168 bin yabancı ülkemizde mülk edindi..

GÜNDEM 31.10.2019 - 16:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1024+ kez okundu.
 

168 bin yabancı ülkemizde mülk edindi..

  CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in son on yılda ülkemizde mülk edinen yabancılarla ilgili verilere ilişkin yöneltmiş olduğu yazılı soru önergesine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurumdan yanıt geldi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer önergesinde, “Son on yılda ülkemizde mülk edinen yabancı uyruklu kişi sayısı ve ülkelere göre dağılımı nedir? Yabancı uyruklulardan ülkemizde mülk edinenler hangi illerden ağırlıklı olarak taşınmaz ve arazi almaktadır?” şeklindeki sorulara yanıt istemişti. “İLK SIRADA SAHİL KENARLARINDAKİ İLLER YER ALIYOR” CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e verdiği yanıtta Bakan Kurum, son on yılda 167 bin 255 yabancı gerçek kişinin satış vb. yollarla taşınmaz edindiğini, ülkemizdeki yabancı ve gerçek kişilerin satış vb. yollarla taşınmaz edindiği ilk on ilin ise sırasıyla; İstanbul, Antalya, Bursa, Muğla, Ankara, Yalova, Aydın, Mersin, Sakarya ve Trabzon olarak açıkladı. “TÜRKİYE’DEN EN ÇOK TAŞINMAZI IRAKLILAR ALDI” Ayrıca Bakan Kurum’un gönderdiği tabloda ise ülkemizden en çok mülk edinenlerin sırasıyla; Irak (24.394), Rusya (15.796), İran(11.374), Kuveyt(10.401), Suudi Arabistan(9.281), İngiltere(10.076), Almanya(7.634) ve Afganistan(7393) vatandaşları olduğu anlaşılıyor. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorularına verdiği yanıtta Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Bağlı kuruluşumuz Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün İstatistik Bilgi Sistemi kayıtlarına göre son on yılda (01.01.2010 - 07.10.2019 tarihleri arası) 167.255 yabancı gerçek kişi satış vb. yollarla taşınmaz edinmiş olup,  ülkemizdeki yabancı gerçek kişilerin satış vb. yollarla taşınmaz edindiği ilk on il; İstanbul, Antalya, Bursa, Muğla, Ankara, Yalova, Aydın, Mersin, Sakarya ve Trabzon olarak belirlendi” şeklinde yanıt verdi..

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in son on yılda ülkemizde mülk edinen yabancılarla ilgili verilere ilişkin yöneltmiş olduğu yazılı soru önergesine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurumdan yanıt geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer önergesinde, “Son on yılda ülkemizde mülk edinen yabancı uyruklu kişi sayısı ve ülkelere göre dağılımı nedir? Yabancı uyruklulardan ülkemizde mülk edinenler hangi illerden ağırlıklı olarak taşınmaz ve arazi almaktadır?” şeklindeki sorulara yanıt istemişti.

“İLK SIRADA SAHİL KENARLARINDAKİ İLLER YER ALIYOR”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e verdiği yanıtta Bakan Kurum, son on yılda 167 bin 255 yabancı gerçek kişinin satış vb. yollarla taşınmaz edindiğini, ülkemizdeki yabancı ve gerçek kişilerin satış vb. yollarla taşınmaz edindiği ilk on ilin ise sırasıyla; İstanbul, Antalya, Bursa, Muğla, Ankara, Yalova, Aydın, Mersin, Sakarya ve Trabzon olarak açıkladı.

“TÜRKİYE’DEN EN ÇOK TAŞINMAZI IRAKLILAR ALDI”

Ayrıca Bakan Kurum’un gönderdiği tabloda ise ülkemizden en çok mülk edinenlerin sırasıyla; Irak (24.394), Rusya (15.796), İran(11.374), Kuveyt(10.401), Suudi Arabistan(9.281), İngiltere(10.076), Almanya(7.634) ve Afganistan(7393) vatandaşları olduğu anlaşılıyor.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorularına verdiği yanıtta Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Bağlı kuruluşumuz Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün İstatistik Bilgi Sistemi kayıtlarına göre son on yılda (01.01.2010 - 07.10.2019 tarihleri arası) 167.255 yabancı gerçek kişi satış vb. yollarla taşınmaz edinmiş olup,  ülkemizdeki yabancı gerçek kişilerin satış vb. yollarla taşınmaz edindiği ilk on il; İstanbul, Antalya, Bursa, Muğla, Ankara, Yalova, Aydın, Mersin, Sakarya ve Trabzon olarak belirlendi” şeklinde yanıt verdi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.