UTANCIN ZİRVESİNDEYİZ

GÜNDEM 25.10.2019 - 17:32, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1967+ kez okundu.
 

UTANCIN ZİRVESİNDEYİZ

Türkiye’nin en yoksul ili haline gelen Adana, suça itilen çocuk, doğum yapan çocuk, çocuk evliliği, uyuşturucu, cezaevindeki hükümlü sayısı, iş kazaları ve intihar vakalarında da başı çeken iller arasına girdi.
ACI GERÇEĞİMİZ  Bir dönemim beyaz altın diyarı olan, gelişmiş sanayisi ve tarımıyla ön plana çıkan Adana, yıllardır sanayi teşviklerinden de mahrum bırakılan bir şehir oldu. Kamu yatrımlarından en az payı alan Adana, en çok şehit veren il sıralamasında da yerini korurken ne yazık ki utanç boyutunda da zirveyi zorlayan bir il oldu. CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer rakamlarla acı gerçeği açıkladı.  İŞTE GELİP DAYANDIĞIMIZ YER CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Türkiye’de Adana’nın suça itilen çocuk sayısında 13, doğum yapan çocuk sayısında 7, çocuk evliliklerde 12, uyuşturucu suçunda 3, cezaevine giren hükümlü sayısında 5, iş kazası denilen iş cinayetlerinde 8, nüfusa oranla Suriyeli sayısında 5, intihar vakalarımnda ise 6’ıncı sırada olduğunu söyledi. İşte Adana’nın gelip dayandığı yer…
Türkiye’nin en yoksul ili haline gelen Adana, suça itilen çocuk, doğum yapan çocuk, çocuk evliliği, uyuşturucu, cezaevindeki hükümlü sayısı, iş kazaları ve intihar vakalarında da başı çeken iller arasına girdi.

ACI GERÇEĞİMİZ 

Bir dönemim beyaz altın diyarı olan, gelişmiş sanayisi ve tarımıyla ön plana çıkan Adana, yıllardır sanayi teşviklerinden de mahrum bırakılan bir şehir oldu. Kamu yatrımlarından en az payı alan Adana, en çok şehit veren il sıralamasında da yerini korurken ne yazık ki utanç boyutunda da zirveyi zorlayan bir il oldu. CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer rakamlarla acı gerçeği açıkladı. 
İŞTE GELİP DAYANDIĞIMIZ YER
CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Türkiye’de Adana’nın suça itilen çocuk sayısında 13, doğum yapan çocuk sayısında 7, çocuk evliliklerde 12, uyuşturucu suçunda 3, cezaevine giren hükümlü sayısında 5, iş kazası denilen iş cinayetlerinde 8, nüfusa oranla Suriyeli sayısında 5, intihar vakalarımnda ise 6’ıncı sırada olduğunu söyledi. İşte Adana’nın gelip dayandığı yer…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.