Finansal krizdeki Temsa, işçisinin avansını ödedi

GÜNDEM 20.12.2019 - 17:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1001+ kez okundu.
 

Finansal krizdeki Temsa, işçisinin avansını ödedi

Dünyanın sayılı otobüs üreticilerinde Temsa’da finansal sorunlardan kaynaklı kriz sürerken, şirket sayıları 1500’ü bulan işçileri sıkıntıya sokmamak için büyük uğraş veriyor. Temsa, işçilere ücretleri verdi, avanslarını ödedi.  BİR HAFTA DAHA ERTELENEBİLİR  Hak İş’e bağlı Özçelik İş Sendikası Adana Şube Başkanı Sedat Aydın, yetkili oldukları Temsa’da üretimin askıya alınmasının üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Adana’dan dünyaya otobüs satan en büyük üreticilerden biri olan Temsa’nın, parasal kaynaklı sıkıntılarının giderilmesi için çözüm odaklı girişimler yapılması gerektiğine dikkat çeken Aydın, “Şayet erteleme olmazsa işçiler 23 Aralık Pazartesi günü işbaşı yapacak. Ancak bunun bir hafta süreyle ertelenmesi de mümkün görünüyor” dedi. MAAŞ VE AVANSLAR ÖDENDİ  Temsa’da üretimin durmasının işçileri olduğu kadar yan sanayi ve tedarikçileri de zor durumda bıraktığını hatırlatan Aydın, “Temsa ülkemizin büyük bir değeri, Adana’da 8-10 bine yakın kişi buradan ekmek yiyor. Şirket bugüne kadar işçi arkadaşlarımızı mağdur etmedi. Ücretli izindeyiz, şirket işçilerin maaşlarını ve avanslarını ödedi. Finansal sıkıntıların aşılıp yeniden üretime geçmeyi dört gözle bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Dünyanın sayılı otobüs üreticilerinde Temsa’da finansal sorunlardan kaynaklı kriz sürerken, şirket sayıları 1500’ü bulan işçileri sıkıntıya sokmamak için büyük uğraş veriyor. Temsa, işçilere ücretleri verdi, avanslarını ödedi. 

BİR HAFTA DAHA ERTELENEBİLİR 
Hak İş’e bağlı Özçelik İş Sendikası Adana Şube Başkanı Sedat Aydın, yetkili oldukları Temsa’da üretimin askıya alınmasının üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Adana’dan dünyaya otobüs satan en büyük üreticilerden biri olan Temsa’nın, parasal kaynaklı sıkıntılarının giderilmesi için çözüm odaklı girişimler yapılması gerektiğine dikkat çeken Aydın, “Şayet erteleme olmazsa işçiler 23 Aralık Pazartesi günü işbaşı yapacak. Ancak bunun bir hafta süreyle ertelenmesi de mümkün görünüyor” dedi.
MAAŞ VE AVANSLAR ÖDENDİ 
Temsa’da üretimin durmasının işçileri olduğu kadar yan sanayi ve tedarikçileri de zor durumda bıraktığını hatırlatan Aydın, “Temsa ülkemizin büyük bir değeri, Adana’da 8-10 bine yakın kişi buradan ekmek yiyor. Şirket bugüne kadar işçi arkadaşlarımızı mağdur etmedi. Ücretli izindeyiz, şirket işçilerin maaşlarını ve avanslarını ödedi. Finansal sıkıntıların aşılıp yeniden üretime geçmeyi dört gözle bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.