ALİ’M VE SONRASI

GÜNDEM 28.10.2019 - 17:37, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 3083+ kez okundu.
 

ALİ’M VE SONRASI

KHK ile görevden alınan Mehmet Alkan’ın bu kitabı, tarihe not düşmek için …
  KHK ile ihraç edilen eski Yarbay Mehmet Alkan, ‘’Ali’m ve Sonrası’’ adlı yeni kitabının imza günü için Adana’daydı. Alkan, Karahan Kitabevi’nde yeni kitabını imzaladı.  KARDEŞİ ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜ  Türkiye onu 21 Ağustos 2015 tarihinde Şırnakın Beytüşşebap ilçesinde şehit düşen Yüzbaşı Ali Alkan için memleketi Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninde tanıdı.   Kardeşinin cenazesine üniformasıyla katılan Jandarma Yarbay Mehmet Alkan, Türk bayrağına sarılı tabutun başında şehit kardeşine "Ali’m" diye seslenmişti.  İSYAN ETMİŞTİ Yarbay Alkan, tabutun başında şapkasını çıkarıp haykırarak, "Buradaki vatan evladı daha 32 yaşında. Vatanına, sevdiklerine doyamadı. Bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor" diye isyan etmişti. BİR ŞEHİT, BİR ÇIĞLIK… KHK ile görevden alınan Yarbay Mehmet Alkan tarafından tarihe not düşmek amacıyla yazılan ‘Ali’m ve Sonrası’ kitabının kapağında ,’’Bir şehit, bir çığlık, bir kardeş, hak, hukuk, adalet, biraz siyaset’’ ibareleri de dikkat çekiyor.  23 AĞUSTOS VE SONRASI Mehmet Alkan ile yeni kitabıyla igili konuştuk. 21 Ağustos’ta şehit düşen kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan için 23 Ağustos günü Osmaniye Ulu Camii’nde düzenenlenen cenaze töreni ve sonrasında yaşananlar ile şehit kardeşinin biyografisine yer veriliyor kitapta.    DOĞRU SÖYLEYENİ 9 KÖYDEN KOVARLAR Mehmet Alkan, yeni kitabıyla ilgili sorularımıza şu yanıtları verdi: ‘’Kardeşimin cenazesinden sonra doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar misali 15 Temmuz da bahane edilerek  terörist ilan edilip Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edildim.  Bir hukuk mücadelesine giriştim ama hukuk yok. Adalet sarayları vardı ama adalet dağıtan hakimler yoktu. Doğru cevaplar verecek yetkililer de yoktu. Olan bitenler hakkında bir bilgi kirliği vardı. Bu ortamda gerçekte ne oldu, ne bitti, biz ne dedik, onlar ne dedi, herkes her şeyi görsün, bilsin, okusun diye bu kitabı çıkardım.  KİTABIN GELİRİ ÖĞRENCİLERE BURS OLARAK VERİLECEK Şu an kitap yeni çıktı. Kitaptan elde edeceğimiz geliri şehit kardeşim Ali’nin adını yaşatmak için kurdumuğumuz Şehit Yüzbaşı Ali Alkan Vakfı’na bağışlayacağım. Şu an dokuz öğrenciye burs veriyoruz. Kitabın geliriyle belki biraz daha fazla burs veririz.  Kitap çıkalı henüz üç hafta oldu. Ankara’da bir tanıtım yaptık.  Antalya Kitap Fuarı’na katıldım. Bugün Adana’dayız. Düziçi Karacaoğlan Kitap Fuarı’na katılacağım. Daha sonra İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı’nda olacağım.   Özellikle bizim gibi terörist ilan edilenler, KHK’lılar, bu bereketli toprakların ve vicdan sahibi insanların hafızasına yerleşmiş. Bir çok yerde o vicdan sahipleri bizi görünce duygulanıyor. ‘’
KHK ile görevden alınan Mehmet Alkan’ın bu kitabı, tarihe not düşmek için …

 

KHK ile ihraç edilen eski Yarbay Mehmet Alkan, ‘’Ali’m ve Sonrası’’ adlı yeni kitabının imza günü için Adana’daydı. Alkan, Karahan Kitabevi’nde yeni kitabını imzaladı. 
KARDEŞİ ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜ 
Türkiye onu 21 Ağustos 2015 tarihinde Şırnakın Beytüşşebap ilçesinde şehit düşen Yüzbaşı Ali Alkan için memleketi Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninde tanıdı.  
Kardeşinin cenazesine üniformasıyla katılan Jandarma Yarbay Mehmet Alkan, Türk bayrağına sarılı tabutun başında şehit kardeşine "Ali’m" diye seslenmişti. 
İSYAN ETMİŞTİ
Yarbay Alkan, tabutun başında şapkasını çıkarıp haykırarak, "Buradaki vatan evladı daha 32 yaşında. Vatanına, sevdiklerine doyamadı. Bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor" diye isyan etmişti.
BİR ŞEHİT, BİR ÇIĞLIK…
KHK ile görevden alınan Yarbay Mehmet Alkan tarafından tarihe not düşmek amacıyla yazılan ‘Ali’m ve Sonrası’ kitabının kapağında ,’’Bir şehit, bir çığlık, bir kardeş, hak, hukuk, adalet, biraz siyaset’’ ibareleri de dikkat çekiyor. 
23 AĞUSTOS VE SONRASI
Mehmet Alkan ile yeni kitabıyla igili konuştuk. 21 Ağustos’ta şehit düşen kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan için 23 Ağustos günü Osmaniye Ulu Camii’nde düzenenlenen cenaze töreni ve sonrasında yaşananlar ile şehit kardeşinin biyografisine yer veriliyor kitapta.   
DOĞRU SÖYLEYENİ 9 KÖYDEN KOVARLAR
Mehmet Alkan, yeni kitabıyla ilgili sorularımıza şu yanıtları verdi:
‘’Kardeşimin cenazesinden sonra doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar misali 15 Temmuz da bahane edilerek  terörist ilan edilip Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edildim. 
Bir hukuk mücadelesine giriştim ama hukuk yok. Adalet sarayları vardı ama adalet dağıtan hakimler yoktu. Doğru cevaplar verecek yetkililer de yoktu. Olan bitenler hakkında bir bilgi kirliği vardı. Bu ortamda gerçekte ne oldu, ne bitti, biz ne dedik, onlar ne dedi, herkes her şeyi görsün, bilsin, okusun diye bu kitabı çıkardım. 
KİTABIN GELİRİ ÖĞRENCİLERE BURS OLARAK VERİLECEK
Şu an kitap yeni çıktı. Kitaptan elde edeceğimiz geliri şehit kardeşim Ali’nin adını yaşatmak için kurdumuğumuz Şehit Yüzbaşı Ali Alkan Vakfı’na bağışlayacağım. Şu an dokuz öğrenciye burs veriyoruz. Kitabın geliriyle belki biraz daha fazla burs veririz. 
Kitap çıkalı henüz üç hafta oldu. Ankara’da bir tanıtım yaptık.  Antalya Kitap Fuarı’na katıldım. Bugün Adana’dayız. Düziçi Karacaoğlan Kitap Fuarı’na katılacağım. Daha sonra İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı’nda olacağım.  
Özellikle bizim gibi terörist ilan edilenler, KHK’lılar, bu bereketli toprakların ve vicdan sahibi insanların hafızasına yerleşmiş. Bir çok yerde o vicdan sahipleri bizi görünce duygulanıyor. ‘’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.