Adana öldü!

GÜNDEM 16.12.2019 - 17:36, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1683+ kez okundu.
 

Adana öldü!

Kebap Şalgam Festivali yasağına sosyal medyadan tepki:
  Kebap ve Şalgam Festivali’nin yasaklanmasına yönelik tepkiler devam ediyor. Valiliğin yasak kararını CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.  ESNAF HÜSRANA UĞRADI CHP Adana milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların tepkilerine esnaf da katıldı. Her festivalde sadece Adana’daki değil, Mersin, Hatay ve Osmaniye gibi civar illerdeki oteller bile doluyordu. Kafelerden restoranlara, taksicilerden küçük esnafa kadar herkesin yüzü gülüyordu. Son yasak, esnafı hüsrana uğrattı.  BAŞIMIZ SAĞOLSUN Şinasi Efendi Caddesi’ndeki Müdavim Ocakbaşı İşletmecisi Ahmet Demirci, yasağa sosyal medya hesabından “Adana öldü” paylaşımıyla tepki gösterdi.  “Başımız sağolsun Adanalılar” diye giriş yapan Demirci’nin yasağa tepkisi şöyle: “Sen aslında bizi değil Adana’yı öldürüyorsun. Biz de bir yere kadar direndik, ölmesin diye ama olmuyor. Artık bizi de pes ettirdiniz. Bütün çabamız amacımız memleketimiz kalkınsın güzel anılsın diyeydi, ama olmuyor. Helal olsun size. Biz kimiz ki? Küçücük bir topluluğuz. Vatandaş olarak, halk olarak, esnaf olarak, çiftçi olarak, sanayici olarak. Elimizden geleni fazlasıyla yaptık. Direndik.  Ama olmuyor.  Önce sanayiciyi bitirdiniz. Sonra çiftçiyi bitirdiniz. Şimdi de bir avuç kalan esnafı bitiriyorsunuz. Helal olsun size. Bundan 5-10 yıl önce başka bir şehre gittiğinizde ‘Adanalıyım’ dediğin zaman insanlar bir ürkerdi, bir çekinirdi.  Niye? Adanalı kabadayı, Adanalı psikopat, Adanalı olay yapar. Kötü bir imajımız vardı. Adana deyince akla adliye gelirdi, kavga gelirdi pek iyi şeyler gelmezdi. Fakat bu algıyı bizler, beğenmediğiniz o küçük esnaf değiştiriyordu. Memlekete yılda bir milyon insan giriyordu. O beğenmediniz esnaf sayesinde. Ama siz ne yaptınız? Yasak kararıyla o esnafı da öldürdünüz. Bir şey söyleyeyim mi size, siz esnafı değil Adana’yı öldürdünüz!  Adana öldü. Başınız sağolsun Adanalılar.
Kebap Şalgam Festivali yasağına sosyal medyadan tepki:

 

Kebap ve Şalgam Festivali’nin yasaklanmasına yönelik tepkiler devam ediyor. Valiliğin yasak kararını CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. 
ESNAF HÜSRANA UĞRADI
CHP Adana milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların tepkilerine esnaf da katıldı. Her festivalde sadece Adana’daki değil, Mersin, Hatay ve Osmaniye gibi civar illerdeki oteller bile doluyordu. Kafelerden restoranlara, taksicilerden küçük esnafa kadar herkesin yüzü gülüyordu. Son yasak, esnafı hüsrana uğrattı. 
BAŞIMIZ SAĞOLSUN
Şinasi Efendi Caddesi’ndeki Müdavim Ocakbaşı İşletmecisi Ahmet Demirci, yasağa sosyal medya hesabından “Adana öldü” paylaşımıyla tepki gösterdi. 
“Başımız sağolsun Adanalılar” diye giriş yapan Demirci’nin yasağa tepkisi şöyle: “Sen aslında bizi değil Adana’yı öldürüyorsun. Biz de bir yere kadar direndik, ölmesin diye ama olmuyor. Artık bizi de pes ettirdiniz. Bütün çabamız amacımız memleketimiz kalkınsın güzel anılsın diyeydi, ama olmuyor. Helal olsun size. Biz kimiz ki? Küçücük bir topluluğuz. Vatandaş olarak, halk olarak, esnaf olarak, çiftçi olarak, sanayici olarak. Elimizden geleni fazlasıyla yaptık. Direndik.  Ama olmuyor. 
Önce sanayiciyi bitirdiniz. Sonra çiftçiyi bitirdiniz. Şimdi de bir avuç kalan esnafı bitiriyorsunuz. Helal olsun size. Bundan 5-10 yıl önce başka bir şehre gittiğinizde ‘Adanalıyım’ dediğin zaman insanlar bir ürkerdi, bir çekinirdi. 
Niye? Adanalı kabadayı, Adanalı psikopat, Adanalı olay yapar. Kötü bir imajımız vardı. Adana deyince akla adliye gelirdi, kavga gelirdi pek iyi şeyler gelmezdi. Fakat bu algıyı bizler, beğenmediğiniz o küçük esnaf değiştiriyordu. Memlekete yılda bir milyon insan giriyordu. O beğenmediniz esnaf sayesinde. Ama siz ne yaptınız? Yasak kararıyla o esnafı da öldürdünüz. Bir şey söyleyeyim mi size, siz esnafı değil Adana’yı öldürdünüz!  Adana öldü. Başınız sağolsun Adanalılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.