YAĞMUR ALTINDA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ŞÖLENİ

GÜNDEM 01.09.2019 - 17:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1591+ kez okundu.
 

YAĞMUR ALTINDA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ŞÖLENİ

  Ceyhan Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen şölen, yağmur altında coşkuyla kutlandı.   Sabah yapılan resmi törenin ardından Ceyhan Belediyesi'nin organize ettiği fener alayı ve Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan konser geceye damgasını vurdu. Ceyhan Belediye Başkan Vekili Cemal Gürel İlçi, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, CHP ve İYİ Parti ilçe başkanları ile yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda Ceyhanlı'nın katıldığı fener alayı büyük ilgi gördü. Şiddetli yağmura aldırış etmeden Murat Göğebakan Kültür Merkezi'ne kadar yürüyen vatandaşlar, bayrak ve meşaleler ile cadde ve sokakları renklendirirken, yürüyüş boyunca belirli noktalarda havai fişek gösterileri gökyüzünü aydınlattı.   Yürüyüşün ardından Murat Göğebakan Kültür Merkezi’nde etkinlikler devam etti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aziz silah arkadaşları, gazi ve şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sinevizyon gösterimi ile 30 Ağustos Zaferi’nin önemi vurgulandı. Yoğun ilgi dolayısıyla salona sığmayan vatandaşlar gösterileri ayakta izledi.   Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı yapan Ceyhan Belediye Başkan Vekili Cemal Gürsel İlçi, “Böylesi kıymetli bir günde 7’den 70’e herkesin sevgisini kazanmış bir başkana, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a vekalet etmenin onurunu yaşıyorum. Kurtuluş mücadelemizi taçlandıran, Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün önderlik ettiği Büyük Taarruz  Zaferi’nin 97. yıl dönümünde aynı coşku ve vatan sevgisiyle onların aziz hatıralarını anmak biz vatan evlatlarının asli görevidir. Milli bayramlar sadece geçmişi yad etmek için değil, gelecek nesillere ecdadın mücadelesini ve ülkemizin değerlerine sahip çıkmayı öğretmek açısından da önemlidir. Elinde bayraklarla vatanına, ecdadına ve geleceğine sahip çıkmak için bugün burada bizimle olan herkesi kalbimdeki coşku vatan aşkıyla kucaklıyorum. Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını derin bir minnet duygusuyla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun” dedi.   Ceyhan Belediyesi Kültür Sanat Topluluğu’nun Atatürk’ün en sevdiği şarkılardan oluşan konseri ilgi ile izlendi.

 

Ceyhan Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen şölen, yağmur altında coşkuyla kutlandı.

 

Sabah yapılan resmi törenin ardından Ceyhan Belediyesi'nin organize ettiği fener alayı ve Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan konser geceye damgasını vurdu. Ceyhan Belediye Başkan Vekili Cemal Gürel İlçi, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, CHP ve İYİ Parti ilçe başkanları ile yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda Ceyhanlı'nın katıldığı fener alayı büyük ilgi gördü. Şiddetli yağmura aldırış etmeden Murat Göğebakan Kültür Merkezi'ne kadar yürüyen vatandaşlar, bayrak ve meşaleler ile cadde ve sokakları renklendirirken, yürüyüş boyunca belirli noktalarda havai fişek gösterileri gökyüzünü aydınlattı.

 

Yürüyüşün ardından Murat Göğebakan Kültür Merkezi’nde etkinlikler devam etti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aziz silah arkadaşları, gazi ve şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sinevizyon gösterimi ile 30 Ağustos Zaferi’nin önemi vurgulandı. Yoğun ilgi dolayısıyla salona sığmayan vatandaşlar gösterileri ayakta izledi.

 

Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı yapan Ceyhan Belediye Başkan Vekili Cemal Gürsel İlçi, “Böylesi kıymetli bir günde 7’den 70’e herkesin sevgisini kazanmış bir başkana, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a vekalet etmenin onurunu yaşıyorum. Kurtuluş mücadelemizi taçlandıran, Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün önderlik ettiği Büyük Taarruz  Zaferi’nin 97. yıl dönümünde aynı coşku ve vatan sevgisiyle onların aziz hatıralarını anmak biz vatan evlatlarının asli görevidir. Milli bayramlar sadece geçmişi yad etmek için değil, gelecek nesillere ecdadın mücadelesini ve ülkemizin değerlerine sahip çıkmayı öğretmek açısından da önemlidir.

Elinde bayraklarla vatanına, ecdadına ve geleceğine sahip çıkmak için bugün burada bizimle olan herkesi kalbimdeki coşku vatan aşkıyla kucaklıyorum. Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını derin bir minnet duygusuyla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun” dedi.

 

Ceyhan Belediyesi Kültür Sanat Topluluğu’nun Atatürk’ün en sevdiği şarkılardan oluşan konseri ilgi ile izlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.