BARO’DA RUHSAT HEYECANI VE MUTLULUĞU YAŞANDI

GÜNDEM 20.12.2019 - 13:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1978+ kez okundu.
 

BARO’DA RUHSAT HEYECANI VE MUTLULUĞU YAŞANDI

  Adana Barosu’nda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan stajyer avukatlar; Furkan Yozcu, Arda Uludamar, Miray Şahin, Hüseyin Yusuf İslam Koca ve Cihan Solak düzenlenen ruhsat ve cübbe giydirme töreninde avukatlığa adım attılar. Genç avukatlara cübbelerini Av. Coşkun Karakaş, Av. Hasan Berzan Toprak, Av. Erdem Tuğral, Av. Onur Bozdaş ve Av. Semih Gökayaz giydirdi. Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar salonunda yapılan törene Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Genel Sekreter Av. Semih Gökayaz, Sayman Av. İlknur Önal, yönetim kurulu üyeleri; Av. Timur Ortatepe, Av. Miyesser Erselan Önenli, Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, Av. Mert Kuşdemir, Av.A. Duygu Özgüven, 5. Aile Mahkemesi Hakimi Meyrem Uludamar, 5. Aile Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü Fatma Serbes, avukatlar ve davetliler katıldı. “MESLEĞİMİZİN EN ÖNEMLİ REFERANSI: BAŞARI” Baro Başkanı Av. Veli Küçük, katılımcıları selamladıktan sonra yaptığı konuşmasında, genç meslektaşlarına naçizane tavsiyelerde bulundu. Av. Veli Küçük, “Her Perşembe günü Adana Barosunun mutlulukları paylaşarak çoğalttığı gündür. Bugünden itibaren genç meslektaşlarım sayısı 3 bini geçen Adana Barosu ailesinin bir ferdi olacaktır. Yurttaşın adalete erişimininde başlangıç basamağı olan avukatlık mesleğine adım atıyorsunuz. Staj Komisyonumuzun staj eğitimlerinde tecrübeye, insan ilişkilerine ve etkili iletişime yönelik çalışmalarının karşılığını meslek yaşamlarınızda göreceğinize inancım tamdır. Avukatlık mesleğine yurttaşımız tarafından sonuç odaklı bakılmaktadır. Bu mesleğin en önemli reklamı ve referansı ise başarıdır. Dürüstlük ve doğruluk ilkesiyle Meslek Etiği ve Meslek Kurallarına riayet etmeniz halinde de alın açıklığı ve vicdan huzuruyla bu mesleği ifa edersiniz. Avukatlık sadece para kazanma, adliye koridorlarında, dosya kapakları arasında yapılabilecek bir meslek değildir. Avukatlık hukuksuzluklara karşı koyabilme, sosyal ve toplumsal olaylara duyarlılık gösterilmesi gereken kutsal bir meslektir. Bu başarının gerçek sahibi maddi ve manevi tüm olanaklarını sizlere seferber eden ailelerinizindir. Onları da kutluyorum. “ ifadelerini kullandı Konuşmanın ardından meslek yemini eden genç avukatlar törenle yargı camiasına adım attılar.  

 

Adana Barosu’nda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan stajyer avukatlar; Furkan Yozcu, Arda Uludamar, Miray Şahin, Hüseyin Yusuf İslam Koca ve Cihan Solak düzenlenen ruhsat ve cübbe giydirme töreninde avukatlığa adım attılar.

Genç avukatlara cübbelerini Av. Coşkun Karakaş, Av. Hasan Berzan Toprak, Av. Erdem Tuğral, Av. Onur Bozdaş ve Av. Semih Gökayaz giydirdi.

Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar salonunda yapılan törene
Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Genel Sekreter Av. Semih Gökayaz, Sayman Av. İlknur Önal, yönetim kurulu üyeleri; Av. Timur Ortatepe, Av. Miyesser Erselan Önenli, Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, Av. Mert Kuşdemir, Av.A. Duygu Özgüven, 5. Aile Mahkemesi Hakimi Meyrem Uludamar, 5. Aile Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü Fatma Serbes, avukatlar ve davetliler katıldı.

“MESLEĞİMİZİN EN ÖNEMLİ REFERANSI: BAŞARI”

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, katılımcıları selamladıktan sonra yaptığı konuşmasında, genç meslektaşlarına naçizane tavsiyelerde bulundu.
Av. Veli Küçük, “Her Perşembe günü Adana Barosunun mutlulukları paylaşarak çoğalttığı gündür. Bugünden itibaren genç meslektaşlarım sayısı 3 bini geçen Adana Barosu ailesinin bir ferdi olacaktır. Yurttaşın adalete erişimininde başlangıç basamağı olan avukatlık mesleğine adım atıyorsunuz. Staj Komisyonumuzun staj eğitimlerinde tecrübeye, insan ilişkilerine ve etkili iletişime yönelik çalışmalarının karşılığını meslek yaşamlarınızda göreceğinize inancım tamdır.

Avukatlık mesleğine yurttaşımız tarafından sonuç odaklı bakılmaktadır. Bu mesleğin en önemli reklamı ve referansı ise başarıdır. Dürüstlük ve doğruluk ilkesiyle Meslek Etiği ve Meslek Kurallarına riayet etmeniz halinde de alın açıklığı ve vicdan huzuruyla bu mesleği ifa edersiniz.

Avukatlık sadece para kazanma, adliye koridorlarında, dosya kapakları arasında yapılabilecek bir meslek değildir. Avukatlık hukuksuzluklara karşı koyabilme, sosyal ve toplumsal olaylara duyarlılık gösterilmesi gereken kutsal bir meslektir.

Bu başarının gerçek sahibi maddi ve manevi tüm olanaklarını sizlere seferber eden ailelerinizindir. Onları da kutluyorum. “ ifadelerini kullandı

Konuşmanın ardından meslek yemini eden genç avukatlar törenle yargı camiasına adım attılar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.