Egemen’e üç ödül

GÜNDEM 29.12.2019 - 16:30, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 968+ kez okundu.
 

Egemen’e üç ödül

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Basın Özendirme Yarışması’nda Başarı Ödülü almaya hak kazanan gazetecilere ödülleri verildi.  Gazetemiz Egemen’e üç ödül layık görüldü. Güncel Yazı dalında başarı ödülü alan Murat Yıldız’a ödülünü CHP 23'üncü dönem Adana milletvekili Hulusi Güvel verdi. Sayfa Düzeni dalında başarı ödülüne layık görülen Özgül Yiğit’e ise ödülünü Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Adana Şube Başkanı Mustafa Boz verdi. Genel Koordinatör Kerem Demiral’a da Adana basınına sunduğu katkılar sebebiyle Teşekkür ödülü verildi. Demiral ödülünü Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim  Kurulu Üyesi Mutlu Mete’den aldı.  Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş’a Mustafa Gümüşdamla Özel ödülü verildi. Gazetecilik mesleğine ve basın özgürlüğüne değerli katkılarda bulunan kişi ya da kurumlara verilen Onur Ödülü’nün bu yılki sahibi ise Sözcü Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil oldu. Yılmaz Özdil, teşekkür konuşmasında Sözcü yazarlarına verilen cezalara tepki gösterdi. Özdil, “Bu ceza aslında Sözcü Gazetesi değil bizzat vatandaşa verilmiştir. Çünkü vatandaşın gerçekleri ve doğruları öğrenme hakkı bu yolla elinden alınmak isteniyor” diye konuştu.   Güncel Yazı dalında başarı ödülüne layık görülen Murat Yıldız da 2020 yılının basının özgür olduğu bir yıl olması dileğinde bulundu. Gazetecilere Türkiye Gazeteciler Sendikası çatısı altında örgütlenme çağrısı yapan Yıldız, “Basının özgür olmadığı bir ülkede hukuktan, demokrasiden, insan haklarından söz edilemez. Halen 108 gazeteci cezaevlerinde” dedi.  Törene Adana Valisi Mahmut Demirtaş, CHP Adana milletvekili Müzeyyen Şevkin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay, Basın İlan Kurumu Adana İl Müdürü Mehmet Feramuz Ayan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Adana İl Müdürü Mustafa Keleş,Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş ve gazeteciler katıldı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Basın Özendirme Yarışması’nda Başarı Ödülü almaya hak kazanan gazetecilere ödülleri verildi. 

Gazetemiz Egemen’e üç ödül layık görüldü. Güncel Yazı dalında başarı ödülü alan Murat Yıldız’a ödülünü CHP 23'üncü dönem Adana milletvekili Hulusi Güvel verdi. Sayfa Düzeni dalında başarı ödülüne layık görülen Özgül Yiğit’e ise ödülünü Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Adana Şube Başkanı Mustafa Boz verdi. Genel Koordinatör Kerem Demiral’a da Adana basınına sunduğu katkılar sebebiyle Teşekkür ödülü verildi. Demiral ödülünü Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim  Kurulu Üyesi Mutlu Mete’den aldı. 
Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş’a Mustafa Gümüşdamla Özel ödülü verildi. Gazetecilik mesleğine ve basın özgürlüğüne değerli katkılarda bulunan kişi ya da kurumlara verilen Onur Ödülü’nün bu yılki sahibi ise Sözcü Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil oldu.
Yılmaz Özdil, teşekkür konuşmasında Sözcü yazarlarına verilen cezalara tepki gösterdi. Özdil, “Bu ceza aslında Sözcü Gazetesi değil bizzat vatandaşa verilmiştir. Çünkü vatandaşın gerçekleri ve doğruları öğrenme hakkı bu yolla elinden alınmak isteniyor” diye konuştu.  
Güncel Yazı dalında başarı ödülüne layık görülen Murat Yıldız da 2020 yılının basının özgür olduğu bir yıl olması dileğinde bulundu. Gazetecilere Türkiye Gazeteciler Sendikası çatısı altında örgütlenme çağrısı yapan Yıldız, “Basının özgür olmadığı bir ülkede hukuktan, demokrasiden, insan haklarından söz edilemez. Halen 108 gazeteci cezaevlerinde” dedi. 
Törene Adana Valisi Mahmut Demirtaş, CHP Adana milletvekili Müzeyyen Şevkin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay, Basın İlan Kurumu Adana İl Müdürü Mehmet Feramuz Ayan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Adana İl Müdürü Mustafa Keleş,Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş ve gazeteciler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.