Nennioğlu: Kreşlerin takipçisiyiz

GÜNDEM 16.12.2019 - 17:39, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 962+ kez okundu.
 

Nennioğlu: Kreşlerin takipçisiyiz

Adana’nın Ceyhan ve Yüreğir ilçesi devlet hastanelerinde kreş açılması için çalışma başlatıldı.
Kamuya ait sağlık kurumlarında çalışanların 0-6 yaş arasındaki çocukları için kreşler açılması planlanıyor.  Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce il sağlık müdürlüklerine gönderilen bir yazıda, sağlık çalışanlarının 0-6 aralığındaki çocukları için kreş açılması planladığı bildirildi. Sağlık müdürlüklerinden bünyelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının bu yaştaki çocuklarının tespit edilerek, 50 ve üzeri çocuğun olduğu kuruluşlarda kreş açılması, bu sayının altında kalanlar için ise birden fazla sağlık kuruluşuna yönelik ortak kreş imkanı sağlanması isteniyor.  MUTLU EVLAT MUTLU SAĞLIK ÇALIŞANI DEMEKTİR Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Sağlık Bakanlığı’nın 12 yıl önce de bir genelge yayınlayıp kurumlara kreş açmalarını tavsiye ettiğini hatırlatarak, “Bugün Ceyhan ve Yüreğir devlet hastanelerinde kreş çalışmalarına başlanması sevindiricidir” dedi. Nennioğlu, Sağlık Bakanlığı’nca kreş açılması yönündeki yazının takipçisi olacaklarını söyledi. Nennioğlu, yönetime geldiğimiz günden bu yana kreş sorununa çözüm bulmak için büyük gayret gösterdiklerini bildirdi. Nennioğlu, şunları kaydetti: “Gelecek yıl içinde kreşlerin tamamının faaliyete geçmesini istiyoruz. Adana Valisi Sayın Mahmut Demirtaş başta olmak üzere Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer’in de geleceğimiz evlatlarımız için ellerinden geleni yapacaklarına ve Sağlıkta Kreş; Mutlu Evlat, Mutlu Sağlık Çalışanı hareketine sonuna kadar destek vereceklerini umuyoruz”
Adana’nın Ceyhan ve Yüreğir ilçesi devlet hastanelerinde kreş açılması için çalışma başlatıldı.

Kamuya ait sağlık kurumlarında çalışanların 0-6 yaş arasındaki çocukları için kreşler açılması planlanıyor. 

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce il sağlık müdürlüklerine gönderilen bir yazıda, sağlık çalışanlarının 0-6 aralığındaki çocukları için kreş açılması planladığı bildirildi. Sağlık müdürlüklerinden bünyelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının bu yaştaki çocuklarının tespit edilerek, 50 ve üzeri çocuğun olduğu kuruluşlarda kreş açılması, bu sayının altında kalanlar için ise birden fazla sağlık kuruluşuna yönelik ortak kreş imkanı sağlanması isteniyor. 
MUTLU EVLAT MUTLU SAĞLIK ÇALIŞANI DEMEKTİR
Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Sağlık Bakanlığı’nın 12 yıl önce de bir genelge yayınlayıp kurumlara kreş açmalarını tavsiye ettiğini hatırlatarak, “Bugün Ceyhan ve Yüreğir devlet hastanelerinde kreş çalışmalarına başlanması sevindiricidir” dedi. Nennioğlu, Sağlık Bakanlığı’nca kreş açılması yönündeki yazının takipçisi olacaklarını söyledi. Nennioğlu, yönetime geldiğimiz günden bu yana kreş sorununa çözüm bulmak için büyük gayret gösterdiklerini bildirdi. Nennioğlu, şunları kaydetti: “Gelecek yıl içinde kreşlerin tamamının faaliyete geçmesini istiyoruz. Adana Valisi Sayın Mahmut Demirtaş başta olmak üzere Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer’in de geleceğimiz evlatlarımız için ellerinden geleni yapacaklarına ve Sağlıkta Kreş; Mutlu Evlat, Mutlu Sağlık Çalışanı hareketine sonuna kadar destek vereceklerini umuyoruz”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.