç kalmış ve geçiştirmeye odaklanmış olduğunu söyledi. 

Nennioğlu, düzenlediği basın toplantısında, önerilen rakam ve oranların kendilerine teklif edilmesi bir tarafa
 masanın çevresinde dahi terennüm edilmemesi gerektiğine dikkat çekerek, "Hükümetin masaya sunduğu ilk teklif hiç kimsenin aklına yatmaz, gönlünü rahatlatmaz.
 
Hükümet, bu teklifin,
 Yeni, Büyük ve Güçlü Türkiye 
hedeflerini ve gerçeklerini
 yok sayanlara can suyu vermek, 
kamu görevlilerini
 enflasyona ezdirmeme kararından da açıkça vazgeçmek olduğunu görmelidir.  
Daha da önemlisi hükümet,
 kalkınmayı önemsediğine, 
adaleti öncelediğine dair 
ispatı ve icraatı,
 toplu sözleşme masasına sunduğu yeni teklifle 
hem teyit hem de tescil etmelidir." dedi. 

 

Kamu görevlilerinin
 mali ve sosyal haklarına,
 demokratik ve sendikal haklarına, 
özlük hakları ve çalışma şartlarına dair  
tekliflerinden bihaber kalmış bir profil çizilmesinin ne kabul edilir ne de anlaşılır bir tutum olduğunu hatırlatan Nennioğlu, "
Hükümetin masaya sunduğu 2020 ve 2021 yıllarında maaş ve ücretlere yansıtılacak 2020 için % 3,5 + %3 ve 2021 için %3 + % 2,5…
 
Bu oranlar;
 Hükümetin açıkladığı ekonomik hedeflerle uyumlu değil. Bu oranlar, hükümet tarafından deklare edilen enflasyon tahminleri ve beklentilerine uygun değil.
 Hükümetin teklifi, 
faiz oranlarındaki düşmeyi, 
kurdaki aşağı yönlü hareketi, 
elektrik, doğalgaz ve diğer bazı temel ürünlerin fiyatlarındaki yukarıya yükselişi
 doğrulamıyor ve aksine yok sayıyor.
" diye konuştu. 

Nennioğlu şöyle konuştu: " 
Memuru enflasyona ezdirmeyiz vaadi hükümet tarafından öncelikle 
teklif bandında korunması gerekir.
 
Hükümetin masaya sunduğu ilk teklifte
 ek göstergeden,
 kademe derece sınırlamasının kaldırılmasına,
 teklifimizde yer alan taban aylığa seyyanen zamdan,
 refah payına sözleşmeli personelin kadroya geçmesinden,
 kılık-kıyafet yasağının kaldırılmasına,
 gelir vergisi mağduriyetinin son bulmasından  dayanışma  aidatı ve toplu sözleşme ikramiyesine,
  yerel yönetim seçimleri sonrası iş güvencesine ve sendikal haklara yönelik saldırılardan keyfi ve eziyet edici geçici görevlendirmeye
 genel toplu sözleşme kapsamındaki bir çok konu başlığı 
hiçbir şekilde dikkate alınmamıştır. Biz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin 
ilk toplu sözleşmesinin, imzaya çağıran bir içerikle yürütülmesini beklerken,
nizaya ve sahaya çağıran bir teklifle karşılaştık.
 
Bu teklifin tamamlanmaya,
 ilavelerle zenginleştirilmeye ihtiyacı var.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.